Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

23/2/09

Recomanacions de la setmana:



SOLANA, Teresa (2008) Un crimen imperfecto. 1ª ed. Barcelona: Ed. Debolsillo
ISBN: 978-84-8346-593-6


Un hombre descubre, en el catálogo de una casa de subastas, que su mujer posó para un pintor a quien no conoce. Si el hallazgo ya es de por si inquietante, aún lo es más cuando se aspira a la presidencia de la Generalitat, pues no se puede permitir uno el lujo de ningún escándalo. La solución es fácil, aunque algo desatinada: contratar los servicios de una empresa de asesoramiento que se dedica a enmendar los asuntos turbios de la gente selecta, y que está regida por dos gemelos imposibles, Eduard y Borja. Su misión pseudodetectivesca toma unos derroteros ciertamente sombríos cuando, siguiendo la pista de esa mujer, topan de bruces con un crimen que helará la sangre azul que corre por las venas de la la más alta sociedad de Barcelona.

Per a adolescents.



STROUD, Jonathan (2004) El amuleto de Samarkanda. Barcelona: Ed. Circulo de Lectores. ISBN: 84-672-1216-0

Aunque sólo tiene doce años, Nathaniel ya es un intrépido mago y se ha propuesto desenmascarar al malvado hechicero Simon Lovelace. Para lograrlo, ha sido capaz de invocar y someter a Bartimeo, un poderoso diablo. Pero Nathaniel debe ir con sumo cuidado: si incurre en el más leve error, el demonio podría abalanzarse sobre él y despedazarle.

Per a infants d'11 a 13 anys


DAHL, Roald (1996) El nen. 3ªed. Barcelona: Ed. Empúries (Col. L'Odissea) ISBN: 84-7596-090-1
El nen no és ben bé una autobiografia, però conta fets reals de la vida de Roald Dahl que desvetllaran tanta sorpresa com les seves novel·les. Qualsevol lector que estimi els llibres d'aquest escriptor quedarà fascinat i admirat en descobrir algunes de les coses que li van passar de nen i de jove. "No me les he pogut treure mai del cap", escriu. "Algunes són divertides. D'altres tristes. D'altres, desagradables. Suposo que és per això que sempre les he recordades tan nítidament. Totes són veritat".

Per a infants a partir de 9 anys


CELA, Jaume (1994) El gat amb baret de copa. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edebé. ISBN: 84-236-3751-4
Molt magres les va haver de passar aquell escriptor abans que la seva sort canviés gràcies a en Padroncet, el seu gat. Fins aleshores, el bo d'en Pau no havia aconseguit publicar ni una sola novel·la. Els editors sempre trobaven algun inconvenient a les seves obres. I com s'ho va fer el gat per ajudar-lo?

Per als mes petits de la casa! (a partir de 4 anys)



GAROFALO, Gianluca (2001) Tres desitjos, Oslo. 1ª ed. Barcelona: Ed. Lumen. ISBN: 84-264-3904-7

L'Oslo està jugant tranquil·lament pel camp quant descobreix una ampolla misteriosa. La destapa i en surt un geni jovenet. El geni està decidit a concedir a l'Oslo tres desitjos màgics, però allò que l'Oslo realment necessita és algú amb qui jugar...

16/2/09

Especial Carnestoltes!!


DURAN, Teresa i BORDOY, Irene. (1993) Manual del Carnestoltes. 1ª ed. Barcelona: Ed. Barcanova. ISBN: 84-7533-898-4
Tothom qui vulgui celebrar dignament, és a dir, amb gresca, xivarri, tabola i xerinola, les festes de Sa Majestat el rei Carnestoltes, monarca dels poca-soltes i rei dels folls, trobarà en aquest llibre molts suggeriments pràctics de gran utilitat per realitzar caretes, maquillatgesm disfresses, barrets, àpats, balls, res, pregons i moltes coses més.
S'hi troba també complida informació sobre el ritual de la festa, des de l'àpat de Dijous Gras fins a l'enterrament de la sardina i el comiat del carnaval.

Recomanacions de la setmana:



BRADY, Joan (2001) Dios vuelve en una Harley. 5ªed. Barcelona: Ed. Ediciones B (Col. Punto Lectura) ISBN: 84-95501-46-5

Dios ha vuelto a la tierra para entregarnos unas simples reglas de vida, acordes con nuestro tiempo. Aunque vista con chupa de cuero y cabalgue en unaHarley Davidson, en los ojos de Dios está la sabiduría y en sus palabras sencillas descubrimos lo que siempre habíamos sospechado: el camino hacia la felicidad empieza y acaba en nosotros mismos, y sólo desde la aceptación de nuestro ser más íntimo seremos capaces de amar y dar sin perdernos en un laberinto de los deseos frustrados.

Per a adolescents.


