Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

27/11/08

Novetats per adults


TUGORES, Joan (2008) I després de la globalització? 1ª ed. Vic: Ed. Eumo (Col. Al dia #4) ISBN: 978-84-9766-267-3
La globalització és una referència omnipresent, i ja no és una qüestió d'especialistes en economia o empresa. Els ciutadans en noten les conseqüències en la vida quotidiana (com es viu, a on i en què és treballa...), i aquest fet provoca expectatives però també perplexitats i tensions.
S'han incrementat enormement les relacions econòmiques internacionals i això ha canviat les regles del joc: l'especialització dels països, la distribució territorial del treball, les exigències a les empreses i a les administracions públiques, els requeriments del sistema educatiu, les repercussions demogràfiques i mediambientals... Grans sectors de l'opinió pública recelen davant els indicadors de prosperitat d'aquest nou escenari. Quin efecte tindran aquests canvis en la nostra economia? I en la nostra cultura? Perdrem els progressos democràtics i de benestar assolitas al segle XX?

25/11/08

Novetats per adults

BENNETT, Alan (2008) Una lectora poc corrent. 1ª ed. Barcelona: Ed. Anagrama - Empúries. ISBN: 978-84-9787-289-8

És un dia qualsevol al Palau de Buckingham i els gossos de la Reina no paren de bordar cap a una banda del jardí per on ella no acostuma a passejar. Seguint-los, la Reina decobreix, aparcada, la biblioteca mòbil de Westminster, una furgoneta antiquada amb un bibliotecari també antiquat i Norman, un treballador de la cuina reial jovenet i pèl-roig, a qui Sa Majestat no havia vist mai. Una mica obligada per les circumstàncies, la Reina s'emporta un llibre en préstec, sense saber que a partir d'aquell moment les visites a la biblioteca i el fet de conèixer Norman li canviaran del tot la vida.

La Reina s'aficiona a llegir fins a tal punt que la seva proverbial professionalitat queda en entredit: ja no és tan curosa amb les feines de la Casa Reial, que l'avorreixen mortalment, i només frisa per enllestir-les i tornar a la lectura. No cal dir que l'adquisició d'un hàbit tan perillós com inesperat preocupa enormement la cort i el govern, que faran tot el possible per allunyar de Norman aquesta lectora tan poc corrent i aconseguir que abandoni els libres.

24/11/08

Novetats per a infants de 7 a 10 anys



KNISTER. (2006) kika superbruja y Dani. El vampiro del diente flojo. 4ª ed. Madrid: Ed. Bruño. ISBN: 84-216-9179-1

Dani está nervioso: ¿se le mueve un diente! Para tranquilizarlo, Kika le cuenta la historia de un pequeño vampiro que también tenía un diente flojo. Pero cuando formula un hechizo para darle más realismo a su cuento... ¿el mismísimo Víctor Vampiroski aparece para beberse la sangre de Kika y Dani!

¡Que te diviertas con Kika Superbruja y Dani!


COMELLES, Salvador. (2008) Les aventrues d'un ratolí de biblioteca. 1ª ed. Barcelona:
Ed. Cruïlla. ISBN: 978-84-661-2014-2


L'Aquil·les no és un ratolí qualsevol, té nom d'heroi i sap llegir. És un ratolí de biblioteca. Un dia, però, ensorren l'edifici on viu perquè han construït una biblioteca nova. El ratolí haurà de fugir i espavilar-se. No s'imagina pas tot el que l'espera!


COMPANY, Flavia. (2008). Estels vermells. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla.
ISBN: 978-84-661-2037-1
En Gerard és un ocells que no sap volar. Ha crescut en una família d'esquirols que el va adoptar i, és clar, no n'hi han pogut ensenyar. la Damiana, la vella formiga sàvia del bosc que ha visitat molts països del món, s'ofereix a acompanyar-lo a veure en Conrad, el falcó, perquè li faci classes de vol. Entre les aventures del viatge i l'estada amb el falcó aprendrà moltes més coses que volar.



Novetats per a infants de 3 a 6 anys

BERTRAND, Philippe (2007). Una nit al bosc. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla.
ISBN: 978-84-661-1831-6

Quan es fa de nit, el bosc s'anima. Uns animals se'n van cap al cau a dormir, mentre d'altres es lleven i surten a buscar menjar. Quin enrenou!

