Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

30/7/09

Recomanacions de la setmana:


RICO GÓNGORA, Montserrat (2007) La abadía profanada. Barcelona: Ed. Planeta ISBN: 978-84-08-06967-6
En un viaje relámpago, en octubre de 1940, Heinrich Himmler visita la abadía de Montserrat en Barcelona. Lo acompaña el historiador alemán Walter Ebert, que se convierte en cómplice involuntario de una venganza de inspiración bíblica que va a sentenciar al pueblo judío. Mientras la élite nazi busca el Santo Grial, Ebert realiza su particular viaje iniciático para hallar una felicidad truncada por la tragedia. En su peripecia humana se cruzará con Oriel Turmeda y Marina Barahona, quienes viven un amor furtivo en el trágico escenario de la segunda guerra mundial.


Per a adolescents.


FUNKE, Cornelia (2003) El senyor dels lladres. Barcelona: Ed. Columna ISBN: 84-664-0277-2
Venècia, bella i torbadora, és l'escenari d'aquesta inoblidable novel·la d'aventures plena d'imaginació i fets sorprenents. Els germans orfes Prosper i Bonifazius (Prop i Bo pels amics) han fugit de casa de la seva cruel tieta després de saber que els vol separar. Els nois aconsegueixen arribar amb tren a Venécia, on coneixeran el Senyor dels Lladres, un misteriós jove que gràcies a petites heroïcitats es converteix en el cap de la colla de nens i nenes amb qué viuen Prop i Bo. El Senyor dels Lladres i els seus amics tenen dos fronts oberts: alhora que han d'evitar el detectiu que vol fer tornar els protagonistes a casa la tieta, hauran de resoldre l'enigma que envolta una peça d'art dotada de poders màgics.

Per a infants de 10 a 13 anys


LINDO, Elvira (1999) Manolito Gafotas. Madrid: Ed. Alfaguara (Col. Alfaguara Juvenil) ISBN: 84-204-4856-7
A veces, su madre se cansa de oírle hablar, pero el lector no deja de disfrutar con las aventuras de Manolito, su hermano el Imbécil y su abuelo Nicolás... además de su pandilla, claro.
No es de extrañar que, sin salir de su barrio de Carabanchel (Alto), este niño se haya convertido en uno de los personajes más famosos del "mundo mundial".
Cuando hayas leído Manolito Gafotas, te darás cuenta de que tienes un amigo para toda la vida.

Per a infants de 7 a 10 anys


AYMERICH, Maria (1998) Quina regadora! 5ª ed. Barcelona: Ed. Bruño (Col. Alta Mar nº16) ISBN: 84-216-1544-0
És una mica massa presumida, aquesta regadora! Per això li passen tantes aventures: vola, neda, es torra a la platja sota el sol... Sort que troba el pallasset simpàtic que treballa en un circ amb tigres i lleons, i també un tigret que s'enamora d'ella... I moltes, moltes coses més.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)


LASLETT, Stephanie (1996) Una festa monstruosa. Barcelona: Ed. Parramón (Col. Històries de terror) ISBN: 84-342-1981-6
Si continues endavant, passaràs l'estona més horripilant i divertida que mai hagis viscut. Et convidem a Una festa monstruosa, on en qualsevol racó trobaràs fantasmes, esperits, monstres i altres criatures misterioses en 3D que et deixaran garratibat.

20/7/09

Recomanacions de Festa Major!

20 contes de Festa Major (2000) Barcelona: Ed. Vilatana ISBN: 84-85053-21-7

Aplec de contes adreçat a petits i grans per conèixer de més a prop personatges i elemtns de les nostres festes tradicionals. Cada conte és una autèntica obra literària que els seus autors han creat per fer créixer aquesta Cercavila particular de Festa Major.

Recomanacions de la setmana:


BENNETT, Alan (2008) Una lectora poc corrent. Barcelona: Ed. Anagrama / Empúries
ISBN: 978-84-9787-289-8
És un dia qualsevol al Palau de Buckingham i els gossos de la Reina no paren de bordar cap a una banda del jardí per on ella no acostuma a passejar. Seguint-los, la Reina descobreix, aparcada, la biblioteca mòbil de Westminster, una furgoneta antiquada amb un bibliotecari també antiquat i Norman, un treballador de la cuina reial jovenet i pèl-roig, a qui Sa Majestat no havia vist mai. Una mica obligada per les circumstàncies, la Reina s'emporta un llibre en préstec, sense saber que a partir d'aquell moment les visites a la biblioteca i el fet de conèixer Norman li canviaran del tot la vida.
La Reina s'aficiona a llegir fins a tal punt que la seva proverbial professionalitat queda en entredit: ja no és tan curosa amb les feines de la Casa Reial, que l'avorreixen mortalment, i només frisa per enllestir-les i tornar a la lectura. No cal dir que l'adquisició d'un hàbit tan perillós com inesperat preocupa enormement la cort i el govern, que faran tot el possible per allunyar de Norman aquesta lectora tan poc corrent i aconseguir que abandoni els llibres.

