Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

26/1/09

Recomanacions de la setmana:



NAVARRO, Julia (2005) La hermandad de la sábana santa. 27ª ed. Barcelona: Ed. Plaza & Janés ISBN: 84-01-33513-2

Un incendio en la catedral de Turín, donde se venera la Sábana Santa, y la muerte en él de un hombre al que habían cortado la lengua, son los detonantes de una trepidante investigación policial del Departamento del Arte, capitaneado por el detective Marco Valoni. Junto a la perspicaz y atractiva historiadora Sofia Galloni y una periodista ávida de preguntas, el grupo de Valoni deberá resolver un enigma que arranca de los templarios y llega hasta la actualidad. Una trama que tiene como nexo de unión a una élite de hombres de negocios, cultos, refinados y muy poderosos. Los investigadores no cesarán en su empeño de demostrar que los sucesos de la catedral están conectados con la Sábana Santa y con las vicistudes que ha vivido a lo largo de la historia, desde Jesucristo al antiguo imperio bizantino, la nueva Turquía, la Francia de Felipe el Hermoso, España, Portugal y Escocia...

Con la historia y la imaginación como elementos de partida, Julia Navarro ha construido una novela que deja al lector sin aliento, que abre las puertas a un fascinante viaje por el pasado, el presente y las inospechadas relaciones entre ambos. Una narración que sorprende en cada página, una deslumbrante novela de aventuras a la altura de las mejores del género.

Per a adolescents.


ÁBALOS, Rafael (2005) Grimpow. El camí invisible. 1ª ed. Barcelona: Ed. Montena (Col. Serie infinita) ISBN: 84-8441-277-6
L'hivern de l'any 1313, un jove anomenat Grimpow troba el cadàver d'un home a les muntanyes nevades de la comarca d'Úllpens. Aterrit per la sinistra troballa, Grimpow aviat descobrirà que el cavaller mort era portador d'un missatge enigmàtic i d'una pedra rara que canviaran la seva vida i el seu destí.

Per a infants a partir de 9 anys



CURTIS, Phillip (1988) Un obsequi d'una altra galaxia. 1ª ed. Barcelona: Edicions B (Col. Marobert) ISBN: 84-7735-924-5

Isobar era una illa plujosa, freda i emboirada de la qual la gent s'afanyava a fugir. Per això, fou tot un esdeveniment l'arribada d'en James, el Ressagat. Hi arribà amb els seus pares en el transbordador. El senyor Caracco estava encantat: Un altre noi que entraria al col·legi...

Per a infants de 7 a 10 anys



LOBE, Mira (1996) Qui hi viu, al bosc? 4ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor) ISBN: 84-7629-529-4

En Benni no está gaire bé de salut i el metge li recomana que passi una temporada a la muntanya. Aleshores la seva tieta Steffi, una dona de costums una mica antiquats, se l'emporta a Krampersdorf, un poble de muntanya envoltat de bosc per tot arreu. Allà, en Benni hi aprèn moltes coses i coneix persones que a la ciutat mai no hauria conegut.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 2 anys)



SCHARFF-KNIEMEYER, Marlis (2000) En Valentí i els seus pares. Barcelona: Ed. Juventut ISBN: 84-261-3154-9

Un conillet perdut al bosc, què fa?

Busca un nou pare! Però no és gens fàcil.

I, què passa si et trobes de sobte amb dos pares?

20/1/09

Recomanacions de la setmana:



SIERRA I FABRA, Jordi. (2008) Cuatro días de enero. 1ª ed. Barcelona: Ed. Plaza & Janés. ISBN: 978-84-01-33664-5

El 22 de enero de 1939 el Gobierno de la República abandona Barcelona dejándola a su suerte y a merced de Franco y sus tropas. Durante cuatro días, en medio de la huida hacia el exilio por parte de los vencidos, la ciudad se convierte en un caos fantasmal bajo el peso de la derrota, el hambre y el miedo. En este marco, el inspector Miquel Mascarell, que no puede huir a causa de que su esposa está enferma, se enfrenta al último caso de su carrera, el de la hija de una prostituta, una adolescente violentamente asesinada. En estos cuatro días, a pie por la ciudad desesperada, buscará a un asesino y descubrirá que los viejos fascistas escondidos están regresando a sus casas y a sus vidas, dispuestos para la venganza.

Con un documentado transfondo histórico que recrea fielmente la realidad de ese momento, Cuatro días de enero es la novela de una resistencia al límite y la voluntad de supervivencia de todo ser humano ante la adversidad.

Per a adolescents.


RUIZ ZAFÓN, Carlos. (2007) La trilogía de la niebla. 1ª ed. Barcelona: Ed. Planeta ISBN: 978-84-08-07447-2
Antes de que el éxito de La Sombra del Viento le conviertiese en uno de los novelistas más leídos y reconocidos del panorama literario internacional, Carlos Ruiz Zafón publicó una serie de novelas para jóvenes de todas las edades en las que ya se perfilaban las bases de un estilo que hoy es reconocido en todo el mundo. La Trilogia de la niebla reúne las tres primeras obras del autor, que forman un ciclo de novelas de misterio y aventura. Llenos de intriga y suspense, los tres relatos conforman un tríptico novelístico donde se mezclan elementos que van desde la literatura fantástica y gótica a la narrativa audiovisual y el manga, todo ello combinado con la enorme fuerza narrativa y el estilo inconfundible del autor.
La Trilogia de la Niebla reúne por primera vez en un solo volumen las ediciones definitivas de tres de las nvoelas juveniles más populares de los últimos quince años para brindar a los más jovenes una excitante y atractiva entrada en el mundo de la lectura y a los lectores más veteranos, una invitación a sumergirse y disfrutar de nuevo de aquella magia de las primeras lecturas que les dejaron huella. Tres grandes novelas de misterio y aventura para descubrir o redescubrir, el placer por la lectura.
- EL PRÍNCIPE DE LA NIEBLA
- EL PALACIO DE LA MEDIANOCHE
- LAS LUCES DE SEPTIEMBRE

