Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

22/2/10

Recomanacions de la setmana:


CASO, Ángeles (1999) El mundo visto desde el cielo. Barcelona: Ed. Planeta Deagostini (Col. Los grandes autores de la narrativa española actual) ISBN: 84-395-8285-4

Julio Canac es un pintor de éxito, un hombre apasionado, un solitario incapaz de mantener una relación familiar estable, víctima de la fama, un padre que necesita expicarle a su hija las grandes contradicciones de su existencia.

Per als joves de casa:


RUIZ ZAFÓN, Carlos (2001) El príncep de la boira. 8ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Periscopi, 8) ISBN: 84-236-3264-4

La nova llar dels Carver està envoltada de misteri, perquè encara s'hi respira l'esperit de Jacob, que va morir ofegat als nou anys. Les estranyes circumstàncies d'aquesta mort es comencen a aclarir amb l'aparició d'un diabòlic personatge: El Príncep de la Boira, que és capaç de concedir qualsevol desig a una persona a un preu ben alt...

Per a infants d'11 a 13 anys


SIERRA i FABRA, Jordi (2007) El mirall del futur. 10ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucan, 10+) ISBN: 978-84-236-7577-7

Al final d'un dia en què les coses no li han anat pas gaire bé, el Xavier es troba un vell molt particular que li ofereix un mirall on pot veure el seu futur. El mirall se li trenca, però el Xavier n'aconsegueix un fragment, en el qual pot contemplar el futur vint-i-quatre hores per endavant.

Per a infants de 7 a 10 anys

COMPANY, Flavia (2003) El llibre màgic. 3ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor sèrie blava, 100)
ISBN: 84-661-0243-4

Una porta tancada sempre desvetlla curiositat i si, de portes tancades, n'hi ha dues, les ganes de saber què hi ha al darrere es multipliquen. Les vacances d'en Tomàs, la Lola, la Tina i en Nemo fan un gir important quan s'endinsen en el laberint que amaga la primera de les portes.

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


SYKES, Julie (2000) En Tigret va a l'escola.
1ª ed. Barcelona: Ed. Beascoa (Col. En Tigret) ISBN: 84-488-0935-1

En Tigret està nerviós i la panxa li fa rau-rau perquè avui és el seu primer dia d'escola. Però la mare li promet que l'escola li agradarà. Oh, i tant que sí! En Tigret i els seus companys s'ho passen pipa aprenent els nombres, els oposats, els colors...

15/2/10

Recomanacions de la setmana:

BOYNE, John (2007) El niño con el pijama de rayas. 5ª ed. Barcelona: Ed. Salamandra
ISBN: 978-84-9838-079-8

Estimado lector, estimada lectora:

Aunque el uso habitual de un texto como éste es describir las caracteristicas de la obra, por una vez nos tomaremos la libertad de hacer una excepción a la norma establecida. No sólo porque el libro que tienes en tus manos es muy dificil de definir, sino porque estamos convencidos de que explicar su contenido estropearía la experiencia de la lectura. Creemos que es importante empezar esta novela sin saber de qué trata.
No obstante, si decides embarcarte en la aventura, debes saber que acompañarás a Bruno, un niño de nueve años, cuando se muda con su familia a una casa junto a una cerca. Cercas como ésa existen en muchos sitios del mundo, sólo deseamos que no te encuentres nunca con una.
Por último, cabe aclarar que este libro no es sólo para afultos; también lo pueden leer, y sería recomendable que lo hicieran, niños a partir de los trece años de edad.


El editor.

Per als joves de casa:


LIVINGSTONE, J. B. (1992) Assassinat al Museu Britànic. 2ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran Angular) ISBN: 84-7629-354-2

Al despatx d'un famós egiptòleg del Museu Britànic s'ha comès un assassinat. Tots els indicis assenyalen que l'assassí és una mòmia. Higgins, l'incansable ex-inspector en cap de Scotland Yard, no creu en les supersticions i inicia una meticulosa investigació segons els seus mètodes tradicionals.

Per a infants d'11 a 13 anys


DICKINSON, Peter (1990) La capsa del no-res. 1ª ed. Barcelona: Ed. Ediciones B (Col. Marobert) ISBN: 84-406-1827-1

- Digui'm, què voldria? -va preguntar l'home de la botiga del no-res.
- No res -va respondre en James.
- D'alguna manera concreta?
- La millor que tingueu.

