Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

28/6/10

Recomancions de la setmana:



SANTAEULÀLIA, J.N. (2000) L'absent. 1ª ed. Barcelona: Ed. La Magrana (Col. Les Ales Esteses, 92) ISBN: 84-8264-266-9

Assegut en un bar del passeig de Gràcia, l’Antoni obre un llibre. És una novel•la negra. Amb aquest gest prova de fugir del desencís per la feina, dels vespres sol a casa, del tedi de la seva vida. L’Antoni llegeix: passió, adulteri, gelosia, intriga. Però el que no sap és que aquest moment de plaer pot convertir-se en un malson.

Per als joves de casa:



LIENAS, Gemma (1991) Cul de sac. 10ed. Barcelona: Ed. Empúries (Col. L'Odissea, 5) ISBN: 84-7596-072-3

¿T’has passejat mai pel barri de la Ribera a les dues de la matinada? ¿Has entrat algun cop en un bar heavy rock i ple de fum? ¿Has anat alguna vegada a tota velocitat amb moto pels carrers de la ciutat? ¿T’has enamorat mai d’una noia del teu curs? Si has fet alguna d’aquestes coses segur que en Ramon et resultarà familiar. Però ell s’ha endinsat en un món molt perillós: massa.

Per a infants d'11 a 13 anys:



BOSCH, Lluís (1991) El rei del Guinardó. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edelvives ISBN: 84-263-1932-7

Què ha de passar perquè un home que vivia a l’horta valenciana acabi sent el re d’un dels barris més populars de Barcelona? Sort? Casualitat? Intuïció en els negocis? Quesito de pocs escrúpols? Segurament una mica de toto, però amb la col•laboració d’un personatge que canvia la seva sort. Per sempre?

Per a infants de 7 a 10 anys:



LLAMERO, Braulio (1992) Los nonovios de Olivia. 1ª ed. Madrid: Ed. Ediciones SM ISBN: 84-348-4122-3

Olivia tiene once años y es la niña más guapa de la clase. Los chicos se la rifan. Pero ella no quiere tener novio, sino sólo un amigo o “nonovio”. Además, es muy voluble y cambia constantemente de acompañante. Por si esto fuera poco, los “nonovios” tienen que hacer siempre lo que ella quiere. Hasta que un día…

Per als més petits de la casa! (a partir de 3 anys)



DOUMERC, Beatriz (1987) Daniel i els reis. 1ª ed. Barcelona: Ed. Destino (Col. Apeles Mestres) ISBN: 84-233-1546-0

Això és una història vella, molt vella. Hi surt en Daniel, un palau a la ciutat de Babilònia, reis i ministres, savis i bruixots, monstres, feres… i somnis: de somnis, n’hi trobareu una pila!

21/6/10

Recomancions de la setmana:



REGÀS, Rosa (2004) Diari d'una àvia d'estiu. 2ª ed. Barcelona: Ed. Planeta (Col. Ramon Llull panorama) ISBN: 84-9708-133-1

"... Tornem pel camí del bosc lleugerament il·luminat per la resplendor d'un tall de lluna... El cel, entre les branques dels pins i les alzines, està ple d'estrelles, l'aire fa olor d'espígol, de romaní i de farigola, i no puc deixar de pensar que també els nens senten aquest aroma quan van pel camp... I mentre seguim caminant en silenci, m'emociono pensant que el meu regal de cada estiu durarà més que jo mateixa i que en la profunditat de la seva memòria sempre hi haurà un racó on l'encant d'aquestes vacances repetides any rere any formarà un territori immarcescible d'amor i de complicitat. I en aquesta memòria jo seré amb ells, encara que llavors no em sigui donat viure-la perqué el meu torn ja haurà passat, el meu torn és ara, en el present, no en el futur."

"¿Quina altra cosa puc deixar als meus néts?"