ALAPONT, Pasqual. (2005) Barrotes dorados. 1ª ed. Alzira: Ed. Algar (Col Algar Joven). ISBN: 84-96514-60-9
La vida de Álex se encuentra en un callejón sin salida. A partir de un accidente de moto, su novia ha perdido la vida, y para él ya nada tiene importancia. En estas circunstancias conoce a Nuria, una joven que pertenece a una asociación de amigos de Egipto. El contacto con esta gente abre a Alejandro un mundo nuevo, pero también, gradualmente, ahce que se adentre en una red esotérica donde su propia vida puede estar en peligro.

Per a infants d'11 a 13 anys


CARBÓ, Joaquim (1987) La casa sota la sorra. 37ª ed. Barcelona: Ed. Laia (Col. El Nus) ISBN: 84-7222-653-0
Tot havia començat una tarda, a Barcelona, en sortir del cinema... Les aventures a través d'universos exòtics, de Pere Vidal, i del seu company, Henry Balua... Entre feres, crims, promeses, tiberis, xantatges, la imaginació amiga, el poder de l'amistat, les ganes de viure...

Per a infants de 7 a 10 anys



FERNÁNDEZ VILLABOL, Carme (1996) Pastís de somnis. Barcelona: Ed. Baula (Col. Ala Delta) ISBN: 84-479-0133-5

Poques vegades la lectura d'un llibre pot arribar a ser tan divertida i amena. Les històries que conté vessen un humor fresc i sorprenent i retraten a la perfecció alguns dels tipus humans més característics i propis de la nostra cultura urbana.

Carme Fernández Villabol disposa d'un fort sentit de l'humor i d'un enginy especial per fer-nos veure, en forma de caricatura, els absurds que s'amaguen dins de les coses banals de la vida quotidiana.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 4 anys)


RAMOS, Pilar (2002). El pastís de xocolata. Barcelona: Ed. Parramón (Col. Primeres Lectures) ISBN: 84-342-2487-9
El pastís de xocolata descriu com dos nens aprenen els cinc sentits de manera activa, en una situació quotidiana, com un joc senzill, divertit i de gran efectivitat.
La col·lecció Primeres Lectures contribueix a fomentar la lectura des de la primera infància, una etapa en la qual el nen descobreix, de forma natural, la paraula escrita. És el moment idoni per a fer-ne d'ell un bon lector, i estimular la seva curiositat pel funcionament de la llengua, amb lectures plenes de contingut textual i d'imatge. Les Activitats abans, durant i després de la lectura afavoreixen l'assoliment d'aquest objectiu.

10/2/09

Recomanacions de la setmana:



GORDON, Noah (2007) El celler. 2ª ed. Barcelona: Ed. Roca ISBN: 978-84-96791-58-9

El Llenguadoc, França, finals del segle XIX. En Josep Álvarez descobreix de la mà d'un viticultor francès l'art de l'elaboració del vi. Des d'aquest moment, la seva vida restarà dominada per aquesta passió.
Malgrat la seva joventut, en Josep ja ha conegut a la vida l'amor, les intrigues i el treball ardu, experiència que, junt amb la seva vocació, caracteritzarà el seu destí. Després de participar contra la seva voluntat en un complot polític, fugirà a França, on treballarà per a un viticultor. Tot i la por que sent de caure en mans de la justícia, un dia decideix tornar a la seva llar. Lluitant contra els elements en Josep empren una aventura tan àrdua com fascinant: l'elaboració d'un bon vi. Al seu voltant, els habitants de Santa Eulàlia: la jove vídua Marimar i el seu fill Francesc; en Nivaldo, el botiguer d'origen cubà; en Donat, el germà obrer d'en Josep tots ells personatges que poblen aquesta rica novel·la.
El celler conté l'essència de totes les obres anteriors de Noah Gordon: històries personals de força, personatges vitals, retrats fidedignes d'una època, creats per un escriptor, la sensibilitat i l'encert del qual ha admirat milers de lectors al llarg dels anys.

Per a adolescents.



FOLCK, Jordi (2004) 666 calaixos 1ª ed. Barcelona: Ed. Barcanova (Col. Sopa de llibres nº 100) ISBN: 84-489-1576-3

Quan l'Eduard perd la seva espasa, l'avi el porta a l'Oficina d'Objectes Perduts, un misteriós indret ple de calaixos numerats fins al 665.

Cada tarda, l'Eduard s'acosta a l'Oficina i aprofita per descobrir què contenen els calaixos. Aviat s'adona que allà dins se'n cou alguna de grossa: ¿com és que els objectes perduts semblen tenir vida pròpia?, ¿com és que la dona que està al capdavant de l'Oficina no ha parlat mai del calaix 666?, què amaga, aquest calaix?

Per a infants d'11 a 13 anys


CARRANZA, Maite (1989) Ostres tu, quin cacau! 5ª ed. Barcelona: Ed. La Magrana (Col. L'esparver) ISBN: 84-7410-222-7
La Laia, en Roger i SD4 estan fins als nassos de tothom; a ells els agrada passar-s'ho bé, però a l'escola els donen la lata, a casa els posen el cap com un timbal i els veïns no paren de rondinar. Un dia toquen el pirandó, disposats a viure al seu aire i passar-s'ho pipa, sense que ningú no els faci la punyeta. Però de vegades les coses es compliquen i s'organitza cada cacau...

