Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

25/5/09

Recomanacions de la setmana:


LARSSON, Stieg (2008) Els homes que no estimaven les dones. 5ª ed. Barcelona: Ed. Columna ISBN: 978-84-664-0924-7
En Mikael Blomkvist, periodista i fundador de la prestigiosa revista econòmica sueca Millenium, és acusat i condemnat per difamació pels tribunals d'Estocolm. El seu delicte ha estat fer públiques una sèrie de greus acusacions contra un dels empresaris més importants del país. Abans d'entrar a la rpesó, però, rep una curiosa trucada: en Henrik Vanger, patriarca d'una altra de les sagues escandinaves més poderoses, li demana que investigui la desaparició quaranta anys enrere de la seva neboda Harriet. Amb l'inestimable ajut de la Lisbeth Salander, una jove pertorbadora i socialment inadaptada, carregada de tatuatges i pírcings, i amb memoria fotogràfica i unes habilitats com a hacker insuperables, formarà un tàndem perfecte i junts es veuran arrossegats dins una espiral de secrets i mentides que no s'haurien imaginat mai.
Corrupció política, espionatge industrial, intrigues familiars, protagonistes inquietants, amor al límit... tots aquests són només alguns dels ingredients que fan que aquesta apassionant obra hagi estat batejada per mitjans de tot el món com la novel·la negra de la dècada i que més de quatre milions de persones ja hagin devorat les seves pàgines.

Per a adolescents.


BARRIE, J.M. (1990) Peter Pan. Barcelona: Ed. Empúries (Col. L'Odissea)
ISBN: 84-7596-237-8
Peter Pan és la meravellosa història del nen que no creix, i de la Wendy, i de com ella i en John i en Michael aprenen a volar, i de com se'n van a la terra de Mai-més, i de com s'enfronten als terribles pirates i al seu capità James Hook, a qui Peter Pan talla el braç i el dóna a un cocodril, i de com el capità James Hook odia Peter Pan i el persegueix.
Peter Pan és una novel·la fantàstica que, des de fa generacions, ha cultivat la imaginació i ha guanyat l'adhesió d'infants i adults, potser perquè Peter Pan és l'heroi que tot nen ha volgut arribar a ser.

Per a infants d'10 a 13 anys


OBIOLS, Miquel (1997) El tigre de Mary Plexiglàs. 12ª ed. Barcelona: Ed. Columna (Col. Xip) ISBN: 84-8300-403-8
Jo, Mary Plexiglàs, de catorzequinze anys d'edat, filla única de dos pares i dues mares, morena d'ulls foscos, de mides internacionals (però no sé si estic gaire bona), estudiant d'insti, políticament un garbuix però d'esquerres, amb regles fortes desgavellades...
DECLARO: que porto el Tigre molt dintre meu i és com si fos jo mateixa.
JURO: que totes les cartes són secretes i que mai no les enviaré als seus destinataris.

Per a infants de 7 a 10 anys


CARRANZA, Maite (1999) En Maurici Serrell Suat. 6ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucán nº 19) ISBN: 84-236-2866-3
En Maurici és allò que es diu un nen model: no va mai brut, no menja mai caramels, no interromp mai la conversa dels grans... Però no gasta una salut gaire bona i s'ha de quedar sempre a casa.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)


DUCKETT, Elizabeth (1996) El poder de les flors. Barcelona: Ed. Destino. ISBN: 84-233-2694-2
Una altra aventura d'en Trevolí, el conill que arrufa el morro i mou les orelles quan detecta qualsevol perill. El rebost és buit. Els conills s'han menjat gairebé tota l'anterior collita de pastanagues. Per això, els més grans se'n van a buscar menjar i deixen els més petits a prop del cau. En Trevolí no es pot estar quiet i es fica de ple en una divertida aventura.

18/5/09

Recomanacions de la setmana:


MIRANDA, Germans (1999) El Barça o la vida. 2ª ed. Barcelona: Ed. Columna
ISBN: 84-8300-719-3
Dotze contes blaugrana. Dotze contes de futbol. L'afició, els jugadors, els socis, els àrbitres, l'esport, l'estadi, els crits, les llàgrimes, la lliga, les derrotes i l'èxit, la passió, els holandesos...
El Barça és el tot, el Barça o la vida.
Els germans Miranda ja estan preparats per saltar al camp.
FRIEROS, Toni (2006) Leo Messi. El tesoro del Barça. Ed. Diario Sport

En el barrio de Las Heras, en su Rosario natal, todavía recuerdan a un niño de cinco años que asombraba jugando en el equipo de Grandoli. Pasó a Newell's Old Boys y a los trece años emigró a Barcelona, donde él, su familia y el Barça apostaron por un futuro a largo plazo que ha dado sus frutos. Leo Messi, a sus 18 años, es una realidad, un futbolista excepcional, que está llamado a ser uno de los mejores de todos los tiempos.
Toni Frieros, redactor jefe del diario SPORT, viajó a Argentina, descubrió las raíces de Messi y nos presenta en este libro exclusivo aspectos desconocidos de la vida de este talento en estado puro.