Per a adolescents.



LAMB, Kathryn (2001) ¡Socorro! Mi familia me está volviendo loca. Barcelona: Ed. Círculo de Lectores ISBN: 84-226-9152-3

¡Cariño! ¡Ángela! ¡Yu-ju! ¡Estamos aquí!...

Si tu madre te llama así, con esos chillidos gritados a pleno pulmón, en medio de un centro comercial y en presencia de tus amigos, ¡puf! ¿Qué vergüenza, no? Después, ya en casa, Ángela corre a refugiarse a su cuarto, mientras su hermana pequeña la persigue riéndose de las pintas que lleva al tiempo que su madre la reprende por el desorden reinante en su habitación. Frente a tantas presiones, a Ángela sólo le resta bramar: "¡Socorro! Mi familia me está volviendo loca"

Per a infants d'10 a 13 anys


FUSTÉ, Jordi (1998) La música del vent. 2ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor. Sèrie Taronja nº 77)
ISBN: 84-8286-177-8
La Teresa, la Mercè i en Pere fa uns quants estius que passen les vacances a Boixars, un poblet tranquil, amagat al fons d'una vall. Aquesta vegada, però, que tots tres decideixen esbrinar quin misteri hi ha rere "aquell home", les vacances tindran força més marxa que els altres anys. Per un moment, la Teresa sospita que "aquell home" és una mena de bruixot, i així ho diu als seus amics. Però aviat descobreixen que l'estrany personatge no té res a veure amb la bruixeria, sinó que el seu secret és encara més fascinant, més meravellós...

Per a infants de 7 a 10 anys


COMELLES, Salvador (2000) Els dracs a la Terra dels Cocos. 8ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor. Sèrie Taronja nº71)
ISBN: 84-8286-088-7
Aquesta és la història d'una família d'aviadors. Cadascuna de les sis persones que formen part de la família tenen un avió, el seu Drac. Com que el fred de l'hivern no els agrada, decideixen emigrar a terres més càlides, i arriben a la Terra dels Cocos, on els esperen grans perills, personatges especials i un munt d'aventures.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)





LARREULA, Enric (2000) La Festa Major de la Bruixa Avorrida. Barcelona: Ed. Planeta ISBN: 84-08-03494-4




13/7/09

Recomanacions de la setmana:


PUÉRTOLAS, Soledad (2005) Historia de un abrigo. Barcelona: Ed. Anagrama (Col. Panorama de narrativas) ISBN: 84-339-6878-5
La mujer que busca en los armarios de sus hermanas y su padre viude el abrigo que había pertenecido a su madre señala, en el itinerario de su búsqueda, las pistas por donde transcurrirán otras historias. Los momentos de gloria de un fotógrafo profesional que tuvo que dejar la fotografía para sacar adelante a una familia numerosa, los sueños y tribulaciones de los adolescentes, la pérdida de la memoria, la soledad de una madre que se siente rechazada por su hijo, la dificultad de hacer frente a las enfermedades, la perplejidad de la edad madura, el precio de las aventuras clandestinas, el anhelo del viaje, la hostilidad de los territorios desconocidos, la irrupción de la luz en medio de la oscuridad, la curiosidad que inspiran los vecinos, las dudas antes de tomar una decisión... Los personajes están inmersos en una similar atmósfera moral. De una forma u otra, buscan definirse, saber quiénes son. Reivindican sus historias personales en el contexto caótico de un mundo regido por valores que no pueden satisfacer sus secretas ambiciones y donde es sumamente difícil labrar la identidad.
Un abrigo, algo muy personal, material, casi insignificante, tiene su historia, que no es la de las guerras y los tratados internacionales. Es la historia que no suele ser visible, la historia en la que nos toca definirnos todos los días, sin excepción, la història que nos forja, una historia que se compone de multitud de historias.

Per a adolescents.


RODGERS, Mary (2001) Quin dia tan bèstia! 40ª ed. Barcelona: Ed. La Magrana (Col. L'Esparver nº 13) ISBN: 84-8264-319-3
Un bon matí, aparentment com tots els altres, Annabel Andrews es desperta i s'adona que s'ha convertit en la seva mare. A partir d'un canvi tan estrany com sorprenent comencen un seguit de complicacions i embolics divertidíssims que converteixen aquest dia en un dia molt, molt bèstia.

Per a infants d'10 a 13 anys


CELA, Jaume (2001) El lladre d'ombres. 11ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor. Sèrie Vermella nº 20)
ISBN: 84-7629-325-9
Les ombres dels edificis, dels animals i dels habitants de la ciutat desapareixen misteriosament. El senyor Turrell també es queda sense la seva ombra. Però el famós detectiu Pi i Pi s'encarregarà de trobar l'autor dels robatoris.

