Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

22/3/10

Recomanacions de la setmana:

RUIZ ZAFÓN, Carlos (2004) L'ombra del vent. 14ª ed. Barcelona: Ed. Planeta (Col. Ramon Llull narrativa, 52) ISBN: 84-9708-104-8

Una matinada de 1945 un noi és acompanyat pel seu apre a un indret misteriós amagat al cor de Ciutat Vella: El Cementiri dels Llibres Oblidats. Daniel Sempere hi troba un llibre maleït que canvia el rumb de la seva vida i l'arrossega a un laberint d'intrigues i secrets enterrats a l'ànima fosca de la ciutat. L'Ombra del Vent és un misteri literari ambientat a la Barcelona de la primera meitat del segle XX, des dels últims esplendors del Modernisme a les tenebres de la Postguerra.

Combinant les tècniques del relat d'intriga i suspens, la novel·la històrica i la comèdia de costums, L'Ombra del Vent és sobretot una tràgica història d'amor el ressò de la qual es projecta a través del temps. Amb gran força narrativa, l'autor entrellaça trames i enigmes a manera de nines russes en un inoblidable relat sobre els secrets del cor i l'embruix dels llibres, l'intriga dels quals es manté fins a l'última pàgina.

Per als joves de casa:


ALLEN, Judy (1997) Operació París. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran Angular misteri, 2) ISBN: 84-8286-314-2

La Jo treballa en una agència de viatges de Londres: endreça papers, apila catàlegs i ordena documents; és a dir, fa unes feines que no són precisament apassionants. Però un matí, arriba una clienta amb una maleta platejada que s'ha de fer arribar a París amb urgència, i per a la Jo i la seva amiga Ruth comença una aventura molt emocionant amb sorpreses i misteris a cada cantonada.

Per a infants d'11 a 13 anys


O'CALLAGHAN i DUCH, Elena (1989) El petit roure. 3ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor sèrie taronja, 46) ISBN: 84-7629-217-1

Darrere El petit roure s'amaga la fortalesa interior d'un nen que n'està tip, de ser petit. En el moment en què decideix fer-se gran, es carrega al damunt una responsabilitat que el portarà a viure situacions força còmiques. És un llibre ple de tendresa, ironia, acció i, sobretot, humor.

Per a infants de 7 a 10 anys


JANER MANILA, Gabriel (1988) Diu que n'era un rei... 1ª ed. Barcelona: Ed. Edicions B (Col. Marobert) ISBN: 84-7735-834-6

Hi havia una vegada un rei que vivia en un castell, situat sobre un penyal vermell, vigilat sempre per soldats de guàrdia. Més que un rei semblava un presoner. Ningú no podia entrar al castell, ningú no podia arribar a la seva presència. Isolat, el rei se sentia infeliç. Però ell sabia que, més enllà del castell, la vida saltava entre les mans dels homes i era bella i esquiva...

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


MACDONALD, Marianne (1995) La reina pirata. 3ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Els Pirates) ISBN: 84-7629-779-3

Si vols viure una aventura de pirates sense sortir de casa, fes com la Maria, la Reina Pirata.

15/3/10

Recomanacions de la setmana:


DELIBES, Miguel (1998) El hereje. 6ª ed. Barcelona: Ed. Destino (Col. Áncora y Delfín, 827) ISBN: 84-233-3036-2

En el año 1517, Martín Lutero fija sus noventa y cinco tesis contra las indulgencias en la puerta de la iglesia de Wittenberg, un acontecimiento que provocará el cisma de la Iglesia Romana de Occidente. Ese mismo año nace en la villa de Valladolid el hijo de don Bernardo Salcedo y doña Catalina Bustamante, al que bautizarán con el nombre de Cipriano. En un momento de agitación política y religiosa, esta mera coincidencia de fechas marcará fatalmente su destino.
Huérfano desde su nacimiento y falto del amor del padre, Cipriano contará, sin embargo, con el afecto de su nodriza Minervina, una relación que le será arrebatada y que perseguirá el resto de su vida. Convertido en próspero comerciante, se pondrá en contacto con las corrientes protestantes que, de manera clandestina, empezaban a introducirse en la Península. Pero la difusión de este movimiento será cortada progresivamente por el Santo Oficio.

A través de las peripecias vitales y espirituales de Cipriano Salcedo, Delibes dibuja con mano maestra un vivísimo retrato del Valladolid de la época de Carlos V, de sus gentes, sus costumbres y sus paisajes. Pero El hereje es sobre todo una indagación sobre las relaciones humanas en todos sus aspectos. Es la historia de unos hombres y mujeres de carne y hueso en lucha consigo mismos y con el mundo que les ha tocado vivir.

Un canto apasionado por la tolerancia y la libertad de conciencia, una novela inolvidable sobre las pasiones humanas y los resortes que las mueven.

