Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

26/10/09

Recomanacions de la setmana:



SPARKS, Nicholas (2000) Un camí memorable. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edicions 62 (Col. Èxits 62, 18) ISBN: 84-297-4691-9

Cada primavera, quan la brisa del mar es barreja amb la sentor dels lilàs, Landon Carter rememora el seu últim any a Beaufort, el temps en què la vida li va canviar per sempre. Aquesta història ens porta al 1958: Landon té disset anys, fa el darrer curs a l'institut i es prepara per entrar a la universitat. Un bon dia coneix la Jamie Sullivan, la filla del pastor protestant, una noia discreta i devota. Però Jamie amaga un secret que forçarà Landon a prendre una decisió que el marcarà per tota la vida.

Un camí memorable és una novel·la emocionant que parla de la força del primer amor, del dolor que acompanya la descoberta de la veritat i del pas inevitable a l'edat adulta.

Per a adolescents.


ROSALES, Emili (1996) La casa a la platja. 1ª ed. Barcelona: Ed. Columna (Columna Jove) ISBN: 84-8300-131-4
Descobrir que el teu besavi havia travessat el Mediterrani en un vaixell que era d'ell; enamorar-te d'una noia que resulta ser la néta d'un escriptor que havies estudiat durant anys; recórrer el delta de l'Ebre en bicicleta per visitar un personatge misteriós que viu en una masia envoltada de camps inundats; conduir un dia sencer darrera el teu primer gran amor... Tot això li passa al protagonista de la novel·la quan torna d'un altre país per estar-se només set dies a la casa de la platja, la dels seus estius adolescents.

Per a infants d'11 a 13 anys


MASINI, Beatrice (2007) Un paso de baile. Madrid: Ed. Anaya (Col. Zapatillas Rosas, 1) ISBN: 978-84-667-6235-9
Zoe tiene diez años y desde pequeña va a la escuela de baile del Teatro Academia, la más importante de la ciudad y una de las más famosas del mundo. Estudiar ballet en serio no es tarea fácil, sobre todo con una directora tan severa como Madame Olenska. Por suerte, Zoe puede contar con sus amigos: Leda, que está creciendo algo deprisa; Lucas, que siente una gran pasión por la danza contemporánea; y Jonathan, el nuevo, que es tímido pero también muy guapo...

Per a infants de 7 a 10 anys


Déu Prats, Joan de (2007) El lladre d'aventures. 2ª ed. Barcelona: Ed. Barcanova (Col. Sopa de llibres, 92) ISBN: 978-84-489-1880-4
Al Marc, la Laia i els seus pares els enxampa a la carretera una tempesta esgarrifosa. Es perden i van a parar a un poble molt petit, que no surt ni als mapes! En aquell poblet hi ha un casalot sinistre que, en realitat, és una biblioteca en la qual cada dia desapareixen llibres... El bidell està desesperat, perquè té por de perdre la feina. La Laia i el Marc intentaran atrapar un lladre molt esmunyedís. Ho aconseguiran?

Per als mes petits de la casa! (a partir de 4 anys)


DURAN, Teresa (1996) Plomes de tardor. 1ª ed. Barcelona: Ed. Publicacions de l'Abadia de Montserrat (Col. Popof i Kocatasca) ISBN: 84-7826-738-7
El gran i gros cuiner Popof i l'espavilat gall Kocatasca tenen l'honor de convidar tots els lectors i lectores de menys de sis pams d'alçada a fer-se uns bons panxons de riure al palau de la reina Prosàpia.

19/10/09

Recomanacions de la setmana:



BRADY, Joan (2000) Dios vuelve en una Harley. 4ª ed. Barcelona: Ed. Suma de Letras (Col. Punto de Lectura) ISBN: 84-95501-46-5
Dios ha vuelto a la tierra para entregarnos unas simples reglas de vida, acordes con nuestro tiempo. Aunque vista con chupa de cuero y cabalgue en una Harley Davidson, en los ojos de Dios está la sabiduría y en sus palabras sencillas descubrimos lo que siempre habíamos sospechado: el camino hacia la felicidad empieza y acaba en nosotros mismos, y sólo desde la aceptación de nuestro ser más íntimo seremos capaces de amar y dar sin perdernos en el laberinto de los deseos frustrados.

Per a adolescents.



FÉRAUD, Marie (1995) Anne aquí, Sélima allí. 2ª reimpresión. Madrid: Ed. Alfaguara ISBN: 84-204-4886-9

Sélima, nacida en Marsella de padres argelinos, cuenta en primera persona una serie de hechos que cambiaron su vida. Al comenzar el Liceo decidió llamarse Anne, en vez de Sélima, para no sentirse marginada. Las conversaciones con un compañero francés y la hospitalización de su primo, herido en una manifestación antirracista, le obligarán a abrir los ojos a una realidad que intentaba eludir y decide marchar a Argelia en busca de sus raíces. Allí comprende que siempre vivirá a caballo entre dos mundos distintos y que debe asumir su doble personalidad.