I en James compra, per zero pessetes i zero cèntims, una capsa amb una mica de no-res. El millor no-res que mai s'hagi vist.
Poc després, coneix la Burra, una criatura afable però molt estrafolària amb qui viurà aventures ben insòlites.

Per a infants de 7 a 10 anys


DICKS, Terrance (2001) Així és Sally Ann. 5ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucan sèrie blava, 12) ISBN: 84-236-2677-6

Sally Ann és una nina de drap decidida que va a parar a un col·legi i que està encantada de sortir al gran món. Però quan li mostren la seva nova llar, decideix que el seu lloc no és una caseta de joguina...

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


CAUSSE, Pauline. Pelusín se aburre. Madrid: Ed. Hemma (Col. Con el corazón en la mano)
ISBN: 2-8006-7003-7

Pelusín, el conejito de peluche, se aburre muchíssimo porque su ama se ha ido al cole y lo ha dejado solo... Comoo no aguanta más, mete sus cosas en un hatillo y se va a la aventura, a descubrir el ancho mundo, que es en realidad ¡la gran casa en la que vive!

9/2/10

Recomanacions de la setmana:


ARBONÈS, Jordi (2002) Matèria fràgil. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edicions 62 (Col. El Balancí, 454) ISBN: 84-297-5206-4

Matèria fràgil és la substància invisible de què es nodreixen les experiències diàries: les petites coses que acaben determinant una vida... Com la vida dels personatges d'aquesta novel·la, que, instal·lats en un balneari -un espai idíl·lic, tranquil i gens contaminat-, es veurà de sobte determinada pels curiosos efectes al·lucinatoris que els provoca una línia d'alta tensió. Lluny de les preocupacions quotidianes, massatgistes, cambreres, clients i vilatans es veuran abocats a enfrontar-se a les pors i els desitjos més amagats per intentar descobrir alguna veritat sobre ells mateixos.

8/2/10

Per als joves de casa:


IBÁÑEZ, Julián (1998) ¡No disparéis contra Caperucita! 2ª ed. Madrid: Ed. SM (Col. Gran Angular serie granate, 161) ISBN: 84-348-5282-9

Cruz Fierro trabaja en la recogida de algas marinas cerca de Almería. El trabajo es duro, pero está bien pagado, quizás demasiado bien... En una inmersión, Fierro encuentra el cadáver de un hombre con un arpón clavado en la espalda y atado a una traviesa de hormigón. Sale a la superfície y, sorprendido, comprueba que el patrón de su lancha recibe con desdén la notícia del macabro descubrimiento y decide regresar a tierra sin tomar otra medida que dejar una boya para señalar el lugar del hallazgo. Intrigado por semejante comportamiento, Cruz vuelve con la lancha al lugar de los hechos y... comienza a descubrir que casi nada es lo que parece...

Per a infants d'11 a 13 anys


JANER MANILA, Gabriel (1989) El palau de vidre. 1ª ed. Barcelona: Ed. Aliorna (Col. Aliorna jove, 26) ISBN: 84-7713-173-2

Aquesta és la petita història, quasi insignificant, d'un princep solitari afortunat i solitari, que vivia en un vell palau de vidre, enmig d'un jardí blau com el Paradís.
Però passava que tothom se'n reia, del príncep: els majordoms, els cuiners, els soldats i, sobretot, els nobles que, sovint, l'empentejaven sense cap consideració.
Fins que un dia, el príncep va començar a sospitar que la gent de palau no sentia cap a ell el més mínim afecte, i el seu cap es va omplir d'ombres.
Dubtava si era de debò afortunat, si vivia en un palau i si era un príncep. Per bé que ell semblava dir a tothom: "No ho sabeu que només és mentida allò que no sorgeix del somni?"

Per a infants de 7 a 10 anys


FONALLERAS, Josep M. (2003) El mag del frac. 10ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor sèrie blava, 61) ISBN: 84-8286-129-8

La Bet i la Clara Correcuita viuen a Torrelila, un poble de muntanya, de cop, per culpa d'un mag que sempre du frac, Torrelila es converteix en un poble de marina, amb vaixells i tractors. Un gegant afamat, amb mal de panxa, també hi diu la seva.

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


DÒRIA, Andreu (1998) El cavall de cartró. 1ª ed. Barcelona: Ed. La Galera (Col. La Sirena, 7) ISBN: 84-246-2257-X

En Guillem sempre ha desitjat tenir un cavall. Tant ho desitja que fins i tot hi somia.

