Benvinguts!

Des del Centre de Lectura Esteve Faura del Papiol us donem la benvinguda al nostre blog!!

El que trobareu en aquest blog és el següent:

- Les novetats que adquirim periòdicament
- Recomanacions literàries setmanals per infants, joves i adults
- Enllaços d'interès
- El calendari d'activitats del Centre

Si teniu qualsevol suggeriment per millorar el funcionament del blog, propostes d'activitats, preguntes, etc. estem a la vostra disposició.

Esperem que aquest blog sigui útil per vosaltres!

Us hi esperem!

Ara també a Facebook!!

El Centre de Lectura també té el seu espai a Facebook!

Per accedir-hi, només heu de clicar aquí.

Esperem la vostra visita!!


VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA

El Servei Local de Català del Papiol posa en marxa la 3a edició del Voluntariat per la llengua.

Si tens una hora lliure a la setmana

Si vols aprendre català

Si vols ajudar a parlar en català algú que n'està aprenent

Només cal que t'adrecis al Servei Local de Català (av. de la Generalitat, 7-9) i ens donis les teves dades i la teva disponibilitat horària abans del 9 de març.

Amb aquesta informació, el Servei Local de Català aparellarà una persona voluntària i una persona interessada a practicar el català.

També ens pots trucar al telèfon 93 673 02 20 o enviar-nos un correu electrònic a elpapiol@cpnl.cat.

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!

Gaudeix del Carnestoltes al Papiol!
Clica a la foto per veure més informació

3er Premi Elsa García de narrativa curta

3er Premi Elsa García de narrativa curta
Clica a la imatge per accedir a més informació

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol

3er Gran Premi Ciclista Vila del Papiol
Galvesport i l'Ajuntament del Papiol organitzen el 3r Gran Premi Ciclista 'Vila del Papiol', que es durà a terme el proper diumenge 13 de març al polígon a partir de les 11 h. Aquesta prova és oficial de la Challenge 2010-2011 de veterans de la Federació Catalana de Ciclisme.

17/12/08

Novetats per adults



GINER, Gonzalo. (2008) El sanador de caballos. 1ª ed. Madrid: Ed. Temas de hoy. ISBN: 978-84-8460-707-6

Un joven y humilde mozo de cuadras alcanza la ciudad de Toledo, huyendo del horror y de la barbarie almohade. Los sarracenos han matado a su padre y secuestrado a sus hermanas, y él cabalga en compañía de su inseparable yegua Sabba con un solo pensamiento: venganza.

Sin embargo, su corta edad y los peligros que entraña acercarse al territorio musulmán le obligan a cambiar el rumbo de su destino.

En una Toledo revuelta y amedrentada por la derrota sarracena, Diego encuentra amparo en las cuadras de Galib, un reconocido veterinario mudéjar que tras percibir la pasión del muchacho por los caballos y su innata intuición para tratarlos, le inicia en el arte de la sanación.

A partir de ese momento, obsesionado por descubrir los secretos más recónditos de la ciencia y del saber, y por rescatar a sus hermanas, el protagonista de esta arrebatadora novela hurgará entre los manuscritos que esconde la biblioteca de un monasterio cisterciense, participará en un torneo por el amor de la noble Mencía y recorrerá diferentes enclaves históricos, cruzándose con espías, magos, fugitivos, reyes, caballeros calatravos y afamados traductores. Con todos ellos compartirá aventuras, sufrirá el dolor de la traición y aprenderá a apreciar el valor de la amistad.

el sanador de caballos es una apasionante novela histórica y de aventuras que narra la imarable escalada vital del hijo de un posadero que, gracias a su tenacidad, consigue adentrarse en los misterios de a sanación y convertirse en una pieza clave en la batalla de las Navas de Tolosa, el enfrentamiento que sentenció la supremacía de los cristianos sobre los musulmanes durante la Reconquista.