Per als joves de casa:


LEVERICH, Kathleen (2001) Quería ser otra... y lo malo es que ¡lo conseguí! 1ª ed. Barcelona: Ed. Montena Mondadori
ISBN: 84-8441-068-4

No es nada fácil cambiar de ciudad, de casa, de escuela y hasta de imagen de un día para otro, como le ha ocurrido a Abby, y ante semejante trastorno, no es de extrañar que la pobre acabe perdiendo el norte, la cabeza y hasta la identidad. Sí, porque Abby quiere desesperadamente ser otra y convertirse en una chica mñas desenvuelta, atrevida y rebelde, como Thaïs y Celeste, sus compañeras de clase. Y he aquí que, pasito a pasito, nuestra protagonista llega finalmente a un lugar misterioso, La Tienda de las Identidades, donde la espera una sorpresa increíble... ¡tan increíble que ni siquiera puede creerlo!

Per a infants d'11 a 13 anys


TEIXIDOR, Emili (1996) El crim de la hipotenusa. 4ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor sèrie taronja, 46) ISBN: 84-7629-686-X

La Hipotenusa, la professora de matemàtiques, ha desaparegut. Unes taques de sang fan pensar en la possibilitat que hagi estat assassinada. L'inspector Garrofa reuneix els sospitosos -els alumnes que sempre suspenen l'assignatura- per interrogar-los i aclarir el misteri. Però hi ha un altre implicat en el cas: el germà bessò d'un dels acusats. ¿Quina relació té amb la desaparició de la Hipotenusa?

Per a infants de 7 a 10 anys


BOGUNYÀ, M. Àngels (2000) L'ull verd. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucan, 82) ISBN: 84-236-5510-5

Es deia Rulfo, però l'anomenaven Capdepunxes. Era molt ràpid corrent. Per això en Capatàs el va triar. Però en Capdepunxes no volia anar a la selva, ni treballar a la mina: volia fer diners. Encara no havia fet els onze anys i ja s'encarregava de les tasques més perilloses i dures: col·locar els explosius, carregar la dinamita... Fins que un dia va conèixer un indi, i va decidir fugir cap a la selva profunda, fosca, perillosa , màgica...

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


CERMEÑO, Xosé (1999) Tinc una tieta verda! 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Els pirates, 30)
ISBN: 84-8286-811-X

La meva tieta és verda i ningú no sap per què. Però és igual, jugar-hi és molt divertit!!

9/3/10

Recomanacions de la setmana:


GIRONELL, Martí (2007) El pont dels jueus. 1ª ed 7ª impressió. Barcelona: Ed. Columna (Col. Clàssica, 723) ISBN: 978-84-664-0804-2

El emstre d'obres Prim Llombard rep l'encàrrec del comte de Besalú de construir un pont fortificat. Malgrat que els habitants de la vila veuen aquesta obra com a providencial, el constructor aviat sofreix els obstacles d'una intriga per afavorir que un altre senyor s'apoderi del comtat. Els conspiradors fan servir tots els seus poders a l'abast, naturals i sobrenaturals, per aconseguir el seu objectiu. Confinada al call, la comunitat jueva passa a ser un suport indefugible en l'intent d'aturar aquest atac.

Provinent de la Llombardia amb el seu pare, el fill adolescent del mestre d'obres, Ítram, es veu abocat als perills d'aquesta lluita pel poder. Però al mateix temps accedeix al món secret dels jueus, on coneix la captivadora Jezabel.

Per als joves de casa:


BELTRAN, Montserrat (1996) Les joies de la princesa berber. 4ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran Angular sèrie negra, 80) ISBN: 84-8286-091-7

L'Ona, la Cala i la Sílvia són de viatge per Tunísia. Després d'una setmana d'anar amunt i avall dalt d'un autocar, els toca passar uns dies a Sousse, una localitat costanera. L'Ona llueix sense vergonya un braçalet que li regalà el conductor de l'autocar. No sap, però, que el braçalet va lligat a una estranya llegenda, que els portarà a viure una trepidant aventura on no faltaran corredisses pels mercats, desaparicions, amenaces i algun atac de nervis. Descobriran un món fascinant i, l'Ona, potser alguna cosa més.

Per a infants d'11 a 13 anys


RODGERS, Mary (1997) La tele boja. 17ª ed. Barcelona: Ed. La Magrana (Col. L'Esparver, 46) ISBN: 84-7410-221-9

A La tele boja, retrobem els protagonistes de Quin dia tan bèstia!: Annabel, Cara de Mico i Boris. Cara de Mico troba un vell aparell de televisió abandonat des de fa molts anys i aconsegueix de posar-ho en marxa. Però aquest aparell no és normal i Cara de Mico i els seus amics fan el descobriment més sensacional: el vell televisor funciona amb un dia d'antelació. Avui dóna les notícies de demà! Imagineu-vos quantes sorpreses i quantes aventures!