Per a adolescents.


GRAVES, Robert (1991) La guerra de Troia. 3ª ed. Barcelona: Ed. Empúries (Col. L'Odissea) ISBN: 84-7596-063-4
La guerra de Troia és la recreació d'uns fets essencials per a la comprensió del món clàssic grec i de la literatura èpica. Els conflictes entre Aquil·les i Agamèmmon, l'escenari de la guerra, la personalitat d'Hèctor: tot ens és explicat amb una prosa tan admirable com amena. Tal vegada aquest és, com diu Graves, "el primer intent modern d'explicar tota la història de Troia, des de la fundació de la ciutat fins al retorn dels grecs victoriosos, en un sol llibre destinat a nois i noies".

Per a infants de 10 a 13 anys


DONALDSON, Julia (2007) Los gigantes de Groil. 1ª ed. Córdoba: Ed. Almuzara (Col. Infantil y juvenil) ISBN: 978-84-96710-32-0
Desde el país de los gigantes, Groil, una chica llamada Jumbelia se muere de ganas de conocer a la gente pequeña, los dimiplops. La mayoría de los gigantes no cree que los dimiplops existan, y allá abajo, en la tierra, los humanos tampoco creen en los gigantes.
¿Serán muy muy dimis? ¿Igual de dimis que su dedo dimi? Jumbelia sabe que plantando una habichuela gigante en el país de los dimiplops podrá descender hasta allí a través de su tallo y coleccionar cosas de ese mundo tan pequeño.
Mientras ella baja por el ambiplant, los hermanos Jones juegan en el jardín de su casa y no saben que están a punto de encontrarse con un problema gigante.

Per a infants a partir de 9 anys



CELA, Jaume (2003) Hola, Pep! 10ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de vapor. Sèrie Taronja. nº 88) ISBN: 84-8286-374-6

El dia que en Xavier fa nou anys, en Sergi li regala una capsa plena de sobres i paper de carta. En Xavier aprofita aquest regal per escriure a en Pep Guardiola, el jugador del Barça, i li explica qui és, què li agrada fer, quins somnis i neguits té, com és la seva família i com són els seus amics... En fi, li fa saber tot allò que per a ell és important,

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)


PERDIGÓ, Marta (2006) L'adopció d'en Tro. 3ª ed. Barcelona: Ed. Kalkidan
ISBN: 84-934794-0-3
Què vol dir tenir un gos?
Tenir un gos és acceptar un compromís personal: dedicar-li el temps necessari per educar-lo, treure'l a passejar, jugar-hi i gaudir plegats d'estones comunes que li facin arribar la nostra estima. Si et creus capaç d'assumir aquest compromís, adopta'n un; ell t'ho donará tot i será el teu amic fidel per tota la vida.

11/5/09

Recomanacions de la setmana:


SINGH BALDWIN, Shauna (2002) El que recorda el cos. 1ª ed. Barcelona: Ed. Proa (Col. Beta) ISBN: 84-8437-312-6
Shauna Singh Baldwin situa aquesta intensa i commovedora història al Panjab, en els anys turbulents que van precedir la independència de l'Índia i el naixement del Pakistan. Un terratinent sikh, ric i culte, decideix prendre una segona muller, atès que la primera esposa ja ha complert els quaranta anys i no li ha donat fills. L'escollida és la jove Roop, filla d'un camperol humil, davant de la qual s'obre un món de luxes que mai no hauria imaginat. Però l'opulència no li impedeix veure que és també un món de dolor. Els seus fills li són arrabassats als quaranta dies i lliurats a Satya, la primera esposa, amb qui rivalitzará constantment. La jove Roop no vol ser només una flor bellíssima tancada en una vitrina i lluita per recuperar els seus drets com a mare i com a esposa.

Per a adolescents.