Per als joves de casa:



BRAEM, Harald (1991) Un estiu de formigó. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. Gran Angular, 33) ISBN: 84-7629-500-6

En aquella ciutat, tot és grisor, llot, fortor i xafogor. La gent no somriu, tothom es mostra apàtic. És la ciutat del futur: construccions de formigó en un ambient de tensió, fètid i calorós. Però Cris i la seva colla no es resignen a aquesta vida sense esperança, busquen un nou futur en una ciutat malalta.

Per a infants d'11 a 13 anys:



BROSETA, Teresa (2003) L'estiu dels pirates. 1ª ed. Alzira (València) Ed. Bromera (Col. El Micalet Galàctic, 93) ISBN: 84-7660-755-5

Qui havia de dir a Daniel que aquell estiu, que havia començat de la pitjor manera, es convertiria en el més interessant de la seva vida! Una noia una mica burleta i un vell pescador, amb la col·laboració inesperada d'uns pirates molt especials, capgiraran definitivament el seu món.

Per a infants de 7 a 10 anys:



GERONÈS, M. Lluïsa (1996) Quin estiu! Barcelona: Ed. Cruïlla (Col: El Vaixell de Vapor, sèrie taronja) ISBN: 84-7629-885-5

En Bernat i l'Arnau fan una excursió a les Estunes, un conjunt de roques calcàries del temps de la formació de l'estany de Banyoles. És un lloc màgic que es presta a l'aventura perquè és ple de paranys: les roques partides formen uns canals de fondàries desiguals i a més, ...

Per als més petits de la casa! (a partir de 3 anys)



GARCÍA SCHNETZER, Alejandro (2003) El castillo de arena. 1ª ed. Barcelona. Ed. Destino & Intermón Oxfam. (Col. Destino Infantil & Juvenil)ISBN: 84-08-04931-3

Una historia de grandes arquitectos y de castillos de arena, de cangrejos y de gaviotas, de peleas y de unión, de fuerza y de caracoles mágicos. Una historia de paz.

14/6/10

Recomancions de la setmana:



CRONIN, A.J. (1984) La Ciudadela. 1ª ed. Barcelona: Ed. Plaza & Janés. ISBN: 84-01-37162-7

La conmovedora lucha de un médico contra la corrupción del sistema sanitario en la Europa de entreguerras. El primer trabajo de Andrew Manson, un joven médico idealista, es en un pueblo minero de Gales donde se enfrentará a todo tipo de problemas médicos y humanos. Más tarde, cuando se traslade a Londres, el materialismo hará cambiar, momentáneamente, su visión de la vida, que recuperará gracias a la integridad de su mujer y sus amigos.

Per als joves de casa:



FÀBREGA, Xavier (2005) El misteri de Quintaforca. 3ª ed. Barcelona: Ed. Barcanova (Col. Antaviana jove) ISBN: 84-489-1212-8

En Sergi aprova les oposicions al Cos General de l'Administració, però a l'hora de triar plaça ho fa a la babalà. El resultat és que va a parar a un poble petit, Quintaforca de la Muntanya, on haurà de tenir cura d'una antena de comunicacions que ni tan sols sembla funcionar. La gent del poble el rep de mala manera, desconfiada i recelosa, i en Sergi comença a pensar que n'amaguen alguna. Si no, per què mostren tanta insistència a fer-lo marxar? Quins obscurs interessos amaguen? I, pitjor encara, què va passar amb l'anterior vigilant de l'antena?

Per a infants d'11 a 13 anys:



Härtling, Peter (1985) En Theo se'n va. 1ª ed. Barcelona: Ed. La Magrana (Col. El petit esparver, 6) ISBN: 84-7410-190-0

Els pares d'en Theo no s'entenen i es passen el dia barallant-se i renyant-lo sense raó. Un bon dia en Theo decideix tocar el dos. Lluny de casa, i malgrat totes les dificultats a les que haurà d'enfrontar-se en Theo trobarà la solució als seus problemes.