PÉREZ-REVERTE, Arturo. (2007) Un día de cólera. 1ª ed. Madrid: Ed. Santillana. ISBN: 978-84-204-7280-5

Este relato no es ficción ni libro de Historia. Tampoco tiene un protagonista concreto, pues fueron innumerables los hombres y mujeres envueltos en los sucesos del 2 de mayo de 1808 en Madrid. Héroes y cobardes, víctimas y verdugos, la Historia retuvo los nombres de buena parte de ellos: las relaciones de muertos y heridos, los informes militares, las memorias escritas por actores principales o secundarios de la tragedia, aportan datos rigurosos para el historiador y ponen límites a la imaginación del novelista. Cuantas personas y lugares aparecen aquí son auténticos, así como los sucesos narrados y muchas de las palabras que se pronuncian. En Un día de cólera, Arturo Pérez-Reverte convierte en historia colectiva las pequeñas y oscuras historias particulares registradas en archivos y libros. Lo imaginado, por tanto, se reduce a la argamasa narrativa que une las piezas. Con las licencias mínimas que la palabra novela justifica, estas páginas pretenden devovler la vida a quienes durante doscientos años sólo han sido personajes anónimos en grabados y lienzos contemporáneos, o escueta relación de nombres en los documentos oficiales.

Recomanacions nadalenques per infants de 3 a 6 anys


SABATÉ, Teresa. (2004) Els Reis Mags. 2ª ed. Barcelona: Ed. Salvatella. Col.: Folklore) ISBN: 84-8412-241-7

16/12/08


De BRUNHOFF, Jean. (1990) Babar y Papá Noel. Ed. Salvat.
ISBN: 84-345-5397-X


CAPDEVILA, Joan i DENOU, Violeta. En Teo a la neu. Barcelona: Ed. Timun Mas. ISBN: 84-7176-346-X



LINDO, Elvira. (1998). L'Olívia i la carta als reis. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla. (Col. Contes d'ara) ISBN: 84-8286-540-4

A l'Olívia li costa molt fer la carta als Reis. L'avi li explica què demanava ell quan era petit.

Felicitat i amor. Ed. Fher. ISBN: 84-243-2468-4

Conte desplegable que ensenya els valors bàsics de la felicitat i l'amor als mes petits de la casa.
Cançons de Nadal. (1990) Barcelona: Ed. Seuba. ISBN: 84-86747-30-9

Un recull de cançons tradicionals de Nadal entre les quals hi podem trobar:

- Fum, fum, fum
- Campana sobre campana
- Ya viene la vieja
- El rabadà
- En el portal de Belén
- San José al niño Jesús
- La mare de Dèu
- Rin, rin
- Una pandereta suena
- Dime, niño, ¿de quién eres?
BALAGUER, Marta i GINESTA, Montserrat. (1993) Pau i Pepa és Nadal. 4ª ed. Barcelona: Ed. Publicacions de l'Abadia de Montserrat. ISBN: 84-7202-597-7

Pau i Pepa és una col·lecció de llibres per als menuts. Ofereix les primeres imatges per a descobrir el món quotidià i també, amb l'experiència dels més grans, permet d'anar aprenent les primeres paraules.
DICKENS, Charles. (1984). Cuentos de Navidad. Madrid: Ed. Gaviota. ISBN: 84-392-8210-9

Recull de contes de Nadal de Charles Dickens.

Recomanacions nadalenques per infants de 7 a 10 anys



DOYLE, Roddy. (2002). Rover salva el Nadal. 1ª ed. Barcelona: Ed. Columna. ISBN: 84-664-0282-9

Arriba la nit de Nadal i Santa Claus es disposa a sortir amb el seu trineu per repartir als nens i nenes de tot el món. Però resulta que Rudolph, el ren que arrossega el trineu, està malalt i no pot treballar l'única nit de l'any en què ho hauria de fer. Santa Claus pensa en un substitut i decideix que el candidat idoni és algú amb la gràcia, la traça i l'experiència de Rover, el gos que vam conèixer a La venjança dels mofetes.

Així, doncs, comença una cursa contra rellotge per contractar els serveis de Rover i, amb l'ajut d'una colla de vailets molt espavilats, poder organitzar una volta al món màgica i plena de sorpreses.

Destil·lant humor a cada pàgina i il·lustrat amb els magnífics dibuixos de Brian Ajhar, Rover salva el Nadal obre la porta a la imaginació de petits i grans.

