Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

25/1/10

Recomanacions de la setmana:


LAUCK, Jennifer (2001) La canción del Mirlo. Barcelona: Ed. Círculo de Lectores
ISBN: 84-226-9453-0

Jennifer Lauck se remonta atrás en el tiempo en un relato tan conmovedor como real, y, al hacerlo recupera la misma mirada inocente que tuvo entre los cinco y los doce años. Así, la sordidez del entorno se mezcla con la belleza de sus impresiones infantiles, con el esfuerzo desesperado por aferrarse a las pocas cosas hermosas que ha conocido. A las tragedias que sacuden su vida, la pequeña Jenny opone la perseverancia del más débil en busca de la felicidad.

Per als joves de casa:


PÉREZ, Josep Frederic (2003) Una setmana més, sisplau! 7ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran Angular sèrie negra, 84) ISBN: 84-8286-180-8

Muntar una obra de teaotre sempre és una aventura. Però ho pot ser més si les passions, els amors i els odis que es representen a l'escena tenen els seus paral·lels a la realitat, si les tensions dels assajos amenacen de trencar la cohesió del grup i, sobretot, si algú té motius per sospitar que l'assessinat que ha de cloure l'obra podria no ser només simulat.

Per a infants d'11 a 13 anys


PONS, Pere (1995) Didal, didalet, didaleta. 3ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor, sèrie taronja nº 34) ISBN: 84-7629-516-2

T'agraden els pastissos de xocolata? Has complert nou anys? Doncs vés amb compte que no et passi com a la Teresa. El dia del seu aniversari, sense adonar-se'n, fa reviure un conjur secret tot dient unes paraules màgiques que la submergeixen en una estranya festa, en un món que sembla un somni, en una ciutat desconeguda, i amb una gent estrafolària. Com se'n sortirà?

Per a infants de 7 a 10 anys


GÓMEZ CERDÀ, Alfredo (1992) El cartero que se convirtió en carta. 7ª ed. Barcelona: Ed. Edelvives (Col. Ala Delta sèrie taronja, 10) ISBN: 84-263-1319-1

Emiliano es cartero de una ciudad pequeña. Le gusta mirar el remite de las cartas y tiene envidia porque ellas pueden viajar y él no. En su ciudad también vive una bruja y un día...

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


NÚÑEZ, Marisa (2002) La Lucinda i l'inspector Vinagre. 1ª ed. Barcelona: Ed. Kalandraka (Col. Llibres per a somniar) ISBN: 84-95730-08-1

La Lucinda era una rodamón. Tenia un carro, una somera i un munt d'històries per contar.

18/1/10

Recomanacions de la setmana:

SKÁRMETA, Antonio (2003) El baile de la victoria. Barcelona: Ed. Planeta (Col. Autores Españoles e Iberoamericanos) ISBN: 84-08-05004-4

Al salir de la cárcel, un imaginativo joven y un famoso e irónico ladrón tienen dificultades para rehacer su vida. El dispar dúo decide que la única salida que les queda es dar el Gran Golpe. En el camino hacia esta meta conocen a la joven bailarina Victoria, cuyos infortunios calan hondo en sus sentimientos. Desde su precaria situación, los dos hombres se entregan a uno de los triángulos de amor y amistad más bellos, graciosos y emocionantes de la literatura contemporànea.

Per als joves de casa:


GARCIA, Dolors (1991) Albert. 1ª ed. Barcelona: Ed. Columna (Col. Columna Jove)
ISBN: 84-7809-305-2

L'Albert va a l'escola, té amics i discuteix amb els pares. És un noi com qualsevol altre. Un dia, però, les seves reaccions seran del tot imprevisibles. Els qui l'envolten no l'entenen i ell descobrirà coses que desconeixia d'ell mateix. L'Albert anirà construint un món a la seva mida que esdevé l'únic important de debò. El seu món és només ell, i tota la resta forma part d'un món exterior completament aliè a la seva vida. L'Albert, però, ¿n'és realment conscient, de la seva actitud?