Un llibre en tres dimensions per llegir i per jugar!!
CHAMBERS, Mark (2008). Els millors amics. 1ª edició. Barcelona: Ed. Combel.
ISBN: 978-84-9825-304-7

Un noi minusvàlid i la seva millor amiga es pensen que són pirates dalt d'una fragata, grans escaladors, astronautes, aventurers i campions olímpics.
Però fins i tot quan no juguen a imaginar-se coses, passen molta estona junts, fent les coses de cada dia -natació, bàsquet- perquè són els millors amics.
DOUMERC, Beatriz (2007). El jersei d'en Jep juga amb la j (j, tj, tg). 1ª ed. Barcelona: Ed. Brúixola (Col·lecció El zoo de lletres). ISBN: 978-84-8304-195-6

Aprèn la grafia J (j, tj, tg) amb en Jep i el seu jersei!!!
DOUMERC, Beatriz (2007). L'ànec i la gata juga amb la A. 1ª ed. Barcelona: Ed. Brúixola (Col·lecció El zoo de lletres). ISBN: 978-84-8304-181-9

Aprèn la grafia A amb L'ànec i la gata!!
DOUMERC, Beatriz (2007). El cangur August juga amb la G (ga, go, gu). 1ª ed. Barcelona: Ed. Brúixola (Col·lecció: El zoo de les lletres) ISBN: 978-84-8304-192-5

Aprèn la grafia G (ga, go, gu) amb el Cangur August!!
CASANOVAS, Meritxell (2007). Marcianets. 1ª ed. Barcelona: Ed. Beascoa. ISBN: 978-84-488-2613-0

Llegeix les divertides històries dels amics marcianets de cares gracioses!!!!

Novetats per joves



FUNKE, Cornelia (2008). Muerte de tinta. 1ª ed. Madrid: Ed. Siruela. ISBN: 978-84-9841-188-1

Han pasado solamente pocas semanas desde que las Mujeres Blancas se llevaran consigo a Dedo Polvoriento. Meggie y sus padres están viviendo en una pacífica finca abandonada que les hace casi olvidar las pesadillas que pasaron en el Castillo de Noche, aunque cuando oscurece y Meggie mira impaciente por la ventana esperando a Farid escucha el grito de un grajo... y entonces su padre desaparece en el bosque.

21/11/08



VALLVERDÚ, Josep (2007). El testament de John Silver. 1ª ed. Barcelona: Ed. La Galera. ISBN: 978-84-246-2554-2

John Silver, el pirata de la crossa, va fugir amb una part de botí trobat a l'illa del tresor. No se'n va saber mai més res. Això diuen, però en realitat John Silver va viure encara una colla d'anys viatjant de grat o per força, provant de fer-se passar per un senyor i mirant de conservar el seu petit patrimoni. Aquesta dèria el va menar per camins arriscats, propis del pirata que havia estat i fou sempre. Silver no ho volia admetre, però era un perdedor.

Novetats per adults

BOYNE. John (2007). El niño con el pijama de rayas. 5ª ed. Barcelona: Ed. Salamandra. ISBN: 978-84-9838-079-8

Estimado lector, estimada lectora:

Aunque el uso habitual de un texto como éste es describir las características de la obra, por una vez nos tomaremos la libertad de hacer una excepción a la norma establecida. No sólo porque el libro que tienes en tus manos es muy difícil de definir, sino porque estamos convencidos de que explicar su contenido estropearía la experiencia de la lectura. Creemos que es importante empezar esta novela sin saber de que trata.
No obstante, si decides embarcarte en la aventura, debes saber que acompañarás a Bruno, un niño de nueve años, cuando se muda con su familia a una casa junto a una cerca. Cercas como ésa existen en muchos sitios del mundo, sólo deseamos que no te encuentres nunca con una.
Por último, cabe aclarar que este libro no es sólo para adultos; también lo pueden leer, y seria recomendable que lo hicieran, los niños a partir de los trece años de edad.

El editor.
LEON, Donna. (2008). La chica de sus sueños. 1ª ed. Barcelona: Ed. Seix Barral. ISBN: 978-84-322-2828-5

Ariana, una niña gitana de tan sólo once años, aparece muerta en el canal, en posesión de un caro reloj y un anillo de boda. Tendida en las losas del muelle, Ariana parece una princesa de cuento. Hay en la muerte de una niña algo horrible, antinatural, que hace que Brunetti no pueda olvidar su rostro y se obsesione con el caso. Sus pasos le llevan hasta la comunidad gitana, los romaníes, en lenguaje oficial de la policía italiana, que viven en un campamento en las afueras de Dolo: una molesta lacra social que oficialmente apenas existe. Para resolver este cruel asesinato Brunetti tiene que luchar con el prejuicio institucional y su propia conciencia para ayudar a quien tal vez, sólo tal vez, no desee ser ayudado.


MATA, Jordi (2008). Un cadàver exquisit. 1ª ed. Barcelona: Edicions 62. ISBN: 978-84-297-6048-4

1698. Nit a l'imperi. Una pau tensa presideix les relacions polítiques entre les principals potències europees. L'esterilitat de Carles II, rei d'un vast imperi en decadència, ha deixat sense hereu la monarquia espanyola. Ara cal decidir qui el succeirà. A Catalunya, el debat entre els partidaris de mantenir-se fidels als mediocres reis de la casa d'Àustria i els qui prefereixen esperançar-se amb un possible canvi dinàstic encarnat en Felip V de Borbó enrareix encara més l'ambient.