15/12/08

Novetats per adults


LARSSON, Stieg (2008) Els homes que no estimaven les dones. 1ª ed. Barcelona: Ed. Columna. ISBN: 978-84-664-0924-7
En Mikael Blomkvist, periodista i fundador de la prestigiosa revista econòmica sueca Millenium, és acusat i condemnat per difamació pels tribunals d'Estocolm. El seu delicte ha estat fer públiques una sèrie de greus acusacions contra un dels empresaris més importants del país. Abans d'entrar a la presó, però, rep una curiosa trucada: en Henrik Vanger, patriarca d'una altra de les sagues escandinaves més poderoses, li demana que investigui la desaparició quaranta anys enrere de la seva enboda Harriet. Amb l'inestimable ajut de la Lisbeth Salander, una jove pertorbadora i socialment inadaptada, carregada de tatuatges i pírcings, i amb memoria fotogràfica i unes habilitats com a hacker insuperables, formarà un tàndem perfecte i junts es veuran arrossegats dins una espiral de secrets i mentides que no s'haurien imaginat mai.
Corrupció política, espionatge industrial, intrigues familiars, protagonistes inquietants, amor al l'imit... tots aquests són només alguns dels ingredients que fan que aquesta apassionant obra hagi estat batejada per mitjans de tot el món com la novel·la negra de la dècada i que més de quatre milions de persones ja hagin devorat les seves pàgines.

12/12/08

Novetats per adults


RUIZ ZAFÓN, Carlos. (2008). El juego del ángel. 1ª ed. Barcelona: Ed. Planeta.
ISBN: 978-84-08-08118-0
En la turbulenta Barcelona de los años 20 un joven escritor obsesionado con un amor imposible recibe la oferta de un misterioso editor para escribir un libro como ha existido nunca, a cambio de una fortuna y, tal vez, mucho más.
Con estilo deslumbrante e impecable precisión narrativa, el autor de La sombra del viento nos transporta de nuevo a la Barcelona de El Cementerio de los Libros Olvidados para ofrecernos una aventura de intriga, romance y tragedia, a través de un laberinto de secretos donde el embrujo de los libros, la pasión y l amistad se conjuran en un relato magistral.


ASENSI, Matilde. (2007) Tierra firme: La vida extraordinaria de Martín Ojo de Plata. 1ª ed. Barcelona: Ed. Planeta. ISBN: 978-84-08-07598-1

Nada podía hacer sospechar a Catalina Solís cuando embarcó en la flota española de Los Galeones con destino al Caribe, que al otro lado del océano encontraría un Nuevo Mundo plagado de peligros y desafíos. Tras escapar de un abordaje pirata y sobrevivir en una isla desierta durante dos años, emprenderá una nueva vida bajo el nombre de Martín Nevares. Así, junto con su padre adoptivo y los marineros de la Chacona, se convertirá en uno de los muchos contrabandistas que surcaban los mares a principios del siglo XVII.

En esta novela, Matilde Asensi recrea la atmósfera y la vida cotidiana de las poco conocidas colonias españolas de las Indias a través de un personaje excepcional llamado Martín Ojo de Plata, que no es otro que la propia Catalina Solís.



SIERRA I FABRA, Jordi. (2008). Cuatro días de enero. 1ª ed. Barcelona: Ed. Plaza & Janés. ISBN: 978-84-01-33664-5

El 22 de enero de 1939 el Gobierno de la República abandona Barcelona dejándola a su suerte y a merced de Franco y sus tropas. Durante cuatro días, en medio de la huida hacia el exilio por parte de los vencidos, la ciudad se convierte en un caos fantasmal bajo el peso de la derrota, el hambre y el miedo. En este marco, el inspector Miquel Mascarell, que no puede huir a causa de que su esposa está enferma, se enfrenta al último caso de su carrera, el de la hija de una prostituta, una adolescente violentamente asesinada. En estos cuatro días, a pie por la ciudad desesperada, buscará a un asesino y descubrirá que los viejos fascistas escondidos están regresando a sus casas y a sus vidas, dispuestos para la venganza.

Con un documentado trasfondo histórico que recrea fielmente la realidad de ese momento, Cuatro días de enero es la novela de una resistencia al límite y la voluntad de supervivencia de todo ser humano ante la adversidad.


GORDON, Noah. (2007). El celler. 2ª ed. Barcelona: Ed. Roca. ISBN: 978-84-96791-58-9
El Llenguadoc, França, finals del segle XIX. En Josep Álvarez descobreix de la mà d'un viticultor francès l'art de l'elaboració del vi. Des d'aquest moment, la seva vida restarà dominada per aquesta passió.
Malgrat la seva joventut, en Josep ja ha conegut a la vida l'amor, les intrigues i el treball ardu, experiència que, junt amb la seva vocació, caracteritzarà el seu destí. Després de participar contra la seva voluntat en un complot polític, fugirà a França, on treballarà per a un viticultor. Tot i la por que sent de caure en mans de la justícia, un dia decideix tornar a la seva llar. Lluitant contra els elements en Josep empren una aventura tan àrdua com fascinant: l'elaboració d'un bon vi. Al seu voltant, els habitants de Santa Eulàlia: la jove vídua Marimar i el seu fill Francesc; en Nivaldo, el botiguer d'origen cubà; en Donat, el germà obrer d'en Josep tots ells personatges que poblen aquesta rica novel·la.
El celler conté l'essència de totes les obres anteriors de Noah Gordon: històries personals de força, personatges vitals, retrats fidedignes d'una època, creats per un escriptor, la sensibilitat i l'encert del qual ha admirat milers de lectors al llarg dels anys.


