Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

17/12/09

Recomanacions nadalenques!!


GRISHAM, John (2002) Una Navidad diferente. Barcelona: Ed. Círculo de lectores
ISBN: 84-226-9762-9

Saltarse la Navidad parece fácil, pero cuando se vive en una calle como Hemlock, sempiterna ganadora de los premios de decoración navideños, y en la que las fiestas son el acontecimiento más esperado del año, supone casi un suicidio social. En su intento por vivir una Navidad distinta, los Krank se convertirán en víctimas de un cúmulo de situaciones que les harán desear no haber tenido jamás tan estrambótica ocurrencia.

Per als joves de casa:


LIVINGSTONE, J.B. (1996) Els crims de Nadal. 3ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran Angular Club, 4) ISBN: 84-7629-913-3

El dia de Nadal, parents i amics de Lord Rupert, mort deu anys abans, han d'assistir a la lectura del testament del difunt. I el que hauria de ser una tranquil·la reunió familiar es converteix en l'escenari on actúa impunement un assassí.

Per a infants d'11 a 13 anys


DOYLE, Roddy (2002) Rover salva el Nadal. 1ª ed. Barcelona: Ed. Columna
ISBN: 9788466402828

Arriba la nit de Nadal i Santa Claus es disposa a sortir amb el seu trineu per repartir els regals als nens i nenes de tot el món. Però resulta que Rudolph, el ren que arrossega el trineu, està malalt i no pot treballar l'única nit de l'any en què ho hauria de fer. Santa Claus pensa en un substitut i decideix que el candidat idoni és algú amb la gràcia, la traba i l'experiència de Rover, el gos. Així, doncs, comença una cursa contra rellotge per contractar els serveis de Rover i, amb l'ajut d'una colla de vailets molt espavilats, poder organitzar una volta al món màgica i plena de sorpreses.

Per a infants de 7 a 10 anys


LINDO, Elvira (1998) L'Olívia i la carta als reis. Barcelona: Ed. Cruïlla ISBN:9788482865409

Quin problema que té la pobra Olívia! Ha d'escriure la carta als Reis i només pot demanar-los quatre regals! Dubta, esborra, canvia d'idea... Encara sort que l'avi l'ajuda a descobrir que l'important és no perdre mai les ganes de divertir-se.

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


SABATÉ, Teresa i CULLA, Rita (1998) El fumera. 1ª ed. Barcelona: Ed. Salvatella (Col. Folklore, 15) ISBN: 84-8412-007-4

- Majestats: avui començaré a vigilar els nens, per veure el seu comportament; em posaré a les cuines, als dormitoris, als menjadors, als balcons; aniré pels carrers, per les escoles, per les places, pels parcs... i apuntaré tot el que veuré ben fet o mal fet.

30/11/09

Recomanacions de la setmana:


COBOS WILKINS, Juan (2007) El corazón de la tierra. 4ª ed. Barcelona: Ed. Plaza & Janés
ISBN: 978-84-01-32903-6

Yo tenía una amiga, una amiga invisible...


Con esta sugerente frase se abre El corazón de la tierra. La historia de dos mujeres, Blanca Bosco y Katherine White, que descubrirán que tienen en común mucho más de lo que imaginan. La historia de dos culturas, la española y la británica, en un mismo y único espacio, enigmático, telúrico: los legendarios y ricos yacimientos de Riotinto, un singular asentamiento minero en los confines de Andalucía, esa extraña tierra que es un personaje más de la novela, el latido de su corazón, y la peculiar Inglaterra victoriana reproduciendo sus maneras y formas en la más colosal explotación minera de la Europa del siglo XIX. Y como nexo entre ambas, el abuelo de Katherine, míster White, el gentleman que hechizaba a Blanca –niña entonces- con sus mágicas narraciones.


Mujeres y hombres de culturas diferentes inmersos en una espiral de insurrección, movidos por el vértigo de los límites. Un carismático y misterioso líder anarquista que aglutina a mineros, agricultores y ganaderos para enfrentarse a una de las más poderosas empresas del viejo continente. Una revuelta, basada en los hechos reales acontecidos en 1888, como signo de rebelión y justicia. También como brote precursor, avanzado preludio de la reivindicación ecologista. Una gesta romántica y ética que tuvo, como testigo de excepción, la mirada de la niña Blanca, esos ojos que todo lo vieron, aquel corazón que todo lo guardó, este recuerdo vivo que, con la aparición de Katherine, rescata un capítulo oculto –y silenciado-- de nuestra historia.