MARTÍN GAITE, Carmen (1999) Caperucita en Manhattan. 34ª ed. Madrid: Ed. Siruela (Col. Las tres edades) ISBN: 84-7844-201-4

Sara Allen es una niña de diez años que vive en Brooklyn, N.Y. Su mayor deseo es el de ir sola a Manhattan para llevar a su abuela una tarta de fresa. La abuela de esta moderna Caperucita ha sido cantante de music-hall y se ha casado varias veces. El lobo es Mister Woolf, un pastelero multimillonario que vive cerca de Central Park en un rascacielos en forma de tarta. Pero el hilo mágico de este relato se centra en Miss Lunatic, una mendiga sin edad que vive de noche para mediar en las desgracias humanas o, si es necesario, llegar a regalar un elixir capaz de vencer al miedo.

Per a infants d'10 a 13 anys


ECKE, Wolfang (1997) Historias policíacas divertidas. 8ª ed. Madrid: Ed. Espasa (Col. Espasa Juvenil nº17) ISBN: 84-239-9016-8
Diez historias detectivescas que forman una antología apasionante. Sobre todo son relatos divertidos, en los que unas veces predomina el humor, otras tienen la estructura clásica policíaca en las que el lector debe descubrir al ladrón y algunas más, mediante una intriga complicada, sorprenden con un final inesperado. Son ocho relatos y dos breves obras teatrales, todos entretenidos, humorísticos, emocionantes, increíbles destinados a lectores que se fijen bien en los detalles de texto, o de algunas ilustraciones, y no se dejen engañar por las apariencias.

Per a infants de 7 a 10 anys


TEIXIDOR, Emili (2002) La volta al món de la Formiga Piga. 2ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor nº 120)
ISBN: 84-661-0292-2
La Formiga Piga, empesa per extranyes circumstàncies, dóna la volta al món i ho aprofita per escriure les aventures que li passen i per dibuixar les meravelles que contempla: des dels misteris de les mòmies d'Egipte fins a les formigues d'una banda de jazz novaiorquesa; des dels cangurs australians fins als secrets amagats sota la boira de Londres. Són els carnets de viatge de la Formiga Piga.

Per a infants de 3 a 6 anys


LINDO, Elvira (1999) L'Olívia i el fantasma. 2ª ed. Barcelona:
Ed. Cruïlla (Col. Contes d'ara) ISBN: 84-8286-285-5
És hora d'anar al llit, però a l'Olívia li sembla que dormir és una pèrdua de temps. Llegeix el conte i sabràs quines aventures li passen de nit.

7/5/09

Noves adquisicions per adults

COBOS WILKINS, Juan (2007) El corazón de la tierra. 4ª ed. Barcelona: Ed. Plaza & Janés
ISBN: 978-84-01-32903-6

Yo tenía una amiga, una amiga invisible...

Con esta sugerente frase se abre El corazón de la tierra. La historia de dos mujeres, Blanca Bosco y Katherine White, que descubrirán que tienen en común mucho más de lo que imaginan. La historia de dos culturas, la española y la británica, en un mismo y único espacio, enigmático, telúrico: los legendarios y ricos yacimientos de Riotinto, un singular asentamiento minero de los confines de Andalucía, esa extraña tierra que es un personaje más de la novela, el latido de su corazón, y la peculiar Inglaterra victoriana reproduciendo sus maneras y formas en la más colosal explotación minera de la Europa del siglo XIX. Y como nexo entre ambas, el abuelo de Katherine, míster White, el gentleman que hechizaba a Blanca -niña entonces- con sus mágicas narraciones.

Mujeres y hombres de culturas diferentes en una espiral de insurrección, movidos por el vértigo de los límites. Un carismático y misterioso líder anarquista que aglutina a mineros, agricultores y ganaderos para enfrentarse a una de las más poderosas empresas del viejo continente. Una revuelta, basada en los hechos reales acontecidos en 1888, como signo de revelión y justicia. También como brote precursor, avanzado preludio de la reivindicación ecologista. Una gesta romántica y ética que tuvo, como testigo de excepción, la mirada de la niña Blanca, esos ojos que todo lo vieron, aquel corazón que todo lo guardó, este recuerdo vivo que, con la aparición de Katherine, rescata un capítulo oculto -y silenciado- de nuestra historia.

Juan Cobos Wilkins afirma la dignidad como emoción y nos sorprende con una novela fascinante. Un relato sobre la amistad, el amor y la memoria. nas páginas que nos reconcilian con la rebeldía, la libertad y la belleza.