FARRÉS, Mª Dolors. (2008). El monestir de l'amor secret. 1ª ed. Barcelona: Ed. Proa (Col. A tot vent Núm: 482). ISBN: 978-84-8437-153-3

El monestir de l'amor secret és una novel·la que porta el lector al cor del segle XIV i a les interioritats d'un monestir d'Osona. Corre l'any 1378, un dels més convulsos de temps medieval, amb l'esclat del cisma d'Occident i el rebrot devastador de la pesta negra. Al monestir coincideixen dos monjos joves, intel·ligents i cultes: el metge Galzeran de Monsingle i el traductor i copista Berenguer de Vallclara. Provenen tots dos de famílies benestants i tots dos, també, fugen d'un passat que volen mantenir ocult. Han de treballar plegats per traduir obres llatines de contingut mèdic i, sense poder-ho evitar, neix entre ells atracció amorosa. Mentrestant, dins i fora del monestir, el món continua seguint el seu curs. Per als dos monjos ha començat la lluita amb la pròpia consciència religiosa i la disciplina del celibat però, també el seu entorn entra en un procés de sotracs i convulsons amb fosques intrigues familiars, ambicions de poder eclesiàstic, l'atac al castell dels Monsingle i el rapte de la germana bessona de Galzeran.

1/12/08

Recomanacions de la setmana:



ALBOM, Mitch (2004) Els dimarts amb Morrie. 10ª ed. Barcelona: Ed. Empúries. ISBN: 84-7596-614-4

Morrie Schwartz, el vell professor, es mor, i Mitch, el seu antic alumne, el visita cada dimarts per assistir a un curs molt especial. Un curs en què, partint de l'experiència viscuda, parlaran de temes com l'amor, la família, l'amistat, el perdó, i gràcies al qual Mitch arribarà a entendre el veritable sentit de la vida. Les últimes classes de Morrie ensenyaran a Mitch el valor de les paraules, la riquesa de les emocions i el plaer de la ironia, però, sobretot, la dignitat de les persones davant les situacions més dures de la vida.

Els dimarts amb Morrie és un relat directe, emocionant i captivador que ja ha colpit la consciència de milions de lectors i que explica amb senzillesa el curs natural de la vida.



SCHOR, Juliet B. (2006) Nacidos para comprar. Los nuevos consumidores infantiles. 1ª ed. Barcelona: Ed. Paidós. ISBN: 84-493-1875-0

Los anuncios dirigidos a los niños están prácticamente en todas partes. Diversas innovaciones han llevado una forma más sutil de publicidad al cine y la televisión. Hay empresas que reclutan a niños para hacer campañas de marketing de guerrilla con el objetivo de llegar a sus amigos y familiares. Schor examina a fondo el proceso mediante el que unas técnicas de marketing de gran alcance, ambición y eficacia causan un enorme impacto en la infancia.

La autora analiza las implicaciones de esta estrategia. Valiéndose de sofisticados recursos, los profesionales del marketing convencen a los niños de que los productos son necesarios para su supervivencia social. Los anuncios influyen no sólo en lo que desean comprar, sino en lo que creen que son y en cómo se sienten en relación consigos mismos. En este libro imprescindible y revelador, la autora también propone directrices a padres y maestros. Lo que está en juego es el bienestar emocional y social de nuestros hijos.

Per a adolescents.

FENIMORE Cooper, James. (1986) El darrer dels Mohicans. Barcelona: Ed. La Magrana (Col. L'espaver) ISBN: 84-7410-20-0

Al segle XVIII els anglesos i els francesos es disputen el "nou món". Els primers colen conquerir el Canadà, en mans dels francesos des de 1608. I els francesos volen estendre el seu domini cap el sud, cap als actuals EUA. Enmig d'aquests dos contrincants hi ha els indis, però pels "rostres pàlids" els indis no conten per a res. L'acció d'aquesta novel·la se situa durant aquesta època; el comandant francés Montcalm avança sobre les tropes del comandant anglès Monro, que espera l'arribada de reforços entre els quals viatgen les seves dues filles. El guia indi que els ha de conduir els porta per una estranya drecera. Però Uncas, el darrer dels Mohicans, està atent...