Per a adolescents.


GAARDER, Jostein (1996) El enigma y el espejo. 5ª ed. Madrid: Ed. Siruela (Col. Las Tres Edades, 49) ISBN: 84-7844-512-9

El singular encuentro en plenas fiestas navideñas entre Cecilia -una chica aburrida de estar en cama a causa de su enfermedad- y el pequeño Ariel -un enigmático y curioso ángel que desea conocer todo lo relativo a las personas- servirá para que Cecilia, en un continuo intercambio de preguntas y respuestas con Ariel, acabe descubriendo, desde su propio cuarto, cómo es la vida fuera de la Tierra, qué son los sueños, la imaginación y hasta cómo es posible llegar a volar.

Per a infants d'11 a 13 anys


JANER MANILA, Gabriel (1996) Recorda't dels dinosaures, Anna-Maria 4ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucan) ISBN: 84-236-3254-7

En Damià és un rodamón que, gràcies a les seves habilitats com a màgic i prestidigitador, es fa amic de tots els nens del barri, espcialment de l'Anna-Maria, amb qui estableix una gran amistat. Tots dos junts descobriran el món fantàstic de la imaginació. Però la incomprensió de la gent els impedirà de fer realitat els somnis.

Per a infants de 7 a 10 anys


FRÍAS CONDE, Xavier (2003) La vaca Teresina esquia a Vallfarina. 4ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucan, 64) ISBN: 84-236-4020-5

El senyor Castanyer té una granja fantástica. Però un dia, troba que una de les seves vaques està molt seriosa i duu ulleres de sol. Que potser està malaltona?

Per als més petits de la casa! (A partir de 2 anys)


PRATS, Joan de Déu (2004) A dormir! 1ª ed. Barcelona: Ed. Parramón (Col. Tris Tras) ISBN: 84-342-4026-2

Edu nunca encuentra el momento de irse a la cama. Sin embargo, un buen día, un búho le muestra lo importante que es dormir, si no quiere convertirse en un niño triste y malhumorado. Agarrado a sus alas recuperará el color de sus sueños.

23/11/09

Recomanacions de la setmana:

EARHART, Amelia (2004) Último vuelo. Diario de la aventura que la convirtió en leyenda. 1ª ed. Barcelona: Ed. Ediciones B (Col. Biblioteca Grandes Viajeros) ISBN: 84-666-1456-7

"Quiero que sepas que soy muy consciente de los riesgos... Lo hago porque quiero hacerlo. Las mujeres deben tratar de hacer las cosas como lo han intentado los hombres. Y cuando fracasen, su fracaso no debe ser sino un desafío para otras."

Con estas palabras, escritas en una carta a su marido, Amelia Earhart cierra su propio relato, dramático y personal, del histórico vuelo alrededor del mundo que terminó con su trágica desaparición en algún lugar del suroeste de las ilsas Nukumanu, en el océano Pacífico.
Como si tuviera un presentimiento, al terminar cada etapa del viaje, Amelia envió no sólo los informes y cartas personales, sino también sus diarios, cartas de vuelo y el diario de a bordo que llevaba en la carlinga. Este material, adaptado luego por su marido, el editor George Palmer Putman, forma una narración continuada del vuelo, desde el despegue en Oakland, California, hasta los últimos preparativos en Lae, Nueva Guinea, desde donde el Lockheed Electra despegó para dirigirse a la isla de Howland y desapareció sin dejar rastro...

Antes, unos capitulos autobiográficos recogen cómo llegó Amelia Earhart a ser piloto y describen sus otros vuelos históricos. En conjunto, este extraordinario testimonio de la aviación nos acerca a la esencia de la joven radiante y aventurera cuyo nombre conserva, todavía hoy, todo su magnetismo.

Per a adolescents.

AVI (1997) A les golfes en passa alguna. 5ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor, Sèrie vermella nº 32) ISBN: 84-7629-479-4

A en Kenny no li fa gaire gràcia anar-se'n a viure a l'altra punta del país. Haurà de deixar l'escola i els amics i instal·lar-se en una ciutat desconeguda. Però en arribar-hi, descobrirà que el canvi ha valgut la pena. La casa nova, un casalot antic, té unes golfes on passen unes coses molt estranyes...