Per a infants de 7 a 10 anys


PUIG, Llorenç (1992) Si una nit un estel... 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor. Sèrie Taronja nº41)
ISBN: 84-7629-657-6
Si una nit un estel... és una selecció de contes que tenen com a característica comuna la pinzellada d'humor. Els personatges i els temes que hi pots trobar són molt diversos: sirenes enamorades que van a l'oficina municipal a empadronar-se, borinots que fan anar de bòlit tota una escola, àvies que se les tenen amb extraterrestres, robotets que fan de tot, ogres pansits, ànecs presumits i estels molt especials.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)


DURAN, Teresa (1996) Popof i Kocatasca. Què hi ha per sopar? 1ª ed. Barcelona: Ed. Publicacions de l'Abadia de Montserrat. ISBN: 84-7826-719-0
El gran i el gros cuiner Popof i l'espavilat gall Kocatasca tenen l'honor de convidar tots els lectors i lectores de menys de sis pams d'alçada a fer-se uns bons panxons de riure al palau de la Reina Prosàpia.

6/7/09

Recomanacions de la setmana:


AUSTER, Paul (2007) Viajes por el Scriptorium. Barcelona: Ed. Anagrama
ISBN: 978-84-339-7117-3
Un hombre mayor está encerrado en una habitación, sentado en una cama. No recuerda quién es ni qué está haciendo allí. Los pocos objetos que hay tienen una etiqueta con su nombre. Sobre un escritorio ve una pila de fotografías y otras de papeles cuya importancia no es capaz de descifrar. Ignora que está siendo vigilado: lo que leemos es el informe de los movimientos de este amnésico personaje al que llaman Mr. Blank y de las succesivas visitas que irá recibiendo a lo largo del día. Una serie de enigmáticos personajes relacionados de algún modo con su pasado pretenden ajustar cuentas con él. Se sienten agraviados y ahora reclaman justicia.
A pesar de todo, otros le muestran su gratitud, como la mujer que se encarga de cuidarle, Anna (a quien está especialmente unido pese a haberle hecho algo terrible que no logra recordar). Cada visita proporcionará nuevas pistas sobre la identidad y el oscuro pasado de Mr. Blank. Aunque le resultan vagamente familiares, no recuerda exactamente qué le liga a esas criaturas resentidas, pero sí se intuye responsable, o directamente culpable, de su destino: "Piensa que son los agentes a quienes ha enviado de misión a lo largo de los años, y tal como ocurrió con Anna, quizá algunos, muchos de ellos, o todos en general no salieron muy bien parados".
¿Quién es realmente Mr. Blank? ¿Cuál es su relacion con esos personajes que lo tienen encerrado? ¿De qué lo acusan? Uno de los misteriosos manuscritos que hay entre los papeles del escritorio encierra la clave de su situación actual.

Per a adolescents.


BRAEM, Harald (1991) Un estiu de formigó. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran Angular nº 33) ISBN: 84-7629-500-6
En aquella ciutat, tot és grisor, llot, fortor i xafogor. La gent no somriu, tothom es mostra apàtic. És la ciutat del futur: construccions de formigó en un ambient de tensió, fètid i calorós. Però Cris i la seva colla no es resignen a aquesta vida sense esperança, busquen un nou futur en una ciutat malalta.

Per a infants d'10 a 13 anys


GLEITZMAN, Morris (2002) Bocamolla. Barcelona: Ed. Empúries
ISBN: 84-7596-886-4
Déu n'hi do quines coses fa la Ro! Acaba d'esquitxar dos-cents adults amb crema i gelatina, té una cacatua boja i s'ha aliat amb el seu pitjor enemic...
Potser és perquè no pot parlar, o potser és només per la dèria de voler demostrar al seu pare i a la seva nova mare (justament la seva mestra) la il·lusió que li fa tenir una germaneta, que les seves bones accions s'emboliquen de mala manera.

Per a infants de 7 a 10 anys


BOGUNYÀ, M. Àngels (1991) Embolica que fa fort! Barcelona: Ed. Edelvives (Col. Ala Delta nº 40) ISBN: 84-263-2120-8
A la Marta, un bon dia, tot llegint un conte, li surt una fada de la història, que resulta ben especial. La noia no té altre remei que deixar que es quedi a casa seva una temporadeta, i... les coses que li passen; embolica que fa fort!

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)


WILHELM, Hans (1992) Un noi ferm com jo. Barcelona: Ed. Joventud ISBN: 84-261-2658-8
Aquesta història és sobre un nen que tothom creia que era valent i eixerit...
En realitat, els seus pares no el coneixien prou bé. Ningú sabia com se sentia, ningú excepte la seva àvia.
Els grans pensen que és divertit ser un nen, però no sempre és així.