Per a infants de 10 a 13 anys



CARBÓ, Joaquim. (1989). I tu, què hi fas aquí?. 8ª ed. Barcelona: Ed. La Galera (Col. Els Grumets de la Galera). ISBN: 84-246-7204-6

La comunitat de veïns d'aquell bloc de pisos tan bonic i modern no s'avenen, i els nois que hi viuen tampoc. Un bon dia arriba en Joan, un xicot de pagès, senzill i espavilat, que aconsegueix vèncer els recels i les rivalitats dels seus nous veïns, que ara jugaran junts i faran tot allò que fa temps haurien d'haver fet els seus pares...

Per a infants a partir de 9 anys

ARETZAGA, M. Teresa. (1995). El tresor d'en Sam. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edebé (Col. Tucán). ISBN: 84-236-3800-6

El vell Sam continua recorrent els planetes i asteroides de l'univers amb la seva antiquada nau. Només l'acompanya un robot, que ha comprat a preu de saldo, i somia que es farà ric. Mai no hauria imaginat que aquell petit planeta errant amagava un veritable tresor...

Per a infants de 3 a 6 anys



HEST, Amy (2002) La galipàndria d'en Siset. 1ª ed. Barcelona: Ed. Beascoa. ISBN: 84-488-1550-5

Una nit freda d'hivern, a l'hora d'anar al llit, en Siset comença a tossir. Ai, que ha arreplegat una galipàndria! Però en siset no vol tastar el xarop, de cap manera!

Com s'ho farà la mare óssa per donar-li la medecina?

Per als mes petits de la casa! (a partir de 2 anys)

Miro i aprenc els mots. Qui celebra l'aniversari?. 1ª edició. Editorial: Libérica. ISBN: 84-463-0595-X

L'Emília i en Simó troben molt divertit fer els encàrrecs amb l'avi! I avui encara més, perquè és l'aniversari de l'àvia...
Al costat de cada dibuix apareixen una sèrie d'objectes amb els seus noms corresponents. Tot escoltant una bonica història, el vostre fill aprendrà també el nom dels objectes que l'envolten. Aquest llibre tan resistent i de paper esborrable esdevndrà, amb tota seguretat, un dels llibres preferits del vostre fill.

Un llibre de elctura, un libre d'imatges i un llibre de mots, tot d'una vegada!

27/11/08

Novetats per adults


TUGORES, Joan (2008) I després de la globalització? 1ª ed. Vic: Ed. Eumo (Col. Al dia #4) ISBN: 978-84-9766-267-3
La globalització és una referència omnipresent, i ja no és una qüestió d'especialistes en economia o empresa. Els ciutadans en noten les conseqüències en la vida quotidiana (com es viu, a on i en què és treballa...), i aquest fet provoca expectatives però també perplexitats i tensions.
S'han incrementat enormement les relacions econòmiques internacionals i això ha canviat les regles del joc: l'especialització dels països, la distribució territorial del treball, les exigències a les empreses i a les administracions públiques, els requeriments del sistema educatiu, les repercussions demogràfiques i mediambientals... Grans sectors de l'opinió pública recelen davant els indicadors de prosperitat d'aquest nou escenari. Quin efecte tindran aquests canvis en la nostra economia? I en la nostra cultura? Perdrem els progressos democràtics i de benestar assolitas al segle XX?

25/11/08

Novetats per adults

BENNETT, Alan (2008) Una lectora poc corrent. 1ª ed. Barcelona: Ed. Anagrama - Empúries. ISBN: 978-84-9787-289-8

És un dia qualsevol al Palau de Buckingham i els gossos de la Reina no paren de bordar cap a una banda del jardí per on ella no acostuma a passejar. Seguint-los, la Reina decobreix, aparcada, la biblioteca mòbil de Westminster, una furgoneta antiquada amb un bibliotecari també antiquat i Norman, un treballador de la cuina reial jovenet i pèl-roig, a qui Sa Majestat no havia vist mai. Una mica obligada per les circumstàncies, la Reina s'emporta un llibre en préstec, sense saber que a partir d'aquell moment les visites a la biblioteca i el fet de conèixer Norman li canviaran del tot la vida.