Per a infants d'11 a 13 anys


MASTERS, Anthony (1998) Misteri al vaixell encantat. 5ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor, sèrie Vermella nº49) ISBN: 84-7629-706-8

En Martin és a les illes Shetland amb els seus pares, que són ornitòlegs. Un dia, vagarejant entre les ruïnes d'un casalot, troba un punyal antic. Aquella mateixa nit hi ha una tempesta i un vaixell embarranca prop de la costa. A partir d'aleshores començaran a succeir-se fets extranys i en Martin passarà moltes peripècies.

Per a infants de 7 a 10 anys


CLARK, Margaret (2002) Alt voltatge! 1ª ed. Barcelona: Ed. Empúries (Col. Mossegades) ISBN: 84-7596-942-9

L'Earl es desperta un matí amb els cabells de punta, com un raspall. Els té completament electritzats i no hi ha manera de pentinar-los. ¿Serà capaç de fer-los tornar al seu lloc, sense ficar-se en un munt de problemes?

Per als més petits de la casa! (A partir de 3 anys)


de BEER, Hans (1994) Petit ós Bernat, què somies? 1ª ed. Barcelona: Ed. Lumen ISBN: 84-264-3684-6

Heus aquí que la tardor ha arribat al bosc i és hora de començar a preparar les coves per a l'hivern. Des del dia que va ser prou gran per passar els hiverns tot sol, en Bernat ha odiat la hivernació, o sigui dormir tot l'hivern tancat en una cova. Però aquest any una oreneta migradora li dóna la idea d'anar al Sud. Per què ha de passar l'hivern tot sol i amb fred, quan hi ha platges, palmeres i sol radiant esperant-lo? En Bernat es troba amb tres lirons dormint en un camió vell i abandonat, i l'aventura comença.

17/11/09

Recomanacions de la setmana:


RIVERA DE LA CRUZ, Marta (2009) La importancia de las cosas. 1ªed. Barcelona: Ed. Planeta (Col. Autores Españoles e Iberoamericanos) ISBN: 978-84-08-08564-5

La pacifica existencia de Mario Menkell, un tímido profesor universitario autor de una única y exitosa novela, cambia de golpe cuando tiene que hacerse cargo de los efectos personales de su inquilino, Fernando Montalvo, que acaba de suicidarse.
El atribulado Menkell descubrirá que el piso del que es propietario está abarrotado de los objetos más variopintos: una colección de vitolas de puro, un lote de gramolas antiguas, porcelanas, miniaturas, huchas de cerámica, soldados de plomo... Tras el desconcierto inicial, Menkell entenderá que las cosas de Montalvo pueden ser un generoso guiño del destino, que por una vez parece haberse puesto de su parte. Ayudado por Beatriz, la mujer a la que ama en secreto desde hace años, Mario Menkell será capaz de reconstruir la misteriosa existencia de Fernando Montalvo y encontrará así una historia excepcional que puede brindarle la gran oportunidad de su vida.

Per a adolescents.


GÁNDARA, Alejandro (2001) Nunca seré como te quiero. 7ªed. Madrid: Ed. Ediciones SM (Col. Gran Angular, 140) ISBN: 84-248-4740-X

Santander. Barrio pesquero y ciudad vieja. Dos mundos separados. De uno a otro pasa Jacobo. Hijo de un maestro reconvertido en marinero, estudia COU en el otro lado. Del Barrio forman parte su padre, que ahoga su desamparo en el alcohol, un par de amigos que vagabundean por el puerto, y Roncal, sustituto del padre. De la mano de Roncal llega Jacobo al instituto, un mundo extraño y amenazador... pero el instituto es también un nuevo comienzo: la palabra estimulante de don Máximo, los ojos aguamarina de Christine...

Per a infants d'11 a 13 anys


LIENAS, Gemma (1999) L’Emi i en Max. L’aventura de les balenes. Madrid: Ed. Alfaguara (Col. Alfaguai) ISBN: 84-7911-953-5

T’agradaria traslladar-te a la costa de Mèxic per ajudar a salvar unes balenes embarrancades? Doncs ara pots fer-ho amb aquesta aventura trepidant. L’Emi i en Max hi arribaran acompanyant la Serena, la mare de la nena, que és periodista. Però els espera una aventura emocionant...!
No només ajudaran els membres d’una organtizació ecologista en el salvament dels cetacis, sinó que, amb la col·laboració de tres nens mexicans i esquivant greus perills, descobriran les causes de la desorientació de les balenes.