Per a infants de 7 a 10 anys:



GUARDIOLA, Pepa (1997) La clau mestra. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El vaixell de vapor, sèrie taronja 82) ISBN: 84-8286-307-X

Imagina't que una vesprada, en tornar a casa i obrir la porta, descobreixes que la teva casa ja no és la teva casa. Mobles, armaris, cortines... res és on era abans; pitjor encara, res és en cap lloc. Fins i tot ton pare i ta mare han desaparegut sense avisar ningú.
Això, precisament, ñes el que li va passar al protagonista de La clau mestra quan un dia... Però no, l'aventura és massa llarga per contar-la en poques paraules. si vols conèixer la vertadera història de Paulí Vallés i la seva família, busca un racó tranquil i entra en aquest llibre.

Per als més petits de la casa! (a partir de 3 anys)



RIBA, Carles (1992) Joan Barroer. 1ª ed. Barcelona: Ed. Publicacions de l'Abadia de Montserrat (Col. Llibres del sol i de la lluna) ISBN: 84-7826-338-1

Una vegada era un noi que es deia Joan. Dir-se Joan, en aquest món, no té res de particular. Per això sol no valdria la pena de fer una història.
Però és que el nostre Joan tenia unes mans tan barroeres que, cosa que tocava, cosa que trencava.

7/6/10

Recomancions de la setmana:



ASENSI, Matilde (2001) El último Catón. Barcelona: Ed. Círculo de Lectores ISBN: 84-226-9224-4

Siete cruces y siete letras griegas. Las marcas que presenta el cadáver del etíope señalan a Ottavia Salina, una religiosa experta en paleografía, que el mensaje hábilmente grabado en el cuerpo del africano es de capital importancia. No se equivoca. Y si no, ¿por qué eñ Vaticano ha tomado cartas en el asunto? Sólo el resultado de sus indagaciones y la ayuda de un capitán de la Guardia Suiza y del profesor Boswell, facilitarán a Ottavia seguir por un camino correcto a la par que misterioso: la ruta legítima hacia la Vera Cruz.

Per als joves de casa:



PRADAS, Núria (1998) Lior. 7ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla (Col. El Vaixell de Vapor, 67) ISBN: 84-8286-004-6

El món que nosaltres coneixem ha desaparegut victima de la incomprensió i l'odi dels humans. Ara hi ha una nova civilització que rebutja els sentiments i la imaginació. Però entre el silenci monòton dels transportadors fotònics hi ha persones que lluiten per retrobar la llibertat, la dignitat i la cultura. Lior, un noi de dotze anys, es perfila com a futur lider d'aquests disidents.

Per a infants d'11 a 13 anys:




HINTON, S.E. (1998) El noi de la moto. 12ª ed. Barcelona: Ed. Empúries (Col. L'Odissea) ISBN: 84-7496-111-8

Rusty-James, que es refeia més dels punys que del cervell, té fama de ser el més dur dels nois de l'institut que volten pel bar d'en Benny. Però la societat encara és més dura. Rusty-James voldria assemblar-se al seu germà gran, el Noi de la Moto, que és un autèntic mite entre els joves del barri. En els moments més perillosos, enmig de les lluites entre bandes rivals, Rusty-James se'n surt sempre gràcies al Noi de la Moto. Fins que una cadena d'esdevediments canvia radicalment el curs de les coses.

Per a infants de 7 a 10 anys:



STARK, Ulf (2000) Una bruja en casa. 7ª ed. Barcelona: Ed. SM (Col. El Barco de Vapor, 89) ISBN: 84-348-4440-0

María no puede ir al colegio porque tiene mucha tos. Sus padres trabajan, así que la solución es contratar una canguro. Pero lo que María no puede entender es que sus padres se decidan al final por una bruja. ¡Una bruja en casa!

Per als més petits de la casa! (a partir de 3 anys)



WEST, Colin (1987) El queixal del rei. 1ª ed. Barcelona: Ed. Barcanova (Col. Miranius) ISBN: 84-7533-397-4

Quin mal dia per al rei! S'ha llevat amb mal de queixal. Però la seva serventa Maria l'ajuda i... tot s'arregla!