SILVA, Lorenzo (2005) La reina sin espejo. Barcelona: Ed. Circulo de Lectores
ISBN: 84-672-1617-4
La muerte es resbalarse de repente, un paso en falso que para algunos sólo llega después de un declive estrepitoso, casi deliberado, y que para otros se consuma como una forma de rutina.
Sin embargo, las huellas que explican el porqué de una muerte enigmática jamás son lo que parecen; sobre todo cuando quienes andan detrás de su rastro son los ya casi inseparables agentes de la Guardia Civil el sargento Bevilacqua y la cabo Chamorro.

6/5/09

Noves adquisicions per a nens d'11 a 13 anys


DONALDSON, Julia (2007) Los gigantes de Groil. Córdoba: Ed. Almuzara
ISBN: 978-84-96710-32-0
Desde el país de los giantes, Groil, una chica llamada Jumbelia se muere de ganas de conocer a la gente pequeña, los dimiplops. La mayoría de los gigantes no cree que los dimiplops existan, y allá abajo, en la tierra, los humanos tampoco creen en los gigantes.
¿Serán muy muy dimis? ¿Igual de dimis que su dedo dimi? Jumbelia sabe que plantando una habichuela gigante en el país de los dimiplops podrá descender hasta allí a través de su tallo y coleccionar cosas de ese mundo tan pequeño.
Mientras ella baja por el ambiplant, los hermanos Jones juegan en el jardín de su casa y no saben que están a punto de encontrarse con un problema gigante.


CROMPTON, Richmal (2002) Guillermo el travieso. El cumpleaños de Guillermo. Madrid: Ed. Santillana (Col. Altea nº1) ISBN: 84-372-2368-7

No tendrás ni un minuto de descanso con las locas y desternillantes aventuras de Guillermo Brown. El personaje más famoso de la literatura universal que ha hecho volar la imaginación de pequeños y mayores a través de los tiempos.


VALENCAK, Hannelore (1986) El tresor del molí vell. 2ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor)
ISBN: 84-7629-044-6
En un molí a la vora del riu vivia fa molt de temps un moliner. La seva riquesa era immensa, però tenia el cor molt dur. Un cop mort és condemnat a moldre pedres fins que no en quedi cap sobre la terra. El moliner mort manà a un infant que pronunciés unes paraules màgiques per tal que durant molt de temps no caigués més pluja; d'aquesta manera l'aigua del riu s'acabaria tota, la roda del molí es quedaria quieta per sempre, i ell ja no podria moldre pedres i trobaria per fi la pau. L'infant rebria a canvi tots els tresors del moliner.
La Nanni escolta aquest conte a l'escola una tarda de pluja. Podrà ella conjurar la pluja i rebre el tresor? Li explica el seu secret a la Josefa, una companya de l'escola, però la fantasia li fa una mala passada i la Nanni queda en mans de la Josefa.

ALONSO, Fernando (1988) Sopaboba. Madrid: Ed. Espasa-Calpe
ISBN: 84-395-0818-2
Con un ritmo narrativo cinematográfico y una buena dosis de humor e ironía, esta novela presenta un problema que preocupa a muchos niños: el fracaso escolar.
Un padre autoritario y un profesor cargado de conflictos, llevan a un estudiante, abrumado por la responsabilidad, a una situación tan insólita como la de quedarse de piedra.
Esta transformación, trágica y divertida a la vez, planteará muchos interrogantes sobre las causas y soluciones de los temidos suspensos escolares.

Noves adquisicions per a nens de 6 a 10 anys


DISNEY, Walt (1991) Peter Pan. 4ª ed. León: Ediciones Gaviota
ISBN: 84-392-8422-5


RODARI, Gianni (1999) Els negocis del senyor Gat. 1ª ed. Barcelona: Ed. Barcanova (Col. Sopa de Llibres. Sèrie Taronja nº 30) ISBN: 84-489-0698-5

Hi ha res de més suculent que un ratolí en llauna? Doncs això és el que el senyor Gat pretén de vendre en la botiga d'alimentació que acaba d'obrir. Per tirar el negoci endavant compta amb una caixera i un ajudant molt eficaços; la publicitat funciona i la llista de comandes dels clients creix per moments...

Un excel·lent negoci, segons l'amo. Però, és clar, els ratolins no deuen compartir aquesta opinió.