Per a infants de 7 a 10 anys


NÖSTLINGER,Christine (2005) Frederica la pèl-roja. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor, sèrie blava, 75) ISBN: 84-8286-487-4

Els cabells de la Frederica són molt especials: té uns quants blens vermells com un pebrot, el serrell de color de pastanaga i, la resta, rojos com el suc de maduixa. I, és clar, amb un cap així, tothom es riu d’ella. Però la Frederica descobreix molt aviat els avantatges de ser pèl-roja.

Per als més petits de la casa! (A partir de 3 anys)

LLADÓ i BADIA, Pilar (2003) L’alzina Caterina. 1ª ed. Barcelona: Ed. Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Col. Mannà, 4) ISBN: 84-8415-503-X

La Caterina és una alzina que sempre té les branques obertes per acollir tothom qui hi vulgui anar a viure, tant en temps de vaques grasses, quan hi ha molt menjar, com en temps de vaques magres, quan la manduca escasseja i fa fred. Com que sempre porta les fulles posades!
Els habitants de l’alzina anaven molt a la seva, però un dia hi va arribar un personatge esbojarrat, un cap de trons, que ho va trastocar tot. Tant, que tots els altres van decidir que li pararien els peus. Bé, els peus, els peus...

3/11/09

Recomanacions de la setmana:

ASENSI, Matilde (2006) Todo bajo el cielo. 2ª ed. Barcelona: Ed. Planeta (Col. Autores españoles e iberomericanos) ISBN: 978-84-08-06809-9

Elvira, una pintora española afincada en París, recibe la noticia de que su marido ha muerto en su casa de Shanghai. Acompañada por su sobrina, parte desde Marsella en barco para recuperar el cadáver de Rémy sin saber que este viaje es sólo el principio de una gran aventura por China en busca del tesoro del Primer Emperador.

Per a adolescents.

FUSTER, Jaume (1996) Les cartes d'Anna. 1ª ed. Barcelona: Ed. Barcanova (Col. Antaviana jove) ISBN: 84-489-0223-8

El pare d'Anna Aguilera, un polític molt conegut, és a la presó i l'Anna és enviada a Anglaterra, a un internat per a senyoretes.
A través de cartes, faxos i correu electrònic coneixerem l'internat, la seva companya d'habitació i les aventures de les dues amigues a la mansió dels Musgrave, sense destriar mai la imaginació de la realitat, en una aventura a l'estil de les novel·les gòtiques i dels enigmes de Sherlock Holmes, però amb música de fons dels Beatles.

Per a infants d'11 a 13 anys


IBBOTSON, Eva (2002) El secret de l'andana 13. 2ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor, sèrie Taronja 122) ISBN: 84-661-0247-7

La perversa milionària Larina Trottle segresta el príncep d'una illa màgica, i una estrafolària banda de rescatadors es proposa tornar-lo als seus pares. Però un mag vell i despistat que havia estat professor universitari, una bruixa tan bonica que la seva família no l'estima, una fada que pot fer créixer herba al cap de la gent i un ogre que es torna invisible a trossos, poden passar desapercebuts pels carrers de Londres i dur a terme la seva missió?

2/11/09

Per a infants de 7 a 10 anys


TEIXIDOR, Emili (2000) L'amiga més amiga de la Formiga Piga. 3ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor, sèrie blava nº 65)
ISBN: 84-8286-162-X

Un dia, la Formiga Piga diu que ja n'hi ha prou d'anar ran de terra en fila índia amb les seves companyes. Vol descobrir nous horitzons. Vol conèixer tot allò que no es veu de terra estant. Amb l'ajuda dels altres habitants del bosc potser ho aconseguirà, però sobretot farà amics i amigues. I una es convertirà per sempre en la seva amiga més amiga.

Per als més petits de la casa! (A partir de 3 anys)

WENSEL, Ulises (1994) La tardor. 7ª ed. Barcelona: Ed. Parramón ISBN: 84-342-0212-3

SABATÉ RODIÉ, Teresa (2001) Ara ve la tardor. 2ª ed. Barcelona: Ed. Salvatella (Col. Folklore, 11) ISBN: 84-7210-780-9

26/10/09

Recomanacions de la setmana:



SPARKS, Nicholas (2000) Un camí memorable. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edicions 62 (Col. Èxits 62, 18) ISBN: 84-297-4691-9

Cada primavera, quan la brisa del mar es barreja amb la sentor dels lilàs, Landon Carter rememora el seu últim any a Beaufort, el temps en què la vida li va canviar per sempre. Aquesta història ens porta al 1958: Landon té disset anys, fa el darrer curs a l'institut i es prepara per entrar a la universitat. Un bon dia coneix la Jamie Sullivan, la filla del pastor protestant, una noia discreta i devota. Però Jamie amaga un secret que forçarà Landon a prendre una decisió que el marcarà per tota la vida.