Un interesante análisis de la problemática de los inmigrantes: su deseo de integración, la desconexión de su país de origen y, sobre todo, su búsqueda constante de identidad en el marco de una sociedad conflictiva.

Per a infants d'10 a 13 anys



DANN, Max (1989) Aventures amb el meu millor enemic. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor sèrie Taronja, 74) ISBN: 84-7629-335-6

Quan t’escapes de casa per anar a verue món, perds el tren, et pases dues hores tancat dins d’un armari ple de mitjons pudents, has de creuar la ciutat de nit, caus en un sot i et torces el turmell, la darrera cosa que voldries és que t’ajudés a sortir-ne el nen més insuportable de la teva escola.
Però el protagonista sobreviu a tot això i ens explica les aventures que passa amb el seu millor enemic.

Per a infants de 7 a 10 anys



PRADAS, Núria (2000) L’Ij a la recerca de la iaia perduda. 1ª ed. Barcelona: Ed. Alfaguara (Col. Infantil) ISBN: 84-8435-067-3

L’Indaleci Junqué, Indi per als amics i coneguts, és un nen de vuit anys com tants d’altres. El seu caràcter és més aviat tranquil i no li agrada gaire tenir problemes. Però, si bé l’Indi no busca els problemes, el que és ben cert és que sembla que els problemes el busquin a ell. O si més no, això diu la seva mare sovint. I aquest llibre ens narra una de les aventures més sonades que va viure l’Indi, sense voler, és clar, aquella vegada que li desaparegué l’àvia com per art d’encanteri. Sort en va tenir, l’Indi, dels seus amics, en RaülTothosaps i la Sara, i de dos avis molt especials, l’avi Miro i la iaia Griselda, així com d’un grapat de personatges més, tots bastant estrafolaris, la veritat, que van desfilant per les pàgines d’aquesta novel·la.

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)



LLUCH, Josep (1999) Ha plogut un àngel. 1ª ed. Barcelona: Ed. La Galera (Col. Peripècies, 24) ISBN: 84-246-5724-1
Les oques i els ànecs de Can Cirera estaven esvalotats. El gos, esporuguit. Els ha caigut del cel una criatura amb ales, que encara no vola, però que canta tan bé... És un amic caigut del cel. Però no tothom pot veure’l.

13/10/09

Recomanacions de la setmana:



SPARKS, Nicholas (2006) Noches de tormenta. 1ª ed. Barcelona: Ed. Roca ISBN: 84-96544-14-1

Adrienne, a sus sesenta años, hace balance de su vida y narra a su hija los hechos que han marcado su existencia. Recuerda la historia de amor que vivió 15 años atrás, cuando su marido la abandonó por otra mujer más joven y ella decidió hacerse cargo de un pequeño hotel en la costa, en un pueblo llamado Rodanthe. Tras una vida dedicada a su esposo e hijos, Adrienne tuvo que aprender frente al mar a manejar sola las riendas de su destino, a reinventarse. Y allí, además, tuvo que hacerse cargo de un solo inquilino, Paul, un prestigioso cirujano al que una vida deshecha por la ambición empujó a hospedarse en ese hostal para tratar de saldar sus cuentas con el pasado. Mientras una terrible tormenta se cernía sobre la población, Adrienne y Paul compartieron un fin de semana en el que redescubrieron sus vidas; no sólo aquello que eran, sino lo que podían llegar a ser. Pero el peso de la responsabilidad adquirida con sus mundos les hizo preguntarse cuál era el camino correcto, qué era lo que debían hacer, si elegir entre sus sentimientos o sus deberes.

Per a adolescents.



SIERRA i FABRA, Jordi (1997) L’estel del matí. 4ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran angular Alerta Roja, 6) ISBN: 84-8286-031-3

En Pep, un noi que aspira a ser dibuixant, té el pare a la presó i l’actual company de la seva mare és alcohòlic. Quan coneix la Beatriu, una noia de posició benestant, creua els límits del seu món. L’amor entre ells dos és un impossible que es fa realitat, i la parella ha de fer front a l’oposició de tothom. Només els queda escapar de la societat que no els accepta. La fugida és la clau que decideix el seu futur, amb un únic amic: l’estel del matí que en despuntar el dia els indica el camí.

Per a infants d'11 a 13 anys



SORRIBAS, Sebastià (1994) La vall del paradís. 5ª ed. Barcelona: Ed. La Galera (Col. Grumets, 75) ISBN: 84-246-8175-4

En Bernat i en Roquet decideixen abandonar les terres que els han vist néixer i anar en cerca de la mítica Vall del Paradís, on, diuen, regna la pau i la justícia per damunt de tota tirania i ningú no mana sobre ningú. Les peripècies i aventures que hauran de passar faran que al costat dels dos nois s’apleguin un seguit de personatges diversos que aniran engrandint i enriquint la colla de viatgers. Però no tots arribaran al final del viatge.