Ningú no vol la guerra, però tothom sap que del resultat d'aquesta tria dependrà el futur d'Europa. Els diferents bàndols amb els seus agents mouen les peces per seguir de prop què passa amb els catalans i enfortir posicions.



DOWNER, Lesley (2008). L'última concubina. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edicions 62. ISBN: 978-84-297-6030-9

Japó, 1861: la Sachi, una nena tímida i reservada de pell blanca i ulls verds, viu en un poblet de l'interior de les muntanyes amb la seva família. Un bon dia, la cort amb la princesa imperial al capdavant travessa la vila de camí a la gran ciutat d'Edo. En veure la Sachi, la princesa decideix endur-se-la al Palau de les Dones. Les rivalitats i gelosies entre les tres mil dones que hi viuen no impedeixen que el jove shogun -l'únic home en tot el palau- triï la Sachi com a concubina.

Però el país està canviant, i aviat el jove shogun ha de marxar a la guerra. Els Vaixells Negres han arribat de l'Est plens d'estrangers desitjosos d'incloure la sagrada terra del japó al seu imperi colonial. La guerra esclata i la Sachi lluita per sobreviure.






GRUEN, Sara (2007). Aigua per a elefants. 1ª ed. Badalona: Ed. Ara Llibres. ISBN: 978-84-96767-42-3


Quan Jacob Jankowsi, a la desesperada i després de la mort en accident dels seus pares, s'enrola en un circ de tercera categoria durant els duríssims anys de la Gran Depressió Americana, poc s'imagina que la seva vida està a punt de canviar per sempre.


Perquè enamorar-se de la Marlena, la domadora de cavalls i elefants, només pot ser un risc d'imprevisibles conseqüències, quan, tard o d'hora, se n'assabenti l'August, el seu marit.


Però cal comptar amb la providencial intervenció de la Rosie, l'elefant amb un secret...







MOCCIA, Federico (2007). Perdona si et dic amor. 1ª ed. Barcelona: Ed. Proa. ISBN: 978-84-8437-089-5


La Nikki i l'Alessandro xoquen en una travessia del Viale della Moschea, en ple centre de Roma. La Nikki deixa la seva moto lligada en un pal i l'Alessandro l'acompanya a l'institut amb el cotxe. Ell es compromet a fer-li de xofer i a dur-la a tot arreu mentre ella tingui la moto al mecànic. D'aquesta relació accidentada, en neix una amistat ben especial, però la Nikki i l'Alessandro es porten vint anys i tenen vides molt diferents. Ella està a punt d'acabar el batxillerat, ha tallat amb el seu nòvio perquè no la deixava respirar i viu el rpesent a flor de pell, amb optimisme i entusiasme. L'Alessandro, en canvi, és un creatiu publicitari amb una gran trajectòria, però que es troba sol i desenganyat de l'amor després que la seva companya l'hagi plantat justament quan ell s'hi volia casar. De resultes del xoc entre l'Alessandro i la Nikki, assistim als meandres d'una relació insòlita, plena d'humor i tendresa, que els amics de l'un i de l'altra veuen a vegades amb malfiança i a vegades també amb una gran enveja.






BROOKS, Geraldine (2008). Los guardianes del libro. ed. Barcelona: Ed. RBA. ISBN: 978-84-9867-295-4


Sidney, 1996. En plena madrugada. Hanna Heath, una prestigiosa conservadora de manuscritos medievales, recibe una llamada: la Haggadah de Sarajevo, uno de los libros más excepcionales y misteriosos del mundo, ha reaparecido tras permanecer oculto varios años y las Naciones Unidas la reclaman para que compruebe su estado. Cuando Hanna procede a su estudio, descubre entre sus páginas una serie de extrañas pistas: un ala de insecto, un cabello blanco, una mancha de vino... A partir de cada una de las muestras, la historia del libro es reconstruida a través del tiempo: un periplo que incluye Sarajevo en 1940, la hedonista Viena de 1894, la antisemita Venecia de 1609, la Tarragona sometida por la Inquisición de 1492 y la conspiradora Sevilla de 1480 donde fue ilustrado. A medida que se van desvelando las identidades de quienes intervinieron en su elaboración, son reveladas también las vidas de sus salvadores, los guardianes del libro, hombres y mujeres que arriesgaron sus vidas para protegerlo de guerras, persecuciones, exilio, genocidio... hasta lograr que llegue sano y salvo a nuestros días. Pero, ¿sigue realmente a salvo?


GRUBER, Michael (2008). El libro del aire y de las sombras. 1ª ed. Madrid: Ed. Santillana. ISBN: 978-84-204-7281-2

En el sótano de una selecta librería de Nueva York, se esconde un tesoro de significación universal. Tras su pista una serie de personajes pondrán en juego sus vidas para descubrir el legado oculto de William Shakespeare. Eruditos, estafadores, investigadores, espías, mafiosos... Una carrera a vida o muerte se desata entre el siglo XVII y nuestros días tras el rastro de un manuscrito de incalculable valor que puede iluminar un pasado lleno de secretos.