Un camí memorable és una novel·la emocionant que parla de la força del primer amor, del dolor que acompanya la descoberta de la veritat i del pas inevitable a l'edat adulta.

Per a adolescents.


ROSALES, Emili (1996) La casa a la platja. 1ª ed. Barcelona: Ed. Columna (Columna Jove) ISBN: 84-8300-131-4
Descobrir que el teu besavi havia travessat el Mediterrani en un vaixell que era d'ell; enamorar-te d'una noia que resulta ser la néta d'un escriptor que havies estudiat durant anys; recórrer el delta de l'Ebre en bicicleta per visitar un personatge misteriós que viu en una masia envoltada de camps inundats; conduir un dia sencer darrera el teu primer gran amor... Tot això li passa al protagonista de la novel·la quan torna d'un altre país per estar-se només set dies a la casa de la platja, la dels seus estius adolescents.

Per a infants d'11 a 13 anys


MASINI, Beatrice (2007) Un paso de baile. Madrid: Ed. Anaya (Col. Zapatillas Rosas, 1) ISBN: 978-84-667-6235-9
Zoe tiene diez años y desde pequeña va a la escuela de baile del Teatro Academia, la más importante de la ciudad y una de las más famosas del mundo. Estudiar ballet en serio no es tarea fácil, sobre todo con una directora tan severa como Madame Olenska. Por suerte, Zoe puede contar con sus amigos: Leda, que está creciendo algo deprisa; Lucas, que siente una gran pasión por la danza contemporánea; y Jonathan, el nuevo, que es tímido pero también muy guapo...

Per a infants de 7 a 10 anys


Déu Prats, Joan de (2007) El lladre d'aventures. 2ª ed. Barcelona: Ed. Barcanova (Col. Sopa de llibres, 92) ISBN: 978-84-489-1880-4
Al Marc, la Laia i els seus pares els enxampa a la carretera una tempesta esgarrifosa. Es perden i van a parar a un poble molt petit, que no surt ni als mapes! En aquell poblet hi ha un casalot sinistre que, en realitat, és una biblioteca en la qual cada dia desapareixen llibres... El bidell està desesperat, perquè té por de perdre la feina. La Laia i el Marc intentaran atrapar un lladre molt esmunyedís. Ho aconseguiran?

Per als mes petits de la casa! (a partir de 4 anys)


DURAN, Teresa (1996) Plomes de tardor. 1ª ed. Barcelona: Ed. Publicacions de l'Abadia de Montserrat (Col. Popof i Kocatasca) ISBN: 84-7826-738-7
El gran i gros cuiner Popof i l'espavilat gall Kocatasca tenen l'honor de convidar tots els lectors i lectores de menys de sis pams d'alçada a fer-se uns bons panxons de riure al palau de la reina Prosàpia.

19/10/09

Recomanacions de la setmana:



BRADY, Joan (2000) Dios vuelve en una Harley. 4ª ed. Barcelona: Ed. Suma de Letras (Col. Punto de Lectura) ISBN: 84-95501-46-5
Dios ha vuelto a la tierra para entregarnos unas simples reglas de vida, acordes con nuestro tiempo. Aunque vista con chupa de cuero y cabalgue en una Harley Davidson, en los ojos de Dios está la sabiduría y en sus palabras sencillas descubrimos lo que siempre habíamos sospechado: el camino hacia la felicidad empieza y acaba en nosotros mismos, y sólo desde la aceptación de nuestro ser más íntimo seremos capaces de amar y dar sin perdernos en el laberinto de los deseos frustrados.

Per a adolescents.



FÉRAUD, Marie (1995) Anne aquí, Sélima allí. 2ª reimpresión. Madrid: Ed. Alfaguara ISBN: 84-204-4886-9

Sélima, nacida en Marsella de padres argelinos, cuenta en primera persona una serie de hechos que cambiaron su vida. Al comenzar el Liceo decidió llamarse Anne, en vez de Sélima, para no sentirse marginada. Las conversaciones con un compañero francés y la hospitalización de su primo, herido en una manifestación antirracista, le obligarán a abrir los ojos a una realidad que intentaba eludir y decide marchar a Argelia en busca de sus raíces. Allí comprende que siempre vivirá a caballo entre dos mundos distintos y que debe asumir su doble personalidad.