Per a infants de 7 a 10 anys


CARBÓ, Joaquim (2001) El geni d'Aladí Garcia. 4ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucan, 38) ISBN: 84-236-3744-1

El naixement de l'Aladí va suposar una gran alegria per a la família. Els avis estaven entestats a comprar-li tots els capritxos, però els pares, més assenyats, es van encarregar de la seva educació; o sigui que l'aladí es va convertir en un xicot alegre i espavilat. Fins aquí tot sembla normal, oi? Però un bon dia, l'Aladí va trobar una llàntia...

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


UEBE, Ingrid (2000) El pirata a l'illa del drac. 1ª ed. Barcelona: Ed. Timun Mas (Col. Dibucontes) ISBN: 84-480-1807-9

El petit pirata vol navegar mar endins, però no hi vol anar sol. Al final, l'hi acompanyen una gavina, un mico i una foca, i, amb ells, el petit pirata ja no té gens de por.
Durant el viatge, troben un gran vaixell i una bonica sirena, però després hi ha una tempesa impressionant i naufraguen. Podran vèncer els perills i arribar a l'illa on viu un drac terrible?

1/3/10

Recomanacions de la setmana:


MOCCIA, Federico (2008) Perdona si et dic amor. 1ª ed. Barcelona: Ed. Proa ISBN: 978-84-8437-089-5

La Nikki i l'Alessandro xoquen en uan travessia del Viale della Moschea, en ple centre de Roma. La Nikki deixa la seva moto lligada en un pal i l'Alessandro l'acompanya a l'institut amb el cotxe. Ell es compromet a fer-li de xofer i a dur-la a tot arreu mentre ella tingui la moto al mecànic. D'aquesta relació accidentada, en neix una amistat ben especial, però la Nikki i l'alessandro es porten vint anys i tenen vides molt diferents. Ella està a punt d'acabar el batxillerat, ha tallat amb el seu nòvio perquè no la deixava respirar i viu el present a flor de pell, amb optimisme i entusiasme. L'Alessandro, en canvi, és un creatiu publicitari amb una gran trajectòria, però que es troba sol i desenganyat de l'amor després que la seva companya l'hagi plantat justament quan ell s'hi volia casar. De resultes del xoc entre l'Alessandro i la Nikki, assistim als meandres d'una relació insòlita, plena d'humor i tendresa, que els amics de l'un i de l'altra veuen a vegades amb malfiança i a vegades també amb una gran enveja.

Per als joves de casa:


KERR, Judith (1988) De quan Hitler va robar el conill rosa. 1ª ed. Barcelona: Ed. Empúries (Col. L'Odissea, 28) ISBN: 84-7596-145-2

Suposa que el teu país comencés a canviar. Suposa que, sense que te n'adonessis, per a moltes persones passés a ser perillós continuar vivint-hi. Suposa que et trobessis amb la sorpresa que una d'aquestes persones era el teu pare. Això va passar a Anna, a Alemanya, l'any 1933. Ella estava massa enfeinada amb els deures i els jocs per prestar gaire atenció als cartells de propaganda política, però des d'aquells cartells la mirava enfadat Hitler, l'home que aviat va capgirar dramàticament la vida d'Europa, començant per la mateixa vida quotidiana d'Anna i la seva família.

Per a infants d'11 a 13 anys


HUNTER, Mollie (1993) El verano de la sirena. 6ª ed. Madrid: Ed. SM (Col. El barco de vapor série naranja, 48) ISBN: 84-348-2408-6

En el mar de Escocia, muy cerca de una aldea de pescadores, hay una sirena. Todos creen en su existencia, menos Eric, uno de los pescadores. Su incredulidad desatará las iras de la sirena. Y de los habitantes de la aldea. Sólo Anna y Jon están de parte de Eric, su abuelo. Eric tiene que marcharse. Pero la acción valiente y arriesgada de sus nietos conseguirá que su abuelo Eric vuelva un día.

Per a infants de 7 a 10 anys


PALOMA, David (1995) Quines vacances més llargues, Ulisses! 1ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucan) ISBN: 84-236-3786-7

Ni un animal al zoo! Nens i nenes esperant en va l'actuació dels dofins, turistes fotografiant arbres sense micos... I tots els animals del zoo manifestant-se en ple centre de Barcelona, amb pancartes i cridant. Quina desgràcia! I tot aquest rebombori, perquè ningú no sap on és l'Ulisses.

Per els més petits de la casa!! (a partir de 3 anys)


MATEU, Ricard (1997) Eric, l'eriçó d'Olot. Barcelona: Ed. P.A.U ISBN: 84-8294-096-1

L'eriçó Eric es va despertar. Va fer un badall per treure's la son de sis mesos, però no va poder tornar a tancar la boca. Va quedar bocabadat.

L'Eric no es podia acabar de creure el que estava veient.