Per a infants d'11 a 13 anys


IRWIN, Hadley (1990) Seràs algú, Rap Davis. 1ª ed. Barcelona: Ed. Ediciones B (Col. Marobert) ISBN: 84-406-1331-8
Per a Rap, un nen de deu anys que viu amb la seva tia Spicy, la vida de cada dia es torna misteriosa de sobte. Què vol dir la paraula màgica Athabasca? Com és que tot d'una apareix pel poble el foraster Jesse Creek amb les seves botes de cowboy? Per què tothom deia sempre que un tal Jim Crow i l'avi Clause arribarien d'un moment a l'altre a Oklahoma? I la tia Spicy, com és que no responia mai aquestes preguntes?

Per a infants de 7 a 10 anys


JULIÀ, Alegria (1991) Un romà al segle XX. 1ª ed. Barcelona: Ed. La Galera (Col. Els Grumets de la Galera) ISBN: 84-246-7118-X
Un soldat romà fa un salt en el temps i apareix misteriosament a oià, en ple segle XX, mentre se celebra la tradicional desfilada de romans de Dijous Sant. Barrejat enrte la gent disfressada, e soldat passarà desapercebut per a tothom, menys per al Pere i 'Andreu, dos germans que l'acolliran secretament i miraran de reconstruir els fets que l'han dut fins allà.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 2 anys)


BRUNHOFF, Jean i Laurent. Babar i els seus amics a la ciutat. Barcelona: Ed. Beascoa ISBN: 84-7546-537-4
Babar és un personatge que, per la seva tendresa i la seva profunda humanitat, serà sempre actual, perquè és un clàssic autèntic, imprescindible en qualsevol biblioteca infantil.
Babar explica als seus fills històries divertides, desbordants de fantasia i d'acció, a les quals els valors humans contrasten amb el materialisme, la violència i l'inconformisme ambiental en què es troba immers l'infant dels nostres dies.
La llavor de tendresa i d'alegrio de Babar fomentarà, entre els nostres lectors joves, sentiments d'amistat i d'amor, i desigs sincers d'una sana superació.

12/1/09

Recomanacions de la setmana:


ASENSI, Matile. El origen perdido. 9ª ed. Barcelona: Ed. Planeta. ISBN: 84-08-04866-X
Una extraña enfermedad que ha dejado a su hermano en estado vegetativo lleva al hacker y empresario informático Arnau Queralt a emprender una investigación arqueológica sobre el Imperio Inca, las ruinas de Tiwanacu i la selva amazónica, tras las huellas de una civilización perdida. El lector sigue con Arnau y sus amigos, Marc y Lola, este viaje a través del conocimiento, descubriendo algunos misterios sin resolver en la historia de la Humanidad, las paradojas de la Teoria de la Evolución y el verdadero papel de los españoles en la conquista de América.
Una novela deslumbrante que reta al lector a un juego de inteligencia y le conduce hasta una meta cuya clave está en el poder de las palabras. Si Umberto Eco revolucionó el género histórico con El nombre de la rosa, Matilde Asensi reinventa la novela de aventuras con El origen perdido.

Per a adolescents.



PEDROLO, Manuel (1986) Mecanoscrit del segon origen. 2ª ed. Barcelona: Ed. Edicions 62 (Col. El Cangur) ISBN: 84-297-2466-4

L'Alba, una noia de catorze anysm verge i Bruna, tornava de l'hort de casa seva amb un cistellet de figues negres, de coll de dama, quan s'aturà a avergonyir dos nois, que n'apallissaven un altre i el feien caure al toll de la rescolsa, i els va dir:

- Què us ha fet?

I ells li van contestar:

- No el volem amb nosaltres, perquè és negre.

- I si s'ofega?

I ells es van arronsar d'espatlles, car eren dos nois formats en un ambient cruel, de prejudicis.

...

Per a infants de 10 a 13 anys



DAHL, Roald (1988) Matilda. 1ª ed. Barcelona: Ed. Empúries (Col. L'Odissea) ISBN: 84-7596-172-X

Matilda és una nena prodigi, molt intel·ligent i sensible. Abans de complir cinc anys, ja havia llegit Dickens i Hemingway, Kipling i Steinbeck, i els seus pares la tracten més aviat com una nosa. Però quan l'escola es troba enfrontada a un perill molt greu, Matilda descobreix que té uns poders psíquics extraordinaris que li permeten salvar l'escola i, sobretot, la seva estimada mestra, Miss Honey.

Matilda és un llibre deliciosament divertit, i la protagonista, un personatge inoblidable, un dels millors que ha creat Roal Dahl.

Per a infants a partir de 9 anys


ITURRALDE, Joxemari (1989) Amb l'avi a Londres. 1ª ed. Barcelona: Ed. B (Col. Marobert) ISBN: 84-406-0745-8
"Quina ferum! És impossible passar més temps dins l'habitació de l'hotel. Només a l'avi se li podia acudir portar a Londres dues maletes plenes fins dalt de formatges." I ja teniu l'avi i el net embarcats en un viatge tan divertit com emocionant.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 2 anys)

SIMMONS, Jane (2000) La Daisy no té gens de por! Barcelona: Ed. Beascoa. ISBN: 84-488-0951-3

La Daisy, sense por, seguida del seu germanet, comença a buscar la Bèstia per tot arreu. Primer al galliner... després entre les oques... a l'estable. Fins que... Ooohh! Què és aquest soroll que prové del graner?