Un interesante análisis de la problemática de los inmigrantes: su deseo de integración, la desconexión de su país de origen y, sobre todo, su búsqueda constante de identidad en el marco de una sociedad conflictiva.

Per a infants d'10 a 13 anys



DANN, Max (1989) Aventures amb el meu millor enemic. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor sèrie Taronja, 74) ISBN: 84-7629-335-6

Quan t’escapes de casa per anar a verue món, perds el tren, et pases dues hores tancat dins d’un armari ple de mitjons pudents, has de creuar la ciutat de nit, caus en un sot i et torces el turmell, la darrera cosa que voldries és que t’ajudés a sortir-ne el nen més insuportable de la teva escola.
Però el protagonista sobreviu a tot això i ens explica les aventures que passa amb el seu millor enemic.

Per a infants de 7 a 10 anys



PRADAS, Núria (2000) L’Ij a la recerca de la iaia perduda. 1ª ed. Barcelona: Ed. Alfaguara (Col. Infantil) ISBN: 84-8435-067-3

L’Indaleci Junqué, Indi per als amics i coneguts, és un nen de vuit anys com tants d’altres. El seu caràcter és més aviat tranquil i no li agrada gaire tenir problemes. Però, si bé l’Indi no busca els problemes, el que és ben cert és que sembla que els problemes el busquin a ell. O si més no, això diu la seva mare sovint. I aquest llibre ens narra una de les aventures més sonades que va viure l’Indi, sense voler, és clar, aquella vegada que li desaparegué l’àvia com per art d’encanteri. Sort en va tenir, l’Indi, dels seus amics, en RaülTothosaps i la Sara, i de dos avis molt especials, l’avi Miro i la iaia Griselda, així com d’un grapat de personatges més, tots bastant estrafolaris, la veritat, que van desfilant per les pàgines d’aquesta novel·la.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)



LLUCH, Josep (1999) Ha plogut un àngel. 1ª ed. Barcelona: Ed. La Galera (Col. Peripècies, 24) ISBN: 84-246-5724-1
Les oques i els ànecs de Can Cirera estaven esvalotats. El gos, esporuguit. Els ha caigut del cel una criatura amb ales, que encara no vola, però que canta tan bé... És un amic caigut del cel. Però no tothom pot veure’l.

13/10/09

Recomanacions de la setmana:



SPARKS, Nicholas (2006) Noches de tormenta. 1ª ed. Barcelona: Ed. Roca ISBN: 84-96544-14-1

Adrienne, a sus sesenta años, hace balance de su vida y narra a su hija los hechos que han marcado su existencia. Recuerda la historia de amor que vivió 15 años atrás, cuando su marido la abandonó por otra mujer más joven y ella decidió hacerse cargo de un pequeño hotel en la costa, en un pueblo llamado Rodanthe. Tras una vida dedicada a su esposo e hijos, Adrienne tuvo que aprender frente al mar a manejar sola las riendas de su destino, a reinventarse. Y allí, además, tuvo que hacerse cargo de un solo inquilino, Paul, un prestigioso cirujano al que una vida deshecha por la ambición empujó a hospedarse en ese hostal para tratar de saldar sus cuentas con el pasado. Mientras una terrible tormenta se cernía sobre la población, Adrienne y Paul compartieron un fin de semana en el que redescubrieron sus vidas; no sólo aquello que eran, sino lo que podían llegar a ser. Pero el peso de la responsabilidad adquirida con sus mundos les hizo preguntarse cuál era el camino correcto, qué era lo que debían hacer, si elegir entre sus sentimientos o sus deberes.

Per a adolescents.



SIERRA i FABRA, Jordi (1997) L’estel del matí. 4ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran angular Alerta Roja, 6) ISBN: 84-8286-031-3

En Pep, un noi que aspira a ser dibuixant, té el pare a la presó i l’actual company de la seva mare és alcohòlic. Quan coneix la Beatriu, una noia de posició benestant, creua els límits del seu món. L’amor entre ells dos és un impossible que es fa realitat, i la parella ha de fer front a l’oposició de tothom. Només els queda escapar de la societat que no els accepta. La fugida és la clau que decideix el seu futur, amb un únic amic: l’estel del matí que en despuntar el dia els indica el camí.