1/2/10

Recomanacions de la setmana:


SETTERFIELD, Diane (2007) El conte número tretze. 1ª ed. Barcelona: Ed. Empúries (Col. Narrativa, 298) ISBN: 978-84-9787-237-9

Precedida d'un èxit aclaparador arreu del món, i escrita amb excel·lent pols narratiu, El conte número tretze és una esplèndida novel·la que beu de Jane Austen, les germanes Brönte i Daphne du Maurier i narra la relació entre dues dones atrapades pel seu misteriós i terrorífic passat. Margaret Lea és una jove tímida i insegura, filla d'un llibreter de vell de Londres, que un bon dia rep una carta que capgirarà la seva gris i solitària existència. Vida Winter, una de les escriptores més importants d'Anglaterra, ara greument malalta, ha decidit explicar per primera vegada la seva vida, fins aleshores del tot secreta, i l'ha escollida a ella després de llegir una biografia que va escriure sobre uns germans bessons. Margaret viatjarà a Yorkshire i s'instal·larà a casa de la vella autora, un casalot fosc i mig en runes, encantat, i de mica en mica anirà descobrint els terribles secrets que s'amaguen entre aquelles quatre parets. La descoberta de fets tan terribles l'ajudarà també a anar comprenent els misteris que minen la seva propia vida.

El conte número tretze és una novel·la trepidant i captivadora, a moments esgarrifosa, escrita amb ritme i excel·lència narrativa que atrapa el lector des de la primera pàgina.

Per als joves de casa:


ESCUDER, Tomàs (1993) Viatge africà. 1ª ed. Barcelona: Ed. Barcanova (Col. El fil d'Ariadna, 17) ISBN: 84-7533-888-7

Aquest és un llibre de viatges molt especial. L'autor ens mostra una Àfrica que trenca els tòpics. En la literatura i en el cinema, Àfrica ha estat l'espai de l'aventura, un mirall de fira que ens ha entretingut, però que ens ha deformat la realitat d'aquest continent. Perquè Àfrica és també l'espai de la fam i de la misèria de milions de criaturesm joves i vells, que moren víctimes de la fam i de les malalties que ja han estat vençudes a Europa des de fa molts anys. L'autor, a més, ens fa descobrir cultures antigues que, com les cultures occidentals, busquen respostes a les rpeguntes més esencials.

Per a infants d'11 a 13 anys


FUSTÉ, Jordi (1998) La música del vent. 2ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor sèrie taronja, 77) ISBN: 84-8286-177-8

La Teresa, la Mercè i en Pere fa uns quants estius que passen les vacances a Boixars, un poblet tranquil, amagat al fons d'una vall. Aquesta vegada, però, que tots tres decideixen esbrinar quin misteri hi ha rere "aquell home", les vacances tindran força més marxa que els altres anys. Per un moment, la Teresa sospita que "aquell home" és una mena de bruixot, i així ho diu als seus amics. Però aviat descobreixen que l'estrany personatge no té res a veure amb la bruixeria, sinó que el seu secret és encara més fascinant, més meravellós...

Per a infants de 7 a 10 anys


FLUIXÀ, Josep Antoni (1992) Viatge al país dels cocòlits. 1ª ed. Alzira: Ed. Bromera (Col. El Micalet galàctic, 16) ISBN: 84-7660-119-0

El senyor Donís s'inventa unes sabates màgiques i això l'impulsa a iniciar un viatge. Es troba, pel camí, la fada Paulina i junts arriben a un estrany país on els seus habitants, els cocòlits, viuen atemorits per un drac, un mag i un gran duc.

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


SPEDDEN, Daisy Corning Stone (1998) Polar. Un osset al Titanic. 1ª ed. Barcelona: Ed. Destino
ISBN: 84-233-2997-6

L'osset Plar i en Douglas, el seu amo, van sobreviure a la catàstrofe del Titanic. La nit del desastre, el nostre protagonista va pujar a un dels bots salvavides amb el Douglas i, durant el rescat, va ser oblidat al bot, fins que un dels mariners el va tornar al seu afortunat amo. Aquest relat autèntic és al mateix temps la descripció d'un estil de vida i una forma de viatjar desaparegudes per sempre. Una història commovedora, il·lustrada amb delicades aquarel·les i fotografies de l'època, inoblidable per als lectors de totes les edats.