5/5/09


PRADAS, Núria (1996) La Pipa ha perdut la son. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor nº 27) ISBN: 84-8286-159-X
La Pipa és una nena rodona com un sol i riallera com un picarol. Tot el dia va amunt i avall i no para ni un moment. Per això, quan es fa fosc, la Pipa cau al llit, rendida, i quan la mare l'ha acotxat ben acotxadeta i li ha enviat el petonet volador, la Pipa tanca els ullets i... bona nit!
Però una nit la Pipa va tancar els ullets ben fort i... no podia dormir. Havia perdut la son! Sort que la Pipa té una bona amiga, la piloteta, que l'ajuda a buscar la son.


ATXAGA, Bernardo (2003) Shola y los leones. 14ª ed. Madrid: Ed. SM (Col. El Barco de Vapor nº 77) ISBN: 84-348-6583-2

Shola no es una perrucha ratonera sin más: Shola tiene todas las características del rey de la selva. ¿Cómo no se ha dado cuenta antes? Pero aún no es tarde para cambiar de vida...



SENNELL, Joles (2002) La rosa de Sant Jordi. 14ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor nº 11) ISBN: 84-7629-288-6

Una vegada hi havia dos països molt petitons que eren gairebé iguals. S'anomenaven Quarts-de-quinze i No-són-les-tres. Tots dos països vivien en pau, fins que un dia el conseller de la reina de Quarts-de-quinze, que era molt ambiciós, va començar a barrinar com se les podia enginyar per aconseguir ser rei. El que va passar ho podreu llegir en aquesta història en forma de conte popular.



TITUS, Eve (2000) El ratón Anatol. 3ª ed. Madrid: Ed. SM (Col. El Barco de Vapor nº73) ISBN: 84-348-6164-x

el ratón Anatol vivía en un pueblo de Francia con su mujer y sus seis hijos. Anatol era feliz hasta que un día oyó decir que los ratones eran horribles, miserables, ¡una verdadera plaga! Y ese día...



RODARI, Gianni (2001) Cuentos para jugar. 2ª ed. Madrid: Ed. Alfaguara ISBN: 84-204-4787-0

El libro contiene 20 cuentos escritos para un programa de radio y para una revista infantil. Esta obra, por su originalidad, creó escuela y los cuentos abiertos a tres finales han despertado la creatividad literaria, tanto de profesores como de alumnos de todo el mundo. A lo largo de los cuentos, Rodari vierte su fina ironía y su incitación constante a los valores de honradez, generosidad, imaginación y cordialidad.



de DÉU PRATS, Joan (1999) Un safari dins de casa. Barcelona: Ed. Bruño (Col. Alta Mar nº 54) ISBN: 84-216-3411-9

Un gran caçador s'adona que encara li queda per caçar l'animal més perillós de la terra i decideix preparar un safari que acaba sent la cacera més estrambòtica de la història.

Quin animal vol aconseguir el gran caçador: la pantera negra, el tigre de Bengala, el lleó africà...? O potser un ratolí que se li ha ficat dins de casa?


CANNING, Shelagh (1997) Annie presume. 1ª ed. Barcelona: Ed. Ediciones B. ISBN: 84-406-4337-3
Annie está repartiendo los pasteles de su madre en su nueva bicicleta cuando Zach la reta a una carrera. Olvidando su promesa de tener cuidado, Annie adelanta a Zach y un accidente fortuito destroza la bicicleta y los pasteles. Una historia de El libro de las virtudes para niños le enseña que es responsable de sus propias decisiones.


MONREAL, Violeta (1993) Los colores de Carlota. 1ª ed. Madrid: Ed. Anaya ISBN: 84-207-5636-9



MONREAL, Violeta (1992) Carlota reina de las letras o el rapto de la Ñ. 1ª ed. Madrid: Ed. Anaya ISBN: 84-207-4834-x

Noves adquisicions per als més petits de la casa! (a partir de 3 anys)


El meu gran llibre brillant d'animals. Selva. Madrid: Ed. Susaeta ISBN: 84-8426-870-5
Què hi ha darrera les finestres?
Una mica de curiositat és l'únic que cal per a gaudir d'aquest llibre, que presenta els animals de la selva i el seu món.


CAPDEVILA, Roser (1999) Les tres bessones i Romeu i Julieta. Ed. Salvat. ISBN: 84-345-6910-8

Hola, amics i amigues,

Ja sabeu que, cada vegada que fem una entremaliadura, la Bruixa Avorrida ens envia a algun lloc desconegut on compartim aventures amb personatges de novel·les, de llegendes i d'històries antigues. Seguiu aquestes aventures a la primera part d'aquest llibre! i com que som molt curioses, hem investigat sobre l'origen d'aquests personatges. Remenant biblioteques, navegant per Internet i fent les mil i una, hem descobert un munt de coses que trobareu a la segona part del llibre.