La Reina s'aficiona a llegir fins a tal punt que la seva proverbial professionalitat queda en entredit: ja no és tan curosa amb les feines de la Casa Reial, que l'avorreixen mortalment, i només frisa per enllestir-les i tornar a la lectura. No cal dir que l'adquisició d'un hàbit tan perillós com inesperat preocupa enormement la cort i el govern, que faran tot el possible per allunyar de Norman aquesta lectora tan poc corrent i aconseguir que abandoni els libres.

24/11/08

Novetats per a infants de 7 a 10 anys



KNISTER. (2006) kika superbruja y Dani. El vampiro del diente flojo. 4ª ed. Madrid: Ed. Bruño. ISBN: 84-216-9179-1

Dani está nervioso: ¿se le mueve un diente! Para tranquilizarlo, Kika le cuenta la historia de un pequeño vampiro que también tenía un diente flojo. Pero cuando formula un hechizo para darle más realismo a su cuento... ¿el mismísimo Víctor Vampiroski aparece para beberse la sangre de Kika y Dani!

¡Que te diviertas con Kika Superbruja y Dani!


COMELLES, Salvador. (2008) Les aventrues d'un ratolí de biblioteca. 1ª ed. Barcelona:
Ed. Cruïlla. ISBN: 978-84-661-2014-2


L'Aquil·les no és un ratolí qualsevol, té nom d'heroi i sap llegir. És un ratolí de biblioteca. Un dia, però, ensorren l'edifici on viu perquè han construït una biblioteca nova. El ratolí haurà de fugir i espavilar-se. No s'imagina pas tot el que l'espera!


COMPANY, Flavia. (2008). Estels vermells. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla.
ISBN: 978-84-661-2037-1
En Gerard és un ocells que no sap volar. Ha crescut en una família d'esquirols que el va adoptar i, és clar, no n'hi han pogut ensenyar. la Damiana, la vella formiga sàvia del bosc que ha visitat molts països del món, s'ofereix a acompanyar-lo a veure en Conrad, el falcó, perquè li faci classes de vol. Entre les aventures del viatge i l'estada amb el falcó aprendrà moltes més coses que volar.



Novetats per a infants de 3 a 6 anys

BERTRAND, Philippe (2007). Una nit al bosc. 1ª ed. Barcelona: Ed. Cruïlla.
ISBN: 978-84-661-1831-6

Quan es fa de nit, el bosc s'anima. Uns animals se'n van cap al cau a dormir, mentre d'altres es lleven i surten a buscar menjar. Quin enrenou!

Un llibre en tres dimensions per llegir i per jugar!!
CHAMBERS, Mark (2008). Els millors amics. 1ª edició. Barcelona: Ed. Combel.
ISBN: 978-84-9825-304-7

Un noi minusvàlid i la seva millor amiga es pensen que són pirates dalt d'una fragata, grans escaladors, astronautes, aventurers i campions olímpics.
Però fins i tot quan no juguen a imaginar-se coses, passen molta estona junts, fent les coses de cada dia -natació, bàsquet- perquè són els millors amics.
DOUMERC, Beatriz (2007). El jersei d'en Jep juga amb la j (j, tj, tg). 1ª ed. Barcelona: Ed. Brúixola (Col·lecció El zoo de lletres). ISBN: 978-84-8304-195-6

Aprèn la grafia J (j, tj, tg) amb en Jep i el seu jersei!!!
DOUMERC, Beatriz (2007). L'ànec i la gata juga amb la A. 1ª ed. Barcelona: Ed. Brúixola (Col·lecció El zoo de lletres). ISBN: 978-84-8304-181-9

Aprèn la grafia A amb L'ànec i la gata!!
DOUMERC, Beatriz (2007). El cangur August juga amb la G (ga, go, gu). 1ª ed. Barcelona: Ed. Brúixola (Col·lecció: El zoo de les lletres) ISBN: 978-84-8304-192-5

Aprèn la grafia G (ga, go, gu) amb el Cangur August!!
CASANOVAS, Meritxell (2007). Marcianets. 1ª ed. Barcelona: Ed. Beascoa. ISBN: 978-84-488-2613-0

Llegeix les divertides històries dels amics marcianets de cares gracioses!!!!