Per a infants d'11 a 13 anys



SORRIBAS, Sebastià (1994) La vall del paradís. 5ª ed. Barcelona: Ed. La Galera (Col. Grumets, 75) ISBN: 84-246-8175-4

En Bernat i en Roquet decideixen abandonar les terres que els han vist néixer i anar en cerca de la mítica Vall del Paradís, on, diuen, regna la pau i la justícia per damunt de tota tirania i ningú no mana sobre ningú. Les peripècies i aventures que hauran de passar faran que al costat dels dos nois s’apleguin un seguit de personatges diversos que aniran engrandint i enriquint la colla de viatgers. Però no tots arribaran al final del viatge.

Per a infants de 7 a 10 anys



ARETZAGA, M. Teresa. (1995) El tresor d’en Sam. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucan) ISBN: 84-236-3800-6

El vell Sam continua recorrents els planetes i asteroides de l’univers amb la seva antiquada nau. Només l’acompanya un robot, que ha comprat a preu de saldo, i somia que es farà ric. Mai no hauria imaginat que aquell petit planeta errant amagava un veritable tresor...

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)



WILLER, N. (2002) El petit avet. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Vull llegir!) ISBN: 84-661-0499-2

Al petit avet no li agraden les seves agulles però, li agradarà el que passa quan canvia les agulles?

5/10/09

Recomanacions de la setmana:



COBOS WILKINS, Juan (2007) El corazón de la tierra. 4ª ed. Barcelona: Ed. Plaza & Janés ISBN: 978-84-01-32903-6

Yo tenía una amiga, una amiga invisible...

Con esta sugerente frase se abre El corazón de la tierra. La historia de dos mujeres, Blanca Bosco y Katherine White, que descubrirán que tienen en común mucho más de lo que imaginan. La historia de dos culturas, la española y la británica, en un mismo y único espacio, enigmático, telúrico: los legendarios y ricos yacimientos de Riotinto, un singular asentamiento minero en los confines de Andalucía, esa extraña tierra que es un personaje más de la novela, el latido de su corazón, y la peculiar Inglaterra victoriana reproduciendo sus maneras y formas en la más colosal explotación minera de la Europa del siglo XIX. Y como nexo entre ambas, el abuelo de Katherine, míster White, el gentleman que hechizaba a Blanca –niña entonces- con sus mágicas narraciones.

Mujeres y hombres de culturas diferentes inmersos en una espiral de insurrección, movidos por el vértigo de los límites. Un carismático y misterioso líder anarquista que aglutina a mineros, agricultores y ganaderos para enfrentarse a una de las más poderosas empresas del viejo continente. Una revuelta, basada en los hechos reales acontecidos en 1888, como signo de rebelión y justicia. También como brote precursor, avanzado preludio de la reivindicación ecologista. Una gesta romántica y ética que tuvo, como testigo de excepción, la mirada de la niña Blanca, esos ojos que todo lo vieron, aquel corazón que todo lo guardó, este recuerdo vivo que, con la aparición de Katherine, rescata un capítulo oculto –y silenciado-- de nuestra historia.

Per a adolescents.



ALONSO, Manuel L. (1996) Las pelirrojas traen mala suerte. 1ª ed. Madrid: Ed. Alfaguara ISBN: 84-204-4407-3

"Mi nombre no importa. Lo único que importa es que soy un hombre libre". Así se presenta Chico, el protagonista de esta historia, que cuenta su tránsito hacia la edad adulta y la libertad posible. El encuentro con un grupo de okupas, la fascinación por una chica que no se parece a ninguna otra, la fuga con ella –acosados por un misterioso perseguidor- a través de la ciudad de Granada y Las Alpujarras serán las claves que guíen a Chico en su búsqueda íntima. Peligro y amor, dos caras de una misma moneda, cuando se comparte el destino con alguien como Helena, la de los cabellos rojos, pues ya se sabe que... las pelirrojas traen mala suerte.

Per a infants d'10 a 13 anys



MILÉSI, Raymond (1998) Atrapat en el futur. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor sèrie vermella) ISBN: 84-8286-521-8

Es pot viatjar en el temps? Què faries si anessis a parar –sense voler, és clar!. A l’època dels dinosaures? En Matthias, el protagonista d’aquesta història, se les empesca per sobreviure dins d’un garbuix de present, passat i futur, sense perdre el bon humor.

Per a infants de 7 a 10 anys


ARMANGUÉ, Joan (1999) La senyora que atropellava els nens. 1ª ed. Barcelona: Ed. Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Col. Els Flautats) ISBN: 84-8415-061-5

L’Antònia estava tocada del bolet, amb perdó sigui dit. Com una cabra boja, estava. I podia resultar perillosa, sobretot per als nens, que se la miraven estranyats mentre passejava al parc i escampava empentes a tort i dret i trepitjava criatures, fort, amb el taló a la punta de la sabata. I llavors s’asseia, i, si a algú li queia el gelat a terra, reia i pensava: "Millor".