Per a infants d'11 a 13 anys


VALLVERDÚ, Josep (1994) Els inventors de fantasmes. 7ª ed. Barcelona: Ed. La Galera (Col. Els Grumets, sèrie blava, 70) ISBN: 84-246-8170-3

Una nit a la vora del foc, al mas Canela, l'amo de la masia fa una proposta a quatre joves periodistes que aquella nit ha acollit: han d'imaginar quatre històries diferents situades totes en aquell vell casalot. Serà com retrobar-se amb els fantasmes d'uns personatges que bé haurien pogut viure entre aquelles parets i sota aquell sostre.

Per a infants de 7 a 10 anys


MAS, Hermínia (2000) La girafa del coll curt. 1ª ed. Barcelona: Ed. Baula (Col. Ala Delta sèrie vermella, 120) ISBN: 84-479-0820-8

L'Ester és una girafa que no va créixer com les altres. Les seves companyes la menyspreen perquè no és alta com totes les girafes, i això li sap molt de greu i la fa plorar per dins. Però, un dia, les que es burlen d'ella aprendran que allò que compta és com s'és per dins i no per fora, i que, a més, val més traça que força.

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


BOGUNYÀ. M. Àngels (1988) El tren i la lluna. Barcelona: Ed. La Galera (Col. La sirena, 28) ISBN: 84-246-2228-6

Una vegada hi havia un tren molt vell que només tenia força per arrossegar un vagó petit i tronat. Cada dia feia el viatge de Vilabaixa a Vilalta amb el sol i de Vilalta a Vilabaixa amb la lluna.

11/1/10

Recomanacions de la setmana:


COCA, Jordi (2007) La noia del ball. 1ª ed. Barcelona: Ed. Proa (Col. A tot vent, 470)
ISBN: 978-84-8437-030-7

Una dona explica al seu fill els primers vint-i-sis anys de la seva vida. És de condició humil, vulnerable i fràgil. Viu a Barcelona, però va nèixer a Menorca i n'enyora el mar, el sol i les olors. a la fàbrica on treballa descobreix la cultura anarquista dels anys trenta: l'esperanto, la natació, el ball, la lluita per la justícia social... Però l'home amb qui es casa encarna l'altre anarquisme, el de les tenebres de la incultura, la violència cega i la imposició de la por. Després, els esdeveniments són un remolí embrutidor: la guerra, la revolució absurda, els bombardeigs feixistes, la repressió salvatge i injusta del franquisme...

Per als joves de casa:


HOROWITZ, Anthony (1994) El secret del Falcó. 2ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran Angular, 29) ISBN: 84-7629-483-2

Tim diamond és el detectiu privat més dolent del món. És absolutament incapaç de resoldre cap dels casos que li encarreguen. Però té la sort de tenir un germà petit, Nick, que és viu com una centella i li treu les castanyes del foc. Aquest cop Nick no dubta a arriscar la vida per esbrinar què hi ha darrere d'un misteriòs paquet de xocolatines que un nan ha donat al seu germà perquè l'hi guardés.

Per a infants d'11 a 13 anys


MATAS, Toni (1990) Perot, el lladre espavilat. 1ª ed. Barcelona: Ed. Publicacions de l'Abadia de Montserrat (Col. La Xarxa)
ISBN: 84-7826-134-6

Tothom sabia que en Perot era el lladre més espavilat de tota la comarca, però quan els soldats del Rei el varen capturar, li va tocar demostrar-ho.
Tres van ser els famosos robatoris que en Perot va haver de cometre: si l'un era difícil, l'altre encara més!
Soldats, trampes, intrigues, ànimes en pena i moltes altres dificultats hagué de superar el lladre per provar que el robatori perfecte encara és possible.

Per a infants de 7 a 10 anys


COMELLES, Salvador (2008) Les aventures d'un ratolí de biblioteca. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor, sèrie blava nº151) ISBN: 978-84-661-2014-2

L'Aquil·les no és un ratolí qualsevol, té nom d'heroi i sap llegir. És un ratolí de biblioteca. Un dia, però, ensorren l'edifici on viu perquè han construit una biblioteca nova. El ratolí haurà de fugir i espavilar-se. No s'imagina pas tot el que l'espera!

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


PFISTER, Marcus (2005) El peix irisat. Barcelona: Ed. Beascoa
ISBN: 84-488-2192-0

El peix Irisat, gràcies a les seves escates de mil colors, és el peix més bonic de l'oceà. Tot i això, es troba sol...
Per què els altres peixos no volen jugar amb ell?