Novetats per joves



FUNKE, Cornelia (2008). Muerte de tinta. 1ª ed. Madrid: Ed. Siruela. ISBN: 978-84-9841-188-1

Han pasado solamente pocas semanas desde que las Mujeres Blancas se llevaran consigo a Dedo Polvoriento. Meggie y sus padres están viviendo en una pacífica finca abandonada que les hace casi olvidar las pesadillas que pasaron en el Castillo de Noche, aunque cuando oscurece y Meggie mira impaciente por la ventana esperando a Farid escucha el grito de un grajo... y entonces su padre desaparece en el bosque.

21/11/08



VALLVERDÚ, Josep (2007). El testament de John Silver. 1ª ed. Barcelona: Ed. La Galera. ISBN: 978-84-246-2554-2

John Silver, el pirata de la crossa, va fugir amb una part de botí trobat a l'illa del tresor. No se'n va saber mai més res. Això diuen, però en realitat John Silver va viure encara una colla d'anys viatjant de grat o per força, provant de fer-se passar per un senyor i mirant de conservar el seu petit patrimoni. Aquesta dèria el va menar per camins arriscats, propis del pirata que havia estat i fou sempre. Silver no ho volia admetre, però era un perdedor.

Novetats per adults

BOYNE. John (2007). El niño con el pijama de rayas. 5ª ed. Barcelona: Ed. Salamandra. ISBN: 978-84-9838-079-8

Estimado lector, estimada lectora:

Aunque el uso habitual de un texto como éste es describir las características de la obra, por una vez nos tomaremos la libertad de hacer una excepción a la norma establecida. No sólo porque el libro que tienes en tus manos es muy difícil de definir, sino porque estamos convencidos de que explicar su contenido estropearía la experiencia de la lectura. Creemos que es importante empezar esta novela sin saber de que trata.
No obstante, si decides embarcarte en la aventura, debes saber que acompañarás a Bruno, un niño de nueve años, cuando se muda con su familia a una casa junto a una cerca. Cercas como ésa existen en muchos sitios del mundo, sólo deseamos que no te encuentres nunca con una.
Por último, cabe aclarar que este libro no es sólo para adultos; también lo pueden leer, y seria recomendable que lo hicieran, los niños a partir de los trece años de edad.

El editor.
LEON, Donna. (2008). La chica de sus sueños. 1ª ed. Barcelona: Ed. Seix Barral. ISBN: 978-84-322-2828-5

Ariana, una niña gitana de tan sólo once años, aparece muerta en el canal, en posesión de un caro reloj y un anillo de boda. Tendida en las losas del muelle, Ariana parece una princesa de cuento. Hay en la muerte de una niña algo horrible, antinatural, que hace que Brunetti no pueda olvidar su rostro y se obsesione con el caso. Sus pasos le llevan hasta la comunidad gitana, los romaníes, en lenguaje oficial de la policía italiana, que viven en un campamento en las afueras de Dolo: una molesta lacra social que oficialmente apenas existe. Para resolver este cruel asesinato Brunetti tiene que luchar con el prejuicio institucional y su propia conciencia para ayudar a quien tal vez, sólo tal vez, no desee ser ayudado.


MATA, Jordi (2008). Un cadàver exquisit. 1ª ed. Barcelona: Edicions 62. ISBN: 978-84-297-6048-4

1698. Nit a l'imperi. Una pau tensa presideix les relacions polítiques entre les principals potències europees. L'esterilitat de Carles II, rei d'un vast imperi en decadència, ha deixat sense hereu la monarquia espanyola. Ara cal decidir qui el succeirà. A Catalunya, el debat entre els partidaris de mantenir-se fidels als mediocres reis de la casa d'Àustria i els qui prefereixen esperançar-se amb un possible canvi dinàstic encarnat en Felip V de Borbó enrareix encara més l'ambient.

Ningú no vol la guerra, però tothom sap que del resultat d'aquesta tria dependrà el futur d'Europa. Els diferents bàndols amb els seus agents mouen les peces per seguir de prop què passa amb els catalans i enfortir posicions.



DOWNER, Lesley (2008). L'última concubina. 1ª ed. Barcelona: Ed. Edicions 62. ISBN: 978-84-297-6030-9

Japó, 1861: la Sachi, una nena tímida i reservada de pell blanca i ulls verds, viu en un poblet de l'interior de les muntanyes amb la seva família. Un bon dia, la cort amb la princesa imperial al capdavant travessa la vila de camí a la gran ciutat d'Edo. En veure la Sachi, la princesa decideix endur-se-la al Palau de les Dones. Les rivalitats i gelosies entre les tres mil dones que hi viuen no impedeixen que el jove shogun -l'únic home en tot el palau- triï la Sachi com a concubina.

