Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

30/9/09

Recomanacions de la setmana:


FALCONES, Ildefonso (2006) L'església del mar. Barcelona: Ed. Rosa dels vents.
ISBN: 84-01-38692-6
Segle XIV. La ciutat de Barcelona és en el seu moment de màxima prosperitat; ha crescut cap a la Ribera, l'humil barri dels pescadors, on els seus habitants decideixen construir, amb els diners d'uns i l'esforç d'uns altres, el temple marià més gran que hom ha conegut: Santa Maria de la Mar.
Una construcció que és paral·lela a l'atzarosa història d'Arnau, un serf de la terra que fuig dels abusos d'un senyor feudal i es refugia a Barcelona, on es converteix en ciutadà i, gràcies a això, en un home lliure. El jove Arnau treballa com a palafrener, bastaix, soldat i canvista. Una vida extenuant, sempre a l'empar de l'església de la Mar, que el portarà de la misèria del fugitiu a la noblesa i la riquesa. Però en aquesta posició privilegiada també li arriba l'enveja d'altres ciutadans que ordeixen una sòrdida conjura que posa la seva vida en mans de la Inquisició...
L'esgésia del mar és una trama en la qual s'encreuen lleialtat i venjança, traïció i amor, guerra i pesta, en un món marcat per la intolerància religiosa, l'ambició material i la segregació social. Tot això converteix aquesta obra no només en una novel·la excepcional, sinó també en la més fascinant i ambiciosa recreació de la llum i les ombres de l'època feudal.

Per a adolescents.


Sierra i Fabra, Jordi (2002) Camps de maduixes. 9ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran Angular, Alerta Roja nº14) ISBN: 84-8286-302-9

Neix el dia. En un hospital, la Luci està en coma a causa de l'èxtasi, la droga de disseny més de moda. Els seus amics reflexionen sobre el que va passar el dia abans; la seva millor amiga, bulímica, s'enfronta finalment amb ella mateixa; el noi que està enamorat de la Luci busca el camell que li va subministrar la pastilla amb l'esperança d'ajudar a salvar-li la vida. La policia també el busca, i un periodista es proposa destapar tot el dramatisme de l'afer. En poques hores tot s'accelera, i tothom qui coneix la Luci lluita per ella, però també per alguna cosa més.

29/9/09

Per a infants d'11 a 13 anys


STILTON, Geronimo (2008) Atenció als bigotis... arriba Ratinyol! Barcelona: Ed. Destino (Col. Humor i aventura) ISBN: 978-84-9708-968-5
Un misteriós rat que només té un ull vol arruïnar L'Eco del Rosegador.
... Jo el salvaré tot participant en un esgarrifós concurs en el qual m'arrisco a perdre la cua! Al final descobriré qui és el misteriós rat gràcies al mític Ratinyol...
Qui és Geronimo Stilton?
Sóc jo! Sóc un ratolí més aviat distret, amb el cap als núvols... Dirigeixo un diari, però la meva autèntica passió és escriure. Aquí a Ratalona, a l'Illa dels Ratolins, els meus llibres són tots best sellers. Però què em dieu? Que no els coneixeu? Són històries per riure, més tendres que la mozzarella, més gustoses que el manxego, amb més sabor que el cabrales... Són històries per llepar-se els bigotis, paraula de Geronimo Stilton.
Geronimo Stilton.

Per a infants de 7 a 10 anys


CARBÓ, Joaquim (1992) La ciclista Caterina. 3ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor. Sèrie taronja) ISBN: 84-7629-449-2
En Romà, l'Estrella i en Pol són tres germans molt peculiars. Viuen sols en un pis ple de llaunes de beguda buides i de munts d'embolcalls de pastes i pastissets. En el fons, però, gairebé ni es recorden de menjar, tan enfeinats com estan amb els seus estudis i les seves aficions. Però un dia apareix la Caterina, una noia que va amb bicicleta amunt i avall, i la vida dels tres germans canvia radicalment.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)


(2005) Els tres porquets. Barcelona: Ed. Editorial 62 (Col. Els nostres contes il·lustrats, nº15) ISBN: 84-297-5699-X
Hi havia una vegada tres proquets que un bon dia van decidir que anirien a viure pel seu compte.
El llop féu volar pels aires la caseta que s'havia fet el primer i també la del segon. I així fou com, per lliurar-se de la boca famolenca del llop...