Les tres bessones.



MARSHALL, Edward (1990) La pandilla en la orilla. Madrid: Ed. Alfaguara (Col. Alfaguara Infantil nº 117) ISBN: 84-204-4678-5

Lolly, Spider y Sam, para librarse del hermano de Spider, deciden ir al lago. Pero Willie los sigue. Entonces se les ocurre contar cuentos de miedo para que, asustado, Willie se marche corriendo a su casa. Sin embargo, sucederá algo inesperado...


COMPANY, Mercè (1998) La historia de Ernesto. 12ª ed. Madrid: Ed. SM
ISBN: 84-348-1929-5
"La historia de Ernesto" es la historia de una adopción. Ernesto, a pesar de su corta edad -seis años-, sabe que sus padres verdaderos no hubiesen podido cuidarle. y también sabe que puede estar muy seguro del cariño de sus padres adoptivos.

4/5/09

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)

RANDALL, Ronne (2000) Nina ballarina. Barcelona. Ed. Beascoa
(Col. Tres)ISBN: 84-8404-105-0

Quan trobis el signe, fes girar la Nina Ballarina i veuràs com brilla el seu tutú. La Nina gira i volta, i volta i gira a través d'un món ple de màgia, d'aquells que fan somiar.

Recomanacions de la setmana:

GIRONELL, Martí (2007) El pont dels jueus. 7ª impressió. Barcelona: Ed. Columna
ISBN: 978-84-664-0804-2


El mestre d’obres Prim Llombard rep l’encàrrec del comte de Besalú de construir un pont fortificat. Malgrat que els habitants de la vila veuen aquesta obra com a providencial, el constructor aviat sofreix els obstacles d’una intriga per afavorir que un altre senyor s’apoderi del comtat. Els conspiradors fan servir tots els seus poders a l’abast, naturals i sobrenaturals, per aconseguir el seu objectiu. Confinada al call, la comunitat jueva passa a ser un suport indefugible en l’intent d’aturar aquest atac.
Provinent de la Llombardia amb el seu pare, el fill adolescent del mestre d’obres, Ítram, es veu abocat als perills d’aquesta lluita pel poder. Però al mateix temps accedeix al món secret dels jueus, on coneix la captivadora Jezabel.

Aventures, passions i misteris a la Catalunya medieval.

Per a adolescents.


GRAVES, Robert (1992) Déus i herois grecs. 2ª ed. Barcelona:
Ed. Empúries (Col. L'Odissea) ISBN: 84-7596-149-5

Aquest llibre és la història de l’época gloriosa en què els déus i les deesses que habitaven l’Olimp governaven el món i és la història del temps en què uns herois fabulosos acomplien actes d’increïble valentia. Al mateix temps Déus i herois grecs és una introducció immillorable a la mitologia grega escrita per un gran expert que era, també, un gran escriptor.

Per a infants d'10 a 13 anys



OLLER, Montserrat (1998) La desaparició de Mr. T. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor) ISBN: 84-8286-632-X


En Walter i l’Ann Taylor són ben especials. L’Enric ha sentit uns trets d’escopeta. El Pispa sap moltes coses. Què passa en aquell poble de la costa des que va arribar aquell iot misteriós? L’Enric i la seva colla es van embolicant en un complex episodi de robatoris d’antiguitats i de rivalitats entre bandes de traficants.

Per a infants de 7 a 10 anys



LARREULA i VIDAL, Enric (1998) La por. 9ª Ed. Barcelona.

Ed. Cruïlla (Col. El vaixel de vapor nº 26) ISBN: 84-7629-442-5

En Sergi i la Bruna han anat de colònies al Montseny i s'han perdut al bosc. Enmig d'una esfereïdora tempesta intenten trobar el camí cap a la casa on són els seus companys. Ja es fa fosc quan veuen una masia. Sembla abandonada...

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)


RANDALL, Ronne (2000) Nina Ballarina. Barcelona. Ed. Beascoa

(Col. 3 Tres) ISBN: 84-8404-105-0

Quan trobis el signe, fes girar la Nina Ballarina i veuràs com brilla el seu tutú. La Nina gira i volta, i volta i gira a través d'un món ple de màgia, d'aquells que fan somiar.