Per a infants de 7 a 10 anys



BOGUNYÀ, M. Àngels (2000) L'ull verd. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucán) ISBN: 84-236-5510-5

Es deia Rulfo, però l'anomenaven Capdepunxes.

Era molt ràpid corrent. Per això el Capatàs el va triar. Però en Capdepunxes no volia anar a la selva, ni treballar a la mina: volia fer diners.

Encara no havia fet els onze anys i ja s'encarregava de les tasques més perilloses i dures: col·locar els explosius, carregar la dinamita... Fins que un dia va conèixer un indi, i va decidir fugir cap a la selva profunda, fosca, perillosa, màgica...

Per als mes petits de la casa! (a partir de 2 anys)


RIEPER-BASTIAN, Marlies (2001) Mira què fan! 1ª ed. Barcelona: Ed. Sigma ISBN: 84-246-1252-3
Durant tot el dia passen moltes coses en aquesta ciutat!
Vine amb mi al mercat, a l'escola, al centre comercial, al parc, a l'hospital, a l'estació o a la festa. Per tot arreu veuràs què fan el pintor Mora, el Toni i el Marc, l'àvia Maria i el seu gosset, el mestre de l'autoescola, el Pere-Trastos, la mestra i la seva família, el venedor de pizzes Paolo i molts més.

2/2/09

Recomanacions de la setmana:


MILLÁS, Juan José. (2007) El mundo. 1ª ed. Barcelona: Ed. Planeta. ISBN: 978-84-08-07596-7
Hay libros que forman parte de un plan y libros que, al modo del automóvil que se salta un semáforo, se cruzan violentamente en tu existencia. Éste es de los que se saltan el semáforo. Me habían encargado un reportaje sobre mí mismo, de modo que comencé a seguirme para estudiar mis hábitos. En ésas, un día me dije: "Mi padre tenía un taller de aparatos de electromedicina." Entonces se me apareció el taller, conmigo y con mi padre dentro. Él estaba probando un bisturí eléctrico sobre un filete de vaca. De súbito, me dijo: "Fíjate, Juanjo, cauteriza la herida en el momento mismo de producirla." Comprendí que la escritura, como el bisturí de mi padre, cicatrizaba las heridas en el instante de abrirlas e intuí por qué era escritor. No fui capaz de hacer el reportaje: acababa de ser arrollado por una novela.
Premio Planeta 2007.

Per a adolescents.



FÜLSCHER, Susanne (1997) Tot per un vestit vermell. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran Angular) ISBN: 84-8286-252-9

La Steffi vol tenir nòvio, com la majoria de les seves companyes de classe, i no està disposada a ser l'aneguet lleig i a anar amb aquells vidres de cul de got ni un dia més. Per això vol comprar-se roba de marca, portar llentilles... i anar-se'n de vacances a Grècia amb la seva amiga Connie. Però per fer realitat els seus somnis necessita diners, molts diners. I, tot i que treballa en una perruqueria en sortir de classe, al final es poleix tots els estalvis, demana un crèdit, no para de deure diners a les amigues...

Novel·la realista sobre la compra compulsiva.

Per a infants d'11 a 13 anys


GARCIA LLORCA, Antoni (1996) Ulls d'ocell. Barcelona: Ed. La Galera (Col. El Corsari) ISBN: 84-246-8208-4
A mitjan segle XIX, bufen vents de guerra i al Montseny hi han fet cau foragits i bandolers. Hi passen coses terribles, per això ningú no s'estranya quan la gent de can Goità troba un nadó abandonat al bosc. Però no és pas un vailet com els altres: una sorprenent amistat l'uneix amb una colla de corbs de les muntanyes, i els seus ulls, vius com els d'un ocell, tenen una mirada fosca i profunda...

Per a infants a partir de 9 anys



GREGORI, Josep (1992). Tereseta la bruixeta. Barcelona: Ed. La Galera ISBN: 84-246-7119-8

Les graneres, un element ben important en la vida de les bruixes, desapareixen misteriosament de Bruixència. sort que Tereseta, una bruixa amb un aspecte i una manera de ser molt peculiars, està decidida a resoldre el cas. Però no li resultarà tan fàcil com ela creu. S'haurà d'enfrontar a moltes aventures i a diversos perills. Afortunadament, en el camí també trobarà un bon amic: un xiquet humà.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 2 anys)


En Patufet. 1ª ed. Barcelona: Ed Combel (Col. El cavall volador. Sèrie: Trot Nº 6) ISBN: 84-7864-849-6
Contes de tota la vida, protagonitzats per nens i nenes que comencen el camí cap a l'autonomia personal amb més d'una trifulga. Fan castells en l'aire, es refien dels desconeguts, fiquen el nas pertot arreu i es creuen capaços de tot. Històries que tothom coneix i que ens arriben de la mà dels nens més populars del món de la literatura.