Però el país està canviant, i aviat el jove shogun ha de marxar a la guerra. Els Vaixells Negres han arribat de l'Est plens d'estrangers desitjosos d'incloure la sagrada terra del japó al seu imperi colonial. La guerra esclata i la Sachi lluita per sobreviure.






GRUEN, Sara (2007). Aigua per a elefants. 1ª ed. Badalona: Ed. Ara Llibres. ISBN: 978-84-96767-42-3


Quan Jacob Jankowsi, a la desesperada i després de la mort en accident dels seus pares, s'enrola en un circ de tercera categoria durant els duríssims anys de la Gran Depressió Americana, poc s'imagina que la seva vida està a punt de canviar per sempre.


Perquè enamorar-se de la Marlena, la domadora de cavalls i elefants, només pot ser un risc d'imprevisibles conseqüències, quan, tard o d'hora, se n'assabenti l'August, el seu marit.


Però cal comptar amb la providencial intervenció de la Rosie, l'elefant amb un secret...







MOCCIA, Federico (2007). Perdona si et dic amor. 1ª ed. Barcelona: Ed. Proa. ISBN: 978-84-8437-089-5


La Nikki i l'Alessandro xoquen en una travessia del Viale della Moschea, en ple centre de Roma. La Nikki deixa la seva moto lligada en un pal i l'Alessandro l'acompanya a l'institut amb el cotxe. Ell es compromet a fer-li de xofer i a dur-la a tot arreu mentre ella tingui la moto al mecànic. D'aquesta relació accidentada, en neix una amistat ben especial, però la Nikki i l'Alessandro es porten vint anys i tenen vides molt diferents. Ella està a punt d'acabar el batxillerat, ha tallat amb el seu nòvio perquè no la deixava respirar i viu el rpesent a flor de pell, amb optimisme i entusiasme. L'Alessandro, en canvi, és un creatiu publicitari amb una gran trajectòria, però que es troba sol i desenganyat de l'amor després que la seva companya l'hagi plantat justament quan ell s'hi volia casar. De resultes del xoc entre l'Alessandro i la Nikki, assistim als meandres d'una relació insòlita, plena d'humor i tendresa, que els amics de l'un i de l'altra veuen a vegades amb malfiança i a vegades també amb una gran enveja.






BROOKS, Geraldine (2008). Los guardianes del libro. ed. Barcelona: Ed. RBA. ISBN: 978-84-9867-295-4


Sidney, 1996. En plena madrugada. Hanna Heath, una prestigiosa conservadora de manuscritos medievales, recibe una llamada: la Haggadah de Sarajevo, uno de los libros más excepcionales y misteriosos del mundo, ha reaparecido tras permanecer oculto varios años y las Naciones Unidas la reclaman para que compruebe su estado. Cuando Hanna procede a su estudio, descubre entre sus páginas una serie de extrañas pistas: un ala de insecto, un cabello blanco, una mancha de vino... A partir de cada una de las muestras, la historia del libro es reconstruida a través del tiempo: un periplo que incluye Sarajevo en 1940, la hedonista Viena de 1894, la antisemita Venecia de 1609, la Tarragona sometida por la Inquisición de 1492 y la conspiradora Sevilla de 1480 donde fue ilustrado. A medida que se van desvelando las identidades de quienes intervinieron en su elaboración, son reveladas también las vidas de sus salvadores, los guardianes del libro, hombres y mujeres que arriesgaron sus vidas para protegerlo de guerras, persecuciones, exilio, genocidio... hasta lograr que llegue sano y salvo a nuestros días. Pero, ¿sigue realmente a salvo?


GRUBER, Michael (2008). El libro del aire y de las sombras. 1ª ed. Madrid: Ed. Santillana. ISBN: 978-84-204-7281-2

En el sótano de una selecta librería de Nueva York, se esconde un tesoro de significación universal. Tras su pista una serie de personajes pondrán en juego sus vidas para descubrir el legado oculto de William Shakespeare. Eruditos, estafadores, investigadores, espías, mafiosos... Una carrera a vida o muerte se desata entre el siglo XVII y nuestros días tras el rastro de un manuscrito de incalculable valor que puede iluminar un pasado lleno de secretos.