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)



LINDO, Elvira (1998) L’Olívia no vol anar a l’escola. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Contes d’ara nº8)
ISBN: 84-8286-424-6

Quan l’àvia l’acompanya a escola, l’Olívia fa el ronso perquè no hi vol anar. Aleshores, l’àvia li explica una història.

30/9/09

Recomanacions de la setmana:


FALCONES, Ildefonso (2006) L'església del mar. Barcelona: Ed. Rosa dels vents.
ISBN: 84-01-38692-6
Segle XIV. La ciutat de Barcelona és en el seu moment de màxima prosperitat; ha crescut cap a la Ribera, l'humil barri dels pescadors, on els seus habitants decideixen construir, amb els diners d'uns i l'esforç d'uns altres, el temple marià més gran que hom ha conegut: Santa Maria de la Mar.
Una construcció que és paral·lela a l'atzarosa història d'Arnau, un serf de la terra que fuig dels abusos d'un senyor feudal i es refugia a Barcelona, on es converteix en ciutadà i, gràcies a això, en un home lliure. El jove Arnau treballa com a palafrener, bastaix, soldat i canvista. Una vida extenuant, sempre a l'empar de l'església de la Mar, que el portarà de la misèria del fugitiu a la noblesa i la riquesa. Però en aquesta posició privilegiada també li arriba l'enveja d'altres ciutadans que ordeixen una sòrdida conjura que posa la seva vida en mans de la Inquisició...
L'esgésia del mar és una trama en la qual s'encreuen lleialtat i venjança, traïció i amor, guerra i pesta, en un món marcat per la intolerància religiosa, l'ambició material i la segregació social. Tot això converteix aquesta obra no només en una novel·la excepcional, sinó també en la més fascinant i ambiciosa recreació de la llum i les ombres de l'època feudal.

Per a adolescents.


Sierra i Fabra, Jordi (2002) Camps de maduixes. 9ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran Angular, Alerta Roja nº14) ISBN: 84-8286-302-9

Neix el dia. En un hospital, la Luci està en coma a causa de l'èxtasi, la droga de disseny més de moda. Els seus amics reflexionen sobre el que va passar el dia abans; la seva millor amiga, bulímica, s'enfronta finalment amb ella mateixa; el noi que està enamorat de la Luci busca el camell que li va subministrar la pastilla amb l'esperança d'ajudar a salvar-li la vida. La policia també el busca, i un periodista es proposa destapar tot el dramatisme de l'afer. En poques hores tot s'accelera, i tothom qui coneix la Luci lluita per ella, però també per alguna cosa més.

29/9/09

Per a infants d'11 a 13 anys


STILTON, Geronimo (2008) Atenció als bigotis... arriba Ratinyol! Barcelona: Ed. Destino (Col. Humor i aventura) ISBN: 978-84-9708-968-5
Un misteriós rat que només té un ull vol arruïnar L'Eco del Rosegador.
... Jo el salvaré tot participant en un esgarrifós concurs en el qual m'arrisco a perdre la cua! Al final descobriré qui és el misteriós rat gràcies al mític Ratinyol...
Qui és Geronimo Stilton?
Sóc jo! Sóc un ratolí més aviat distret, amb el cap als núvols... Dirigeixo un diari, però la meva autèntica passió és escriure. Aquí a Ratalona, a l'Illa dels Ratolins, els meus llibres són tots best sellers. Però què em dieu? Que no els coneixeu? Són històries per riure, més tendres que la mozzarella, més gustoses que el manxego, amb més sabor que el cabrales... Són històries per llepar-se els bigotis, paraula de Geronimo Stilton.
Geronimo Stilton.

Per a infants de 7 a 10 anys


CARBÓ, Joaquim (1992) La ciclista Caterina. 3ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor. Sèrie taronja) ISBN: 84-7629-449-2
En Romà, l'Estrella i en Pol són tres germans molt peculiars. Viuen sols en un pis ple de llaunes de beguda buides i de munts d'embolcalls de pastes i pastissets. En el fons, però, gairebé ni es recorden de menjar, tan enfeinats com estan amb els seus estudis i les seves aficions. Però un dia apareix la Caterina, una noia que va amb bicicleta amunt i avall, i la vida dels tres germans canvia radicalment.