Per a infants de 7 a 10 anys



ARETZAGA, M. Teresa. (1995) El tresor d’en Sam. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucan) ISBN: 84-236-3800-6

El vell Sam continua recorrents els planetes i asteroides de l’univers amb la seva antiquada nau. Només l’acompanya un robot, que ha comprat a preu de saldo, i somia que es farà ric. Mai no hauria imaginat que aquell petit planeta errant amagava un veritable tresor...

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)



WILLER, N. (2002) El petit avet. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Vull llegir!) ISBN: 84-661-0499-2

Al petit avet no li agraden les seves agulles però, li agradarà el que passa quan canvia les agulles?

5/10/09

Recomanacions de la setmana:



COBOS WILKINS, Juan (2007) El corazón de la tierra. 4ª ed. Barcelona: Ed. Plaza & Janés ISBN: 978-84-01-32903-6

Yo tenía una amiga, una amiga invisible...

Con esta sugerente frase se abre El corazón de la tierra. La historia de dos mujeres, Blanca Bosco y Katherine White, que descubrirán que tienen en común mucho más de lo que imaginan. La historia de dos culturas, la española y la británica, en un mismo y único espacio, enigmático, telúrico: los legendarios y ricos yacimientos de Riotinto, un singular asentamiento minero en los confines de Andalucía, esa extraña tierra que es un personaje más de la novela, el latido de su corazón, y la peculiar Inglaterra victoriana reproduciendo sus maneras y formas en la más colosal explotación minera de la Europa del siglo XIX. Y como nexo entre ambas, el abuelo de Katherine, míster White, el gentleman que hechizaba a Blanca –niña entonces- con sus mágicas narraciones.

Mujeres y hombres de culturas diferentes inmersos en una espiral de insurrección, movidos por el vértigo de los límites. Un carismático y misterioso líder anarquista que aglutina a mineros, agricultores y ganaderos para enfrentarse a una de las más poderosas empresas del viejo continente. Una revuelta, basada en los hechos reales acontecidos en 1888, como signo de rebelión y justicia. También como brote precursor, avanzado preludio de la reivindicación ecologista. Una gesta romántica y ética que tuvo, como testigo de excepción, la mirada de la niña Blanca, esos ojos que todo lo vieron, aquel corazón que todo lo guardó, este recuerdo vivo que, con la aparición de Katherine, rescata un capítulo oculto –y silenciado-- de nuestra historia.

Per a adolescents.



ALONSO, Manuel L. (1996) Las pelirrojas traen mala suerte. 1ª ed. Madrid: Ed. Alfaguara ISBN: 84-204-4407-3

"Mi nombre no importa. Lo único que importa es que soy un hombre libre". Así se presenta Chico, el protagonista de esta historia, que cuenta su tránsito hacia la edad adulta y la libertad posible. El encuentro con un grupo de okupas, la fascinación por una chica que no se parece a ninguna otra, la fuga con ella –acosados por un misterioso perseguidor- a través de la ciudad de Granada y Las Alpujarras serán las claves que guíen a Chico en su búsqueda íntima. Peligro y amor, dos caras de una misma moneda, cuando se comparte el destino con alguien como Helena, la de los cabellos rojos, pues ya se sabe que... las pelirrojas traen mala suerte.

Per a infants d'10 a 13 anys



MILÉSI, Raymond (1998) Atrapat en el futur. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor sèrie vermella) ISBN: 84-8286-521-8

Es pot viatjar en el temps? Què faries si anessis a parar –sense voler, és clar!. A l’època dels dinosaures? En Matthias, el protagonista d’aquesta història, se les empesca per sobreviure dins d’un garbuix de present, passat i futur, sense perdre el bon humor.

Per a infants de 7 a 10 anys


ARMANGUÉ, Joan (1999) La senyora que atropellava els nens. 1ª ed. Barcelona: Ed. Publicacions de l’Abadia de Montserrat (Col. Els Flautats) ISBN: 84-8415-061-5

L’Antònia estava tocada del bolet, amb perdó sigui dit. Com una cabra boja, estava. I podia resultar perillosa, sobretot per als nens, que se la miraven estranyats mentre passejava al parc i escampava empentes a tort i dret i trepitjava criatures, fort, amb el taló a la punta de la sabata. I llavors s’asseia, i, si a algú li queia el gelat a terra, reia i pensava: "Millor".

Per als mes petits de la casa! (a partir de 3 anys)



LINDO, Elvira (1998) L’Olívia no vol anar a l’escola. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Contes d’ara nº8)
ISBN: 84-8286-424-6

Quan l’àvia l’acompanya a escola, l’Olívia fa el ronso perquè no hi vol anar. Aleshores